Verkeersmaatregelen in augustus

Zwolle – Zwolle is in augustus het decor van veel activiteiten. De Zomerkermis, de herdenking van de slachtoffers in Oost-Azië en het Stratenfestival brengen velen naar de binnenstad. Deze activiteiten hebben gevolgen voor het verkeer, de busroutes en de warenmarkt.

Van 14 tot en met 23 augustus staat de Zomerkermis op het Rodetorenplein, de Melkmarkt, de Grote Markt, de Luttekestraat en het Grote Kerkplein. De voorbereidingen en de opbouw van de kermis beginnen op maandag 10 augustus. In de periode dinsdag 11 tot en met donderdag 13 augustus wordt de kermis opgebouwd en op 24 en 25 augustus wordt er afgebouwd en opgeruimd.

De kermis en de op- en afbouwperiode hebben gevolgen voor het verkeer in de binnenstad. Voor meer informatie over de zomerkermis en het omlijstend programma: www.zwolle.nl/zomerkermis

Verkeer
Het verkeer komend vanaf de Blijmarkt moet rekening houden met een stremming op de route Praubstraat, Grote Kerkplein, Sassenstraat. Via de Goudsteeg en de Bloemendalstraat is het mogelijk om de Sassenstraat (rijrichting alleen het centrum uit) te bereiken.

Busroutes
De kermis heeft ook gevolgen voor busroutes: de stadslijnen van Syntus rijden vanaf maandag 10 augustus niet via Jufferenwal-Rodetorenplein-Buitenkant maar via Kamperpoortenbrug, Pannekoekendijk, Burgemeester Roelenweg/Schuttevaerkade en omgekeerd. Deze omleiding geldt tot en met 24 augustus.

Aansluitend zullen de stadslijnen 2, 3 en 12 weer rijden via Rodetorenplein. Vanaf 16 augustus is er een wijziging voor de stads- en streeklijnen. Vanaf deze datum wordt de nieuwe busbaan aan de Pannekoekendijk in gebruik genomen en wordt er gehalteerd bij de centrumhalte, waar ruimte is voor maximaal zes bussen gelijktijdig.

Met de komst van deze centrumhalte vervallen de huidige centrumhalte Eekwal, de bushalte langs de Harm Smeengekade en de Wehkamp-bushalte op de Katerdijk.

Meer informatie over de buslijnen en Pannekoekendijk www.zwolle.nl/pannekoekendijk

Artikel delen: