Rechtszaak tegen herrie podium Stratenfestival

Zwolle – De rechtbank in Zwolle buigt zich woensdag over de vergunning voor het hoofdpodium van het Stratenfestival, dat op vrijdag 21 augustus in het Ter Pelkwijkpark plaatsvindt. Op dat podium staat die avond Nederlandstalige muziek van artiesten als Koos Alberts, Ancora, Harten Tien, Peter Beense en Roy Donders geprogrammeerd. De zaak is aangespannen door het Comité Herrie uit de Stad dat in Zwolle ten strijde trekt tegen geluidsoverlast door muziekfestivals. Dat meldt RTV Oost woensdag.

Volgens het comité moet de ontheffing voor het podium worden ingetrokken. Het podium is volgens het comité in strijd met het bestemmingsplan. Opbouwen en afbreken zou enorm veel herrie veroorzaken, evenals de muziek. Het comité wil een verbod op het podium en de optredens. Als dat niet lukt moet het aantal toegestane decibellen worden teruggeschroefd van 76 naar 63 decibel. De gemeente Zwolle heeft geluidsmetingen aangekondigd. Dit voorjaar wist het comité via de rechter met succes het geluidsniveau van muziekfestival Megabase  en Dancetour Zwolle, dat in Park de Wezenlanden plaatsvindt, naar beneden te krijgen. Dit keer een rechtszaak tegen een muziekfeest binnen de grachtengordel in Zwolle. De rechter doet uiterlijk maandag om 12.00 uur uitspraak.

Artikel delen:
Reacties 118
 1. Het lijkt me sterk dat dit waar is. Volgens mij klopt er helemaal niets van de berichtgeving.
  Dit zou namelijk betekenen dat de mensen van Herrie Uit De Stad alleen maar aan zichzelf zouden denken, eigen belangen boven het plezier van anderen zouden verheffen, een tunnelvisie zouden hebben en bijzonder nare mensen zouden zijn.
  Ook zou dit betekenen dat de mensen van Herrie Uit De Stad iets in hun jeugd gemist hebben, van een bepaalde deftige tak zouden zijn (typische babyboomers welke zichzelf boven de rest willen plaatsen) en hun frustratie en gebrek aan ontvangen liefde via een dergelijke manier willen uiten.
  Ik kan mij dus haast niet voorstellen dat zulke mensen bestaan en dat het artikel dus klopt. Is het geen foute berichtgeving? Of (naast RTV Hanze) een te late 1-aprilgrap? 😮


  ⚠️ Meld

 2. Naar 63 decibel?
  Zelfs een airco en een wasmachine maken meer geluid!

  Verbaast me dan nog dat ze nog geen poging hebben gedaan om de kermis te verbieden, want het geluidsniveau hiervan is hoger dan van het hoofdpodium van het Stratenfestival!


  ⚠️ Meld

 3. Manmanman. Wat een stierlijk vervelende mensen, die van herrie uit de stad. Het is dat iedereen mag kopen wat hij wil, anders zou een selectie voor nieuwe bewoners voor de binnenstad niet misstaan. Wat doen die mensen daar? Ervoor kiezen om in het centrum te gaan wonen van een stad van 125.000 mensen plus bijbehorende regiofunctie. Het centrum dat voor al die mensen de functie heeft van de plek van samenkomst, waar het leeft en waar men plezier kan beleven. Om vervolgens rechtszaken te gaan aanspannen tegen alles en iedereen wat in het plezier van deze grote groep mensen voorziet. Ga dan weg! Als de nadelen niet opwegen tegen de voordelen, zoek een plek waar je je wel prettig voelt. Maar ga niet ergens wonen, om vervolgens te verwachten dat 125.000< mensen zich aanpassen aan je hoge comforteisen. Deze 'overlast' is het gevolg van hun eigen keuzes. >:(


  ⚠️ Meld

 4. Haha… Als dit verboden wordt dan kun je de stad wel sluiten. Al die mensen die gezamelijk lawaai maken .. bah 😀 http://lichtbeeldgeluid.nl/geluid/akoestiek/hoe-hard-klinkt-een-decibel/

  60IndringendAirconditioning (50-75 dB), normale conversatie, wasmachine (50-75 dB), vaatwasser (55-70 dB), naaimachine, wasdroger, pianospel (60-70 dB), F16A straaljager op 6000 m hoogte (59 dB)
  70Storend bij telefonerenVerkeer op de snelweg, druk kantoor, elektrisch scheerapparaat (50-80 dB), stofzuiger (60-85 dB), geluid van hard staande TV, auto op 15 m, fortissimo zingen op 1 m afstand
  75Elektrische mixer, koffiemolen (70-80 dB), druk restaurant (70-85 dB), F16A straaljager op 3000 m hoogte (74 dB)


  ⚠️ Meld

 5. Ik ben zo benieuwd waarom, na zoveel jaren straatfestival, nu ineens bezwaar wordt gemaakt.
  Of de bewoonster woont er net, dan had ze dat kunnen weten.
  Of ze woont er al langer, dan zal ze toch duidelijk moeten maken waarom ze nu bezwaar maakt.
  Bij mijn weten is het bestemmingsplan niet onlangs gewijzigd.
  Goed, we horen het morgen.


  ⚠️ Meld

 6. Moet ze een ding toegeven, ze durven wel… Laat ze maar lekker hun gang gaan dan komt er vanzelf een tegenreactie waar ze niet op zitten te wachten.

  Kan me niet voorstellen dat men in Zwolle zich zoveel plezier laat wegnemen door een stel bejaarden (Genverberg) en elitaire popjes (ter pelkwijkpark). Als je in het centrum (notabene binnen de gracht) gaat wonen dan kun je dit soort festiviteiten wel verwachten.

  Wellicht is het een optie dat ze de afbouw niet snachts doen maar overdag.


  ⚠️ Meld

 7. Het geluid van lepeltje lepeltje (kutnaam overigens) stoorde ze dan weer niet, maar als er nederlandstalige muziek is is het opeens weer herrie. Laat al deze stoere rijke stinkerds en bejaarden eens op de voorgrond treden i.p.v. anoniem rechtzaakjes aanspannen.


  ⚠️ Meld

 8. Verloop van klachten van HudS:

  – HOUSEfestivals bij wythem moeten zachter (rechter)
  – housefestivals in het park moeten zachter (rechter)
  – geen housefestivals in het park (rechter)
  – geen housefestivals buiten (geluidsdebat)
  – geen festivals buiten in de binnenstad (dit bericht)

  En elke keer weer zeiden ze dat de rest wel ok was.

  Wanneer is het genoeg?
  – geen festivals buiten?
  – geen festivals?
  – geen geluid?
  – geen andere mensen?


  ⚠️ Meld

 9. anoniem rechtzaakjes

  Dat is niet mogelijk bij de rechter. Er is een lijst bekend (geweest), met daarop o.a. de bekende beachvolleyballer Reinder Nimmerdor.


  ⚠️ Meld

 10. @arnovd
  Oh ja? Hoe is die lijst openbaar geworden? Of is dat op Internet te vinden? Ik ben zo benieuwd naar dit comité maar kan er erg weinig over vinden. Behalve het feit dat ze graag (muziek) evenementen geminimaliseerd zien.


  ⚠️ Meld

 11. Tjonge, jonge…. Compleet schaamteloos, dit comité.

  Ik vind dat er voor iedereen plek moet zijn in onze prachtige Hanzestad, maar zo langzamerhand begint mijn begrip en respect voor deze azijndrinkers (hoe kom je anders zo zuur) op te raken.


  ⚠️ Meld

 12. Ik hoop dat de rechter dit keer verstandig is en de eisen verwerpt. Tevens moet hij de proceskosten verhalen op de HudS. Ik woon precies tussen park weezenlanden en het terpelkwijkpark en heb nog nooit ergens last van gehad!


  ⚠️ Meld

 13. Herrie uit de Stad heeft natuurlijk groot gelijk.Wil je herrie maken dan doe je dat maar binnen, bijv. In de IJsselhallen dan hebben onze gelukszoekers ook een avondje lol en integratie in Nederlandse muziek.


  ⚠️ Meld

 14. Omdat ik begrijp dat deze mensen enorme veel overlast ervaren van muziek en geluid in de binnenstad en in de rest van Zwolle. Wil ik graag iets voorstellen.

  Jullie moeten respect voor deze mensen hebben en begrijpen waar ze voorstaan.

  Deze mensen hebben slapeloze nachten.. Hun oren staan bloot aan takkenherrie.

  Daarom:
  Wil ik graag een inzamelingsactie starten! Als iedereen nou 1 doosje oordopjes voor deze mensen koopt. Deze oordopjes aflevert op het stadhuis, dan kunnen alle leden van dit comité GRATIS oordopjes ophalen.

  Dan is dit enorme probleem opgelost!  ⚠️ Meld

 15. Wat lief van Jeanine, voortaan mogen alle evenementen binnen. Bij haar thuis!:D Zo wil ze als rustzoeker leren integreren in een tolerant Nederland waar ook plezier gewoon mag!


  ⚠️ Meld

 16. Kan me helemaal vinden in voorstel van Jeanine. Da’s de enige verstandige oplossing: hou die herrie dan maar binnen, de IJsselhallen zijn daar prima geschikt voor. Zo heeft iedereen zijn zin. Sjappoo voor deze oplossing. Hoeft niemand zich te storen aan andermans herriehobby.


  ⚠️ Meld

 17. @Ruud zowel jij als @Jeanine hebben overduidelijk geen enkel idee van de buiten-factor voor festivals. Je zegt dat iedereen die van picknicken houdt, maar binnen moet gaan eten. Misschien snap je dan wel dat je voorstel niet haalbaar is.


  ⚠️ Meld

 18. Die Henk Kroeze, de man achter Herrie Uit De Stad (en een incassobureau) heeft volgens mij een flink trauma overgehouden toen hij als hoofd van de SNS-bank moest terugtreden per 30 april 2012, meteen nadat bleek dat SNS Bank een kapitaaltekort onder de nieuwe Europese regelgeving zou hebben.
  Kroeze werd in 2005 chief financial officer van SNS Bank en werd in 2009 voorzitter van de directie.

  In 2014 werd Henk Kroeze opnieuw slachtoffer van zijn eigen onbetrouwbaarheid en onkunde: Henk Kroeze weet niet waar geld vandaan komt.

  Vandaag zocht Henk Kroeze zelf door middel van een video opnieuw de pers op. Deze man heeft enorm veel geld (uit de bankierstijd bij SNS) en deinst er niet voor terug om dit geld uit te geven aan rechtszaken, om zijn eigen vermeende superioriteit te laten blijken. Triest.


  ⚠️ Meld

 19. Beste HudS,

  Ik woon zelf aan de Melkmarkt en met een festival of met de kermis voelt het alsof een band in mijn woonkamer staat te spelen. Soms erg gezellig, maar het kan soms ook erg irritant zijn. Vooral met de kermis. Ik heb het echter nog nooit in mijn hoofd gehaald om te gaan klagen over eventuele te hoge decibellen etc. Ik ben immers zelf in de (nog) bruisende binnenstad gaan wonen, waar deze festiviteiten gelukkig nog steeds plaatsvinden. Ook word ik wel eens wakker gemaakt door schreeuwende marktkooplieden. Niet erg prettig, maar ach, dat hoort bij een stad. Beste heer of mevrouw achter HudS, u koopt vast en zeker ook een kilootje mandarijnen bij deze schreeuwende marktkoopman. Als we overal om gaan zeuren dan ken ik er nog een heleboel. Laten we de stad alstublieft bruisend houden en laten we elkaar wat gunnen. Ook de muziek. Het komt misschien 30 keer in het jaar voor. Wij gunnen u alle andere 326 dagen in het jaar ook de stilte en rust.


  ⚠️ Meld

 20. Zo jammer, dit soort discussies. Hebben we al jaren het stratenfestival, komt er ineens een onverlaat in Zwolle wonen, en die heeft last van het lawaai.
  Is men weleens in de Randstad geweest (Den Haag, Amsterdam, Rotterdam) en is men daar wel eens wezen slapen? Dan weet je gelijk wat lawaai is. Als ’s avonds en ’s nachts de trams door de bochten gaan. Ik kan jullie vertellen dat een kat echt niet zo luid jankt hoor! En wat dachten jullie van al die politieauto’s en ziekenauto’s met sirenes?
  Dan is er een keer iets leuks voor alle mensen in de binnenstad en beginnen mensen te zeuren. Sorry dat ik het zo noem. En dan ook nog de kosten maken van een rechtzaak. Laten ze het geld doneren aan de voedselbank, doen ze er ook nog iets nuttigs mee.


  ⚠️ Meld

 21. Hah wat een gezeik weer van die omwonenden daar …
  Zitten zeker gepensioneerde gasten die in het verleden hun zakjes vol hebben gevuld bij verschillende instanties die dan ook altijd hun zin kregen… baahh
  Dat wat ze herrie noemen is maar 5uur per jaar en ze zitten nu al te zeiken daarover
  Ga svp die avond/nacht ff weg of zo, maar laat dat feestje toch niet verpesten…
  Niet raar dat Zwolle nog heel erg lang moet wachten om als een echte stad gezien te worden…
  Dat soort gezeur en irritante gasten heb je in Amsterdam,Rotterdam,Den Haag, zelfs in Groningen niet…
  Beste omwonenden jullie doen niks anders dan de hele dag klagen..
  Niks anders verwacht …
  Haal bij de Blokker of de Media markt oordopjes zijn daar zeer goed en kwaliteit is ook goed stop ze in je oren en heb je ook geen last van..


  ⚠️ Meld

 22. Zodra er klassieke muziek wordt afgespeeld op plekken waar veel jongeren komen verdwijnen ze..diezelfde jeugd zegt tegen de oudere,vreet onze muziek maar op .. ,jeugd doe zelf 12 uur lang klassieke muziek op je hoofd.ben benieuwd of je dan nog zegt..ouderen moeten niet zeuren..tis maar een paar maal per jaar..


