PEC Zwolle wint Herman Teeuwen Bokaal

Zwolle – In een warm Venlo heeft PEC Zwolle zaterdagmiddag de Herman Teeuwen Memorial Bokaal gewonnen. In De Koel werd VVV-Venlo met 1-2 geklopt. Ondanks de winst waren er ook veel tegenvallers voor de Zwollenaren. Rick Dekker, Bart Schenkeveld, Ben Rienstra en Queensy Menig verlieten geblesseerd het veld.

PEC Zwolle verzuimde om al vlot op voorsprong te komen. Na geschutter in de Venlose defensie zag Ryan Thomas zijn schot gekeerd worden door Jordy Deckers. De doelman had een paar minuten later ook een antwoord op een inzet van Lars Veldwijk. Aanvankelijk verkeek de sluitpost zich op een lange bal van Queensy Menig, maar oog in oog met de aanvaller redde Deckers bekwaam. Sheraldo Becker trof wel doel, nadat de rechtsbuiten eerder diezelfde Deckers hem nog van de 0-1 zag afhouden. PEC Zwolle had toen al eenmaal gewisseld. Rick Dekker verliet na een botsing, waarbij hij met zijn hoofd tegen dat van Quin Kruijsen knalde, dizzy het veld. Via Ralf Seuntjens (redding Begois) en Shaquille Simmons (schot voorlangs) lieten de Limburgers zich pas vlak voor de thee zien in het Zwolse strafschopgebied.

Middels een goal van Lars Veldwijk kwam Zwolle vijf minuten na rust op 0-2, nadat verdediger Robin Buwalda over de bal maaide. Toch sloeg het noodlot ineens toe. Bart Schenkeveld en Ben Rienstra raakten bijna gelijktijdig geblesseerd. Schenkeveld kwam vervelend op zijn nek terecht en Rienstra belandde op zijn beurt op zijn pols en bezeerde, zoals het leek, twee vingers. Met negen man wist Zwolle de voorsprong niet te behouden. Leandro Resida werd naar de grond gewerkt in de Zwolse zestien meter, waarna Ed Janssen de thuisploeg een strafschop toekende. Ralf Seuntjens benutte het buitenkansje vanaf elf meter: 1-2. Schenkeveld en Rienstra werden even later vervangen door Kingsley Ehizibue en Gustavo Hebling. En nog was het niet gedaan met de blessures. Ook Queensy Menig moest ruim twintig minuten voor tijd naar de kant. De linksbuiten verzwikte zijn enkel en moest worden vervangen door Boban Lazic.

Met hangen en wurgen bleef PEC Zwolle het laatste kwartier overeind. Dit was mede te danken aan een tweetal geweldige reddingen van Kevin Begois. Aan de overkant verzuimde Lazic echter het duel in het slot te gooien.

EINDSTAND VVV-Venlo – PEC Zwolle: 1-2 (0-1). (33′ Becker 0-1, 54′ Veldwijk 0-2, 60′ Seuntjens pen. 1-2)

VVV-Venlo: Deckers, Promes, Buwalda, Post, Seuntjens, Opoku, Resida, Donkers (78′ Fleuren), Kruijsen, Simmons (63′ Bezzat), Bourdouxhe (78′ Gijzen).

PEC Zwolle: Begois, Van Polen, Marcellis, Schenkeveld (63′ Ehizibue), Van Hintum, Rienstra (63′ Hebling), Dekker (15′ Marinus), Becker, Thomas, Menig (67′ Lazic), Veldwijk.

Scheidsrechter: Ed Janssen

Gele kaart: Bourdouxhe (VVV-Venlo)

Artikel delen:

Reageer