Nieuw seizoen Fraterhuis Academie

Zwolle – Na de succesvolle eerste reeks publiekscolleges omtrent het brede onderwerp film opent de Fraterhuis Academie in Zwolle opnieuw op zaterdagochtend haar deuren. Vanaf oktober 2015 verwelkomt Filmtheater Fraterhuis diverse gastdocenten uit de wereld van de film die vanuit hun eigen expertise invulling geven aan een publiekscollege. Variërend van filmdeskundigen zoals wetenschappers, recensenten en filosofen tot aan filmmakers zoals regisseurs, scenarioschrijvers en documentairemakers.

Journalist en Windesheim-docent Margriet Brandsma (10/10) trapt de reeks af, en daarna vertellen onder meer regisseur Eddy Terstall (14/11), hoogleraar Jos de Mul (21/11), Zwollenaren Bart Jansen & Douwe Dijkstra (28/11) en auteur Jan Terlouw (12/12) op hun eigen wijze over de geheimen van de cinema. Ook gaat de Fraterhuis Academie dit seizoen weer On Tour met een bezoek aan het EYE Filmmuseum in Amsterdam (17/10). We sluiten de reeks publiekscolleges af met een vermakelijke en verdiepende Fraterhuis Filmquiz vol kennisvragen over film en filmcultuur (30/1).

Fraterhuis Academie
• De Fraterhuis Academie is sinds 2014 dé plek waar filmliefhebbers wat kunnen opsteken over binnen- en buitenlandse filmcultuur. Filmtheater Fraterhuis nodigt filmkenners uit om in één van onze filmzalen college te komen geven over aspecten uit de rijke filmgeschiedenis en cinematografische actualiteit. Er is voldoende ruimte voor vragen en discussie.
• De Fraterhuis Academie is het onderwijsinstituut van Filmtheater Fraterhuis. De colleges worden doorgaans gegeven in het Celekwartier, in het hart van de historische binnenstad van Zwolle. Colleges vinden in de regel plaats op zaterdag van 11.00-14.00 uur, inclusief pauze met aangeklede koffie, thee & Fraterwater plus een goodie-envelop.

Filmtheater Fraterhuis
Met ruim 70.000 bezoekers per jaar, twee 4K filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle. Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Daarnaast startte in 2013 de Fraterhuis Academie, het onderwijsinstituut van het Fraterhuis met iedere maand lezingen en cursussen over film. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen.

Artikel delen: