Grote namen naar Manuscripta Zwolle

Zwolle – De eerste namen voor het reizende boekenfestival Manuscripta, traditioneel de opening van het boekenseizoen begin september, zijn bekend. Naast de auteur van Goede mensen, de Israëlische Nir Baram, en de Duitse Jenny Erpenbeck, bekend van Een handvol sneeuw, zijn onder meer vastgelegd: Mohammed Benzakour, Leo Blokhuis, Michel van Egmond, Angela Groothuizen, Kristien Hemmerechts, Arthur Japin, Matthijs van Nieuwkerk, Govert Schilling, Jan Siebelink, Ronald Snijders en Micha Wertheim.

Manuscripta strijkt zaterdag 5 september neer op het Stadsfestival Zwolle en is voor publiek gratis toegankelijk. De auteurs worden geïnterviewd op podia in en rondom het centrum van Zwolle, in de Stadsschouwburg Odeon, Boekhandel Waanders en Boekhandel Westerhof, Stadkamer en Rodetorenplein. Meer namen worden later bekendgemaakt en het volledige programma staat vanaf 1 augustus online op www.manuscripta.nl. Op diverse podia in de binnenstad van Zwolle treden overdag auteurs op, signeren zij en worden er boottochten gemaakt. Ook vindt op het Rodetorenplein de Schrijversmarkt plaats, ontmoeten bezoekers hun favoriete auteurs en worden de nieuwste boeken aangeboden. Daarnaast zijn er diverse activiteiten in de Zwolse boekwinkels en de openbare bibliotheek van Zwolle. Naast aandacht voor de nieuwste boeken wordt op Manuscripta voor de vijfde keer de Europese Literatuurprijs uitgereikt. Tevens wordt de Elspeet Boekverkoper van het Jaar bekendgemaakt.

Manuscripta wordt dit jaar op het Stadsfestival Zwolle georganiseerd in samenwerking met Stichting Stadsfestival Zwolle. Het Stadsfestival Zwolle, met 35.000 bezoekers in 2014, wordt in 2015 voor de vierde keer gehouden. Het is een meerdaags festival, van 3 t/m 6 september, met een gevarieerd aanbod van muziek, theater, film, opera en een randprogramma met als rode draad de grachtengordel van de binnenstad. Daar komt dit jaar de brede en vernieuwende boekenprogrammering van Manuscripta bij.
Artikel delen:

Reageer