“Gympies & Pumps”

Zwolle – Sport, mode, lekker eten; genieten van het leven met respect voor mens en milieu. Dat staat centraal in het pop-up programma "Gympies & Pumps" dat Groenkapje op zaterdag 19 september organiseert in het Stedelijke Museum Zwolle. Deze Groene Salon is opnieuw een samenwerking tussen Solidaridad, Urgenda, Fair Fashion en de initiatiefnemer FRISGROEN/ Groenkapje.

Met ‘Gympies&Pumps’ stapt Groenkapje, style-icoon van Frisgroen, in de schoenen van sporters en fashionistas. Bezoekers wandelen met haar mee langs de reizende tentoonstelling over Olympisch ‘Goed Goud’ van Solidaridad of kopen eerlijke mode in de pop-up shop waar verschillende Eerlijke mode winkels vertegenwoordigd zijn. Gedurende de hele dag vinden er salondialogen, filmpjes en workshops plaats. De Groene Salon is tijdens de reguliere openingstijden van het museum.


Gympies
Met de campagne ‘Het winnen van goud kent veel verliezers’ vragen Solidaridad en een keur aan Nederlandse topsporters aandacht voor de zeer slechte leef- en arbeidsomstandigheden van goudmijnwerkers. In april werd de campagne gelanceerd met de onthulling van een foto expositie met portretten van winnaars van goud op het Museumplein in Amsterdam. Daarna was deze expo te zien in Parijs, Rotterdam en nu ook in Zwolle!
In samenwerking met Steltman Juwelier wordt nu iedereen met een goed idee opgeroepen om mee te doen met een ontwerpwedstrijd om van het eerste klompje Goed Goud uit Ghana een sieraad te maken. De winnaar wint een reis naar Ghana om met eigen ogen te zien waar Goed Goud vandaan komt. Tijdens de Groene Salon wordt de tien beste ontwerpen onthuld. De makers van deze ontwerpen gaan door naar de finale.

Pumps
In de Groenkapje pop up store zijn eerlijke gympen, pumps en eerlijke mode te koop. Samen met haar modepartners richt Groenkapje een modewinkel in op de begane grond van het Stedelijk Museum Zwolle. Als de titel van de Groene Salon "Gympies & Pumps" is dan is het logisch dat bezoekers deze ook kunnen aanschaffen. Het is de eerste keer dat Groenkapje een tijdelijke winkel inricht. Tot nu heeft zij duurzame modeshows en DuurSaam Mode Café georganiseerd in Zwolle, of podium geboden aan andere duurzame initiatieven.
De landelijke organisatie Urgenda heeft een website kiesduurzamemode.nl en is vertegenwoordigd in het team Fashion Revolution NLD. Zo is er ook een samenwerking bij deze Groene Salon editie. Doel is opnieuw aandacht vragen voor eerlijke mode door betere werkomstandigheden voor de arbeiders in de lage lonen landen en modeproductie welke minder belastend is voor het milieu.
Daarnaast ideeën voor het opbouwen van een groene garderobe. In eerlijke mode is ieder mens mooier!

Doel gympies & pumps
Het doel van de Groene Salon is om andere mensen te inspireren en te enthousiasmeren voor een Eerlijke Wereld met respect voor mens, dier en milieu! En samen hierover discussiëren en ervaringen delen. Het pop up programma sluit aan bij de tentoonstelling Zwolle Millennium Stad in het Stedelijk Museum Zwolle en de Millennium doelen.
Intenser genieten van het leven op aarde door als mens eerlijk te doen, te handelen en goede gympen, pumps en eerlijke mode te dragen. Voor het programma zie Facebook Groene Salon Gympies & pumps of www.groenkapje.nl

 

Artikel delen: