Wedstrijd PEC Zwolle – SC Cambuur gaat niet door

Zwolle – De voetbalwedstrijd PEC Zwolle – SC Cambuur, die zaterdag 8 augustus vanaf 18.30 uur gespeeld zou worden, gaat niet door. Burgemeester Henk Jan Meijer van Zwolle heeft dat besluit moeten nemen vanwege een aangekondigde politiestaking rond het duel. De wedstrijd wordt waarschijnlijkheid dinsdag- of woensdagavond ingepland.

De burgemeester geeft aan het verbod te betreuren: “Maar zonder de noodzakelijke inzet van de politie kan ik niet instaan voor de openbare orde en veiligheid rond het duel.” Meijer heeft in aanloop naar de eerste wedstrijd van seizoen 2015-2016 de politie gevraagd duidelijk te maken hoeveel politie-inzet rondom de voetbalwedstrijd nodig is en hoeveel agenten zaterdagavond beschikbaar zouden zijn tijdens de aangekondigde staking. Uit die analyse trekt Meijer nu de conclusie dat het niet verantwoord is de wedstrijd door te laten gaan. De inzet van de gemeente en PEC Zwolle is om in samenspraak met de politie en de KNVB een nieuwe datum op zo kort mogelijke termijn te vinden voor de wedstrijd.

Gerard Nijkamp, technisch directeur PEC Zwolle: ,,Ook wij betreuren de afgelasting, maar de club steunt het besluit van de burgermeester. Als club waarborgen we de veiligheid binnen de stadionpoorten, gemeente en politie doen dit daarbuiten. Zoals reeds gezegd door de burgermeester kan deze veiligheid buiten het stadion niet gegarandeerd worden, waardoor de beslissing af te gelasten onvermijdelijk is.   

Artikel delen:
Reacties 74
 1. Ik hoop dat ze de stakingsdag gebruiken om hun nek klem te trainen of hun schietvaardigheden te verbeteren.
  Dan heeft zon zinloze staking nog nut gehad…


  ⚠️ Meld

 2. Nee, zo krijg je het respect voor die wouten terug in Nederland. Er zijn miljoenen werkenden die niet zo royaal cao aanbod voor hun neus hebben liggen dan wat zij op dit moment voorgesteld hebben gekregen. En wat willen die ^#%$%, meer meer meer, over de rug van het normale volk. Ga lekker op maandagmiddag op het malieveld staan, ipv voetbal supportertje pesten.


  ⚠️ Meld

 3. Dom! De wedstrijd wordt afgelast omdat inzet van politie nodig is. De hooligan doelgroep, die toch al niet een overschot aan hersencellen heeft, zal nu argumenten vinden om nog harder tekeer te gaan tegen de politie. Dan sla je de plank mis. Op Twitter kondigen Cambuur supporters aan in Zwolle koffie te komen drinken. Ik bedoel maar.


  ⚠️ Meld

 4. Blijkt wel weer dat het voetbal een gewillig en makkelijk slachtoffer is voor de politie, jammer dat het zo moet! Voordeel is wel dat de nieuwe spelers die deze week gaan komen een paar dagen extra hebben om klaargestoomd te worden.


  ⚠️ Meld

 5. Dit was een mooie mogelijkheid on te laten zien dat we geen politie nodig hebben.. Kunnen ze niet wat meer beveiliging optrommelen?

  Erg zuur dat het niet door gaat.. Wordt waarschijnlijk ingehaald op een dag dat men moet werken….


  ⚠️ Meld

 6. Ontzettend jammer, maar wel een begrijpelijke beslissing van Meijer. Zeker gezien de bedenkelijke “staat van dienst” van een aantal Cambuursupporters.

