Gratis een scootmobiel lenen

Zwolle – Op vijf plekken in de stad kunt u kosteloos een scootmobiel lenen. Zo kunt u, als u slecht ter been bent of niet meer kunt fietsen, toch eropuit. In Zwolle rijden ongeveer duizend mensen op een scootmobiel die via de gemeente is verstrekt. Maar sommige mensen gebruiken hun scootmobiel nauwelijks. De gemeente wil graag dat de elektrische hulpmiddelen efficiënter worden gebruikt. Uit onderzoekt blijkt dat er mensen zijn die een scootmobiel met anderen willen delen. Daarom bestaat er de scootmobielpool.

Wilt u meedoen aan de scootmobielpool? Meldt u zich dan bij de balie van De Nieuwe Haven (Kamperpoort), De Havezate, Fermate (beide in Holtenbroek), De Kievitsbloem (Zwolle-Zuid) of De Molenhof (Assendorp). U dient dan wel een bruikleenovereenkomst te tekenen en een identiteitsbewijs te tonen voordat u de scootmobiel mag lenen. De zorgcentra zorgen dan voor het onderhoud, zoals een opgeladen accu en een juiste bandenspanning. Indien u meedoet is het belangrijk dat u weet hoe u de scootmobiel moet besturen en welke verkeersregels er zijn. Ook is het prettig dat u zich veilig voelt op de scootmobiel en in het verkeer. De scootmobielen uit de pool zijn voor vrijwel iedereen makkelijk te besturen. Toch kan het verstandig een rijcursus te volgen. Meer info via Sociaal Wijkteam: www.swtzwolle.nl.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. ben mijn sleutel kwijt van de scootmobiel.is er ergens een reservesleuteltje?zo ja,waar kan ik die halen? de scootmobiel had gister al terug moeten zijn.ik vind het heel vervelend dat het zo loopt.sorry.ik denk dat een voorbijganger de sleutels zag liggen op de stoep en mee heeft genomen,niet wetende dat ik in de tuin bezig was en in en uit liep.mvg corine.eventueel doe ik m achterin de auto ,dan is ie iig weer in jullie bezit.nou ik hoor t wel


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.