  @Dick, de bonden eisen 3,5% loonsverhoging. Dat komt overeen met de inflatiecorrectie over de afgelopen 4 jaar waarin de politiesalarissen, net als die van alle ambtenaren, op de nullijn stond. De minister biedt de facto 2,85%, de rest is geld wat hij uit de pensioenpot van de politie haalt. Een sigaar ut eigen doos dus.

  http://www.welingelichtekringen.nl/economie/449039/wat-verdient-een-politie-agent-eigenlijk.html


  ⚠️ Meld

 7. Ik steun die actie van de politie 100% !!!
  Laat die ambtenaren maar zelf naar de wedstrijden gaan ipv politie…
  Gisteren was op tv bij Jinek dat de agenten daar naar toe moesten en dat het nu zo erg is geworden, het is een grote schande!!!
  Politie die 24/7 moeten werken, die elke dat risico lopen voor 1500e in de mand en dan nog zo behandeld worden door dat tuig wat bij de wedstrijden komt of met uitgaan in de steden in onze land aanwezig en of naar allerlei meldingen moet en je weet nooit wat je moet verwachten en dan word je door de klaplopers van die ambtenaren ook nog eens ondergewaardeerd en niet serieus genomen…
  terecht ook dat ze de acties voeren en van me mogen ze hun acties uitbreiden …  ⚠️ Meld

 8. Agenten komen netto met ?? 1.500,00-?? 1.600,00 thuis, met onregelmatigheidstoeslagen komen ze dan misschien aan ?? 2.000,00. Ze hebben een voorstel gekregen voor een loonsverhoging van 5%, van die 5% komt 2,2 % uit hun eigen pensioenpot, waardoor hun pensioenleeftijd ook nog eens omhoog gaat. En dat voor gevaarlijk en in ieder geval heel erg belangrijk werk. Dan hebben ze ook nog eens met een verdwaalde corpsbal als minister te maken, die weigert fatsoenlijk met ze te praten, dat die agenten actie voeren vind ik dan ook volkomen begrijpelijk. En die voetbalwereld moet zijn grote mond houden, want het is natuurlijk volstrekt belachelijk en abnormaal dat voetbalwedstrijden alleen nog door kunnen gaan als er politie in grote getale aanwezig is. Het is jammer dat het voetbal nu “slachtoffer” is van deze acties, maar als samenleving moeten we agenten en andere hulpverleners steunen.


  ⚠️ Meld

 9. Duizenden worden slachtoffer van grillen politie. Belachelijk dat 12000 hele gewone supporters de dupe moeten worden van deze actie. Tribunes waren reeds helemaal uitverkocht, gezinnen hebben hun vakantie hierop aangepast, kinderen nog midden in de zomervakantie keken al tijden uit naar deze zaterdag avond, nu kon het een keer. Ongelooflijk dat dit zomaar kan, hoop toch echt op sancties. En wat betreft bovenstaande reacties, alle evenementen hebben politie inzet nodig, daar zijn heldere voorschriften voor. Ligt echt niet aan een paar hooligans, maak je dat veel te groot. Als politie hetzelfe zou doen op bijvoorbeeld 5 mei, had je eenzelfde probleem gehad.


  ⚠️ Meld

 10. Een uiterst zinloze actie, juist omdat de beleidsmakers belang hebben bij het in stand houden van het negatieve imago van voetbalsupporters. Alsof die nu rouwig zijn om deze acties, ze juichen het eerder toe.

  Tenslotte moet het “iedere voetbalsupporter is een verdachte crimineel en dient zo behandeld te worden” beleid vanuit de overheid wel gerechtvaardigd worden.  ⚠️ Meld

 11. is ook van de gekke dat er politie op de tokkies moet passen bij een balspelletje…voortaan maar zelf je gedragen en geen politie heissa op onze kosten bij dat stomme spelletje!>:(


  ⚠️ Meld

 12. @Bizarre actie, voor dat salaris en die werkomstandigheden, kom jij wel je bed uit? Als er 1 iemand overdrijft ben jij het, met je argument dat mensen hun vakantie hebben aangepast etc etc.


  ⚠️ Meld

 13. Zo zie je maar eens hoe zelfgericht sommige mensen hier zijn. Als ik maar naar een voetbalwedstrijd kan, als ik maar mijn boodschappen op zondag kan doen, etc.
  Wat dat betekent voor mensen die alles in goede banen moeten leiden maakt niet uit want we zitten hier toch voor ons plezier?
  Vraag me af of er mensen zijn die met deze beroepsgroep willen ruilen. Voor dat salaris zou ik niet de meest verschrikkelijke dingen naar mijn hoofd willen hebben geslingerd.  ⚠️ Meld

 14. @ Dame, op 4 augustus 2015 11:31; had het al eens gehoord…dat bedoel ik met een vage-pensioensparagraaf. 2,85% is netjes lijkt mij. Zij zijn niet de enigen die 4 jaar hebben stilgestaan…voor zover ik weet wel de enigen, in de publieke sector, die bijna 3% krijgen.


  ⚠️ Meld

 15. Ik vind elke actie van de politie gericht tegen burgers belachelijk. De politie heeft een probleem met de “werkgever” en niet met de burgers.

  Waarom gaat de politie geen actie voeren rond het binnenhof met stiptheidsacties, vliegende controles, oefeningen en eventueel huiszoekingen bij die minister.  ⚠️ Meld

 16. Als de politie doorzet met hun acties vraag ik me af of de stratenfestival van Zwolle door zal gaan…
  Bij onvoldoende inzet van de politie ivm veiligheid zullen ze van te voren moeten besluiten om het wel niet door te laten gaan….
  Politie werk verdient respect!!!  ⚠️ Meld

 17. Alles wat BR om 11:32 schrijft.
  En de kreet “waarom pakken ze juist het voetbal” slaat nergens op. Er wordt al bijna een half jaar actie gevoerd door middel van allerlei ludieke en publieksvriendelijke acties. Daarmee hebben ze de minister niet eens mee aan tafel gekregen. Dan vind ik het niet gek dat het nu wat grimmiger wordt.


  ⚠️ Meld

 18. Eens Leonardo, met

  Dan hebben ze ook nog eens met een verdwaalde corpsbal als minister te maken

  van de regen in de drup…waar ze voorheen de “kan echt niet meer” Opstelten als verantwoordelijk minister hadden. Dit wist ik niet

  waardoor hun pensioenleeftijd ook nog eens omhoog gaat.

  Natuurlijk is dit zo

  Gevaarlijk en in ieder geval heel erg belangrijk werk.

  …dat ook nog eens voortdurend onder een vergrootglas ligt.

  Volgens mij zit het em in het basissalaris dat politieagenten verdienen. Want een kleine 3% is op zich een redelijke salarisverhoging.


  ⚠️ Meld

 19. En dan gaat de minister nu wel overstag? Alleen maar verliezers met deze actie.
  Ja inderdaad supporters weer de dupe laten worden.
  Ik hoop dat de belastingdienst eens zijn werk neer legt. Moet je zien hoe snel die een gerechtelijk bevel krijgen om weer aan de slag te gaan.

  Ik mis alleen wederom weer een onder steunend antwoord naar de supporters van onze club dan wel onze supportersclub?


  ⚠️ Meld

 20. @Bernard,
  Ik denk dat als je maar een dagje mee was gelopen met de politie en of het nou Zwolle is of Rotterdam en als je nou dezelfde dingen zou meemaken wat de meeste agenten mee moeten maken tijdens hun werk( ik heb nu over de agente die op straat lopen of bij de verschillende paltsen in de nacht met uitgaan dienst moeten hebben) de agente die naar de meldingen moeten van inbraken,overval,schietpartijen ezv denk dat je dan anders zou denken, misschien wat meer goed zou nadenken en niet die onzin van je schrijven..::: dat het wat grimmiger wordt::
  ZE hebben geprobeerd om met de minister daar goed gesprek over te hebben, niet gelukt, werd niet geluisterd, niet gereageerd..
  Dan ga je als werknemer dat is je goed recht ook samen met de bonden gewoon acties voeren en de acties worden logische wijze steeds anders en steeds meer gericht op het feit dat het werk van de politie meer verdient dan het tot nu toe is..
  Dat de mensen hier op deze weblog zitten te zeuren dat ze het belachelijk vinden kan ik tegen jullie maar een ding zeggen , richt je boosheid en je onbegrip op de ambtenaren die deze problemen hebben veroorzaakt en sterker nog die deze problemen niet eens willen oplossen…  ⚠️ Meld

 21. Als niemand last heeft van acties, dan is het effect meestal ook gering. De politie voert inderdaad allang actie zonder resultaat. Ik vind het doodzonde van de eerste wedstrijd van het seizoen, maar heb desalniettemin wel begrip voor de politie-actie.


  ⚠️ Meld

 22. 2,85% verspreid over 2 jaar. Dus dan heb je over 2,85% salarisverhoging in zes jaar tijd. Je mag zeggen wat je ervan wil maar zo ’n stijging is dat niet. Pensioenleeftijd omhoog, steeds meer taken en verplichtingen en dan wil Steur ook nog de 21vrije weekenden op jaarbasis beperken, moeten politie voor 1?? bruto per uur dag en nacht piket/oproepdiensten draaien voor calamiteiten.
  Acties zijn volkomen begrijpelijk en idd het salaris van 1500 euro voor volle werkweek is een lachertje met al wat zij meemaken en terecht in komen.
  Politiewerk verdient meer.


  ⚠️ Meld

 23. @BR Misschien was ik niet duidelijk genoeg. Ik was het volkomen met je eens. “Grimmiger” was misschien niet het goeie woord. Ik bedoelde daarmee dat de acties nu meer impact hebben.


  ⚠️ Meld

 24. Als supporters zich allemaal zich als supporter gedroegen, was er helemaal geen politie nodig. Dit hebben we dan aan die hooligans te danken dat de wedstrijd niet door gaat.


  ⚠️ Meld

 25. Jaja zwaaaare baan hoor. Idd onze petten op straat in taaie wijken of bij crisis situaties, maar hoeveel vertegenwoordigen die groep? Het hele politie apparaat? Ook de wijk agent in lutjebroek met zijn al zijn ellende of de receptioniste ?
  Ik weiger mee te gaan in die clichés hoe zwaar iedereen het heeft. Dat hebben mantelzorgers en mensen die in de ggz werken ook. die klagen niet maar dragen.
  Laten ze geld vrijmaken om getraumatiseerde politie agenten te helpen of hun training te verbeteren ipv klakkeloos extra geld voor iedereen die met een pet op die jankt om extra geld.  ⚠️ Meld

 26. @bernard, ok nu begrijp ik je..

  Officieel is nu bekendgemaakt start van de eredivisie vrijdag 7 augustus SC Herenveen-Graafschap gaat ook niet door…


  ⚠️ Meld

 27. Daarmee hebben ze de minister niet eens mee aan tafel gekregen. Dan vind ik het niet gek dat het nu wat grimmiger wordt.

  Eens, maar doe het dan goed een kondig dan gewoon aan dat je een gehele zaterdag landelijk ALLE activiteiten stop zet. Dan bereik je pas iets. Zal bijvoorbeeld de horeca en detailhandel blij mee zijn als die geen beroep kunnen doen op de politie.

  Nu pakken ze een doelgroep die door de overheid maar al te graag in kwaad daglicht wordt gezet. Dit bevestigd alleen maar het door de media en overheid gecreëerde beeld dat alle supporters maar dronken, agressieve Tokkies zijn en dat het ieder weekend weer oorlog is rondom het voetbal. Toch vreemd aangezien de jaarverslagen van het Centraal Informatiepunt Voetbalvandalisme een heel ander beeld geven.

  Je zou denken dat het juist de bedoeling is om de politie-inzet rondom voetbalwedstrijden te verminderen maar zolang het je het “alle voetbalsupporters zijn criminelen” imago in stand blijft houden en daar ook naar blijft handelen, gaat dat echt niet veranderen. Maar ondertussen verslechter je wel de relatie tussen de politie en de voetbalsupporters.

  Ik heb alle begrip voor het feit dat de politie betere arbeidsvoorwaarden willen want ook ik vind die schrikbarend slecht, maar deze actie is echt volstrekt zinloos.


  ⚠️ Meld

 28. Zondag in het. altijd interessante, Filosofisch Kwintet -over saamhorigheid en het belang om ergens bij te horen.

  We hebben weinig gemeenschappelijke, morele bodem meer. Op materieel vlak loopt Europa misschien voorop, maar op het gebied van identiteitsbewustzijn is het hier armoe troef. Na de Tweede Wereldoorlog is er in de westerse wereld een heel groot vertrouwen gegroeid in beleid dat gebaseerd is op rationaliteit. Je definieert een probleem, maakt een kosten-batenanalyse en zoekt naar een praktische oplossing. Politici werden populair als ze beloofden problemen op te lossen en niet als ze zeiden: ik heb ideeën. Dat instrumentalisme zonder moraal leidt uiteindelijke tot grote willekeur, waardoor niemand meer begrijpt wat de gezamenlijke basis is waarvan uit de samenleving functioneert.  ⚠️ Meld

 29. Ex-PEC man; niet alleen een brok van onverzettelijkheid, deze absoluut nog niet vergeten “wereldvoetballer”. woonachtig op een deftig stekkie in “Mooi Zwolle”.
  Waar een telg achter een toog is te vinden, in een bijzonder etablissement. Nog niet zo lang geleden vroegen wij ons hier, bezorgd, af “hoe het eigenlijk met hem was, en of hij zijn hoogste-trainerspapiertje al had”… Japie geeft zelf antwoord!

  Jeugd

  1988??1992
  DOS Kampen

  Senioren *
  1992??1993 PEC
  1993??1995 Cambuur
  1995 Willem II
  1996??1998 PSV
  1998??2001 Manchester United
  2001??2004 Lazio
  2004??2006 AC Milan
  2006??2007 Ajax

  1996-2004 67 Interlands **

  Getrainde clubs

  2009 FC Zwolle (Interim trainer)
  2010??2013 PEC Zwolle (Assistent-trainer)
  2011??2012 Ajax (Individuele trainer)
  2013??2014 Ajax (Assistent/individuele trainer)
  2014??heden Jong Ajax

  Nog niet beantwoord is de vraag of hij dagelijks/vaak met mede-Zwollenaar Hennie Spijkerman afreist naar ‘Bijzonder Mokum’.


  ⚠️ Meld

 30. 😉 Joppuh, je hoopt toch wel dat ze vanavond

  tegen Rapid Wien een ticket voor de play-offs om Champions League-deelname verdienen? De laatste club die daarin slaagde, was PSV. In de huidige opzet van het voorportaal voor het miljoenenbal plaatste slechts één Nederlandse ploeg zich ook daadwerkelijk via die weg voor de groepsfase: Ajax zelf. Sinds het begin van deze eeuw ging het wat de Champions League-kwalificatie betreft steeds wat minder met de Nederlandse clubs.

  Maar G*D >:(>:(>:( Wat had plaatsing vorige week al veilig gesteld moeten zijn! Kom op Joppuh: HET LANDSBELANG IS IN HET GEDING!


  ⚠️ Meld

 31. @Arianne, je hebt zeker niet gevolgd wat ze het afgelopen half jaar allemaal wel niet gedaan hebben. Ik heb niemand horen klagen toen ze een periode geen bekeuringen meer uitschreven. Maar als je met dat soort acties de mensen niet om de tafel krijgt, dan moet je wat anders bedenken…


  ⚠️ Meld

 32. Eindelijk weer eens een topic waaruit je heel veel reacties van kan verwachten. Ik kom ze tegen de trouwe supporters, de hooligans, de antivoetbal liefhebbers, de politie, overheidsambtenaren en nog heel veel meer zulen hier nog voorbij komen.8)


  ⚠️ Meld

 33. Goed gesproken Bernard en het blijkt maar weer dat veel voetballiefhebbers (en daar ben ik er ook 1 van) denken dat er niets belangrijker in het leven is dan voetbal. Het is gewoon erg slim van de politie dat ze nu het betaald voetbal aangrijpen om actie te voeren, in de hoop dat hun baas, die corpsbal die nu Minister van Justitie is, eindelijk eens met ze gaat praten en ze een fatsoenlijk voorstel doet. Staken is een recht, ook voor de politie. En dat er voetbalwedstrijden ingehaald moeten worden is jammer, maar het is echt niet meer dan dat.


  ⚠️ Meld

 34. Gaat een zooitje ongeregeld worden zaterdag in de stad. Via facebook en dergelijke worden er al allemaal iniatieven opgezet om naar de stad te gaan. Lijkt mij niet dat politie dat kan negeren en zullen er dus gewoon moeten staan zaterdag. Als er ook al cambuur supporters deze kant op komen, kan dat volgens niet goed gaan.


  ⚠️ Meld

 35. Roda JC-Heracles gaat dus gewoon door. In Kerkrade kunnen ze dus zonder politie. Zou hier toch ook moeten kunnen… De goeie supporters kunnen die paar pubers toch wel kort houden?


  ⚠️ Meld

 36. @bernard.

  Tuurlijk kan dat, vorig seizoen kon de wedstrijd FC Groningen – PEC toch ook gewoon doorgaan ondanks politiestakingen. Nota bene een week na de verloren bekerfinale… Het is al vrij lang bekend dat PEC supporters niet de grootste herrieschoppers zijn.

  Helaas denkt onze eigen schijtlijster van een burgemeester er anders over. Gewoon alle supporters als crimineel toerekenen, lekker makkelijk toch?

  En gezien de initiatieven op facebook smijt hij er zaterdag ongetwijfeld nog wel een noodverordening tegen aan, daar heeft hij ook wel een handje van.

  Kan de politie alsnog op komen draven:D


  ⚠️ Meld

 37. Tja, aanval en middenveld zit wel goed bij Ajax. Technisch en positiespel superieur. Maar wat koopt dit superjonge elftal er voor? Twee persoonlijke, verdedigende fouten en je gaat de kleiberg ook. Reken nergens meer op :'( Beste financiële en sportieve opdoffer voor Ajax….Maar ook voor de Nederlandse clubs! Zie 18:29 😮


  ⚠️ Meld

 38. Fred E. & Reintje V. zomaar in Hét NOS-journaal van 20:00 😀
  Fred was wat langer aan het woord, als voorzitter van de supportersvereniging.
  Reintje was verkleed als supporter.
  Achteraf hebben beide heerschappen het verdiet van 21:11 een héél klein beetje verzacht.


  ⚠️ Meld

 39. Feyenoord-FC Utrecht. wedstrijd zal wel met de aanwezigheid van de politie gespeeld worden, zo werd meteen duidelijk bij de aankondiging van de nieuwe stakingen.

  Belachelijk dit onderscheid, angsthazen!


  ⚠️ Meld

 40. O, had posting Oostzw niet gezien. Heb even opgezocht. Het schijnt een afspraak met Aboutaleb te zijn, omdat Rotterdam met de tour ook al met acties is geconfronteerd.  ⚠️ Meld

 41. Kan er ook mee te maken hebben gehad dat de Feyenoord supporters besloten om een borrel te drinken en er uiteindelijk als nog veel politie ingezet moest worden, maar dat wordt er niet bij gezegd natuurlijk.
  Aankomend weekend gaan er veel supporers als alternatief met een grote groep in de stad zitten en nodigen ze daarbij andere clubs uit.
  Tja en dan krijg je een impasse. Niet ingrijpen is erkennen dat supporters prima een biertje samen kunnen drinken zonder al die oh zo nodige politie inzet.
  Wel ingrijpen is dag zwaaien naar je staking tijdens wedstrijden.


  ⚠️ Meld

 42. Gezellig toch om met z’n allen zaterdag in de stad wat te gaan drinken, ik hoop dat het een beetje wordt zoals het in Praag was, dus zonder wanklanken en één grote gezelligheid.

  Ik denk dat ik zaterdag wel even een kijkje ga nemen in de stad en als daar dan ook Cambuur-supporters bij willen zijn, ik vind het prima.


  ⚠️ Meld

 43. Wat een gezeur van die politieagenten. Stel een loonsverhoging van 5%, wat netto uitkomt op 75 euro per maand. Dat in plaats van 3% (45 euro). Zijn ze voor 30 euro per maand meer wel gemotiveerd om hun werk te doen?
  Het gaat allemaal nergens over…..


  ⚠️ Meld

 44. Wel als je al een paar jaar op de nullijn bent blijven staan Fritse. Dat kan je over jaren dus een paar honderd schelen per maand.

  Maar fijn om te horen dat jij het wel voor dat bedrag wil doen.;)


  ⚠️ Meld

 45. Aankomend weekend gaan er veel supporers als alternatief met een grote groep in de stad zitten

  Ik lees dat dat ook in Den Haag en Tilburg willen doen. Als dat, hoe vreedzaam ook bedacht, uit de hand loopt, dan zal de politie en de burgemeester zich ook wel achter de oren krabben.


  ⚠️ Meld

 46. @ arnovd, volgens Fred gister in het NOS-20:00 journaal (ongeveer 10e minuut)…”verwacht dat de politie er wel zal zijn. Dit is immers een andere zaak van de openbare orde”. Fred heeft wel vaker gelijk, zeker als hij in het selecte gezelschap van Reintje V. is 😀  ⚠️ Meld

 47. Waarom niet stadionverboden voor hooligans en relschoppers met een meldingsplicht bij de politie net zoals in Engeland. Op die manier ben je minder politie nodig in en rondom het stadion. Een groot voordeel van deze kostenbesparing is, dat deze bovenop de lonen van de politie kan worden gezet.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.