  ⚠️ Meld

 23. @jan kok, je verhaal slaat nergens op want het gaat hier om het podium met Nederlandstalig muziek en niet de Dance/Hardcore feesten waar Huds eerder protest tegen aantekende (toen nog vanwege de bass-dreunen die gepaard gaan met deze muziekstijl). Daarnaast is het betreffende podium tijdens stratenfestival niet van 12.00u tot 00.00u maar van 19.30 uur tot 23.30 uur.


  ⚠️ Meld

 24. Er zijn trouwens 27 podia verdeeld over de stad maar alleen Ter Pelkwijkpark staat ter discussie. 20 huizen rondom Ter Pelkwijkpark zijn lid van de commissie. Trek zelf je conclusies.


  ⚠️ Meld

 25. Wat mij verbaast is dat de gemeente dus blijkbaar nog steeds het evenementenbeleid niet op orde heeft. Wat hebben ze gedaan in dat stadskantoor de afgelopen maanden? Men kan niet zeggen dat er geen jurisprudentie is met de volhardendheid van Huds .

  Als de gemeente goed beleid maakt kunnen organisatoren weer rustig mooie events neerzetten en zijn dit soort rechtszaken niet meer effectief.  ⚠️ Meld

 26. @Franky,
  helemalal mee eens..
  De gemeente in Zwolle is in veel opzichten diep gezakt..
  -Onderwijs
  -Zorg
  -Werkloosheid stijgt
  -Parkeerbeleid/horeca/evenementen/
  Wat ik echt jaamer vind is dta onze burgemeester daar alleen voor staat en hij kan niet al die medewerkers tot orde roepen, want ze doen maar wat en de besluiten die genomen worden slaan nergens op..
  Het enige waarin ze snel moesten zijn en daarnaar handelen het bouwen van dat opvang centrum, want dat verhaal van dat Zwolle vluchtelingen wilt helpen, dat is belachelijk, ze doen het omdat ze centjes vanuit Den Haag/Brussel krijgen voor elke “vluchteling”..
  Zouden ze die opvang bouwen en die gasten met open armen ontvangen als de gemeente zelf daarvoor moest betalen zonder rijk??
  Natuurlijk niet, dus ik zou zeggen, als je als medewerker van de gemeente je werk niet goed doet, neem ontslag of zoek een andere werk maar svp laat je niet keer op keer belachelijk maken, want dit wordt steeds vervelender…  ⚠️ Meld

 27. Wat een gezeik: Laat het optreden gewoon doorgaan in onze mooie stad zwolle.
  n.b: Koos Alberts komt nog niet boven de 40 db.
  En al die mensen die tegen zijn : Ga buiten zwolle wonen!!!!!


  ⚠️ Meld

 28. @Jan Kok, wat is er niet inhoudelijk aan mijn reactie? Ik reageer letterlijk op de punten die jij noemt in je reactie. Je komt zelf niet verder dan een matig geschreven beschuldiging.


  ⚠️ Meld

 29. Ik snap best dat er in sommige gevallen (veel) overlast ontstaat met de diverse festivals hier in Zwolle, maar om nou te gaan zeiken over het straatfestival is voor mij een kerkbruggetje te ver. Nog even en dan mag je op straat niet meer praten, toeters worden van brommers en auto’s gehaald en de fietsbel komt ook een verbod op. Herrie uit de stad slaat wat mij betreft de plank mis en ik hoop dat de rechter ze dit keer zwaar ongelijk gaat geven.

  Hoeveel Db produceren de klokken van de Peperbus eigenlijk? Is dat het volgende item op de agenda?


  ⚠️ Meld

 30. Helemaal terecht, Ga lekker naar Hans anders als je het op normaal niveau niet kan verstaan.
  Btw ik zit nou op een camping waar S’morgens het animatie team langs komt met een stereo-installatie om de kinderen te trickeren .
  Dat was voor het laatst vandaag.


  ⚠️ Meld

 31. Jeetje waar gaat dit nog over. Nu zelfs het straatfestival al?

  Misschien moeten we eens gezamenlijk een rechtzaak tegen het comité aanspannen.
  We willen dat ze ophouden met het verzieken van de sfeer en cultuur in Zwolle.
  En als dat dan niet kan, dan mogen ze niet meer dan 4 feesten per jaar verzieken met hun gezeur en hun rechtzaken …

  😉


  ⚠️ Meld

 32. Waarom 3 dagen “Lepeltje Lepeltje” wel? Een paar uur Nederlandstalig niet?
  Ik begrijp er niks meer van. We worden steeds onverdraagzamer. Minderheid ligt de wil op aan de meerderheid. Gaat lekker zo hier in Zwolle.


  ⚠️ Meld

 33. Ben zelf niet juridisch onderlegd, vandaar de volgende vraag; mocht dit door de rechtbank toegewezen worden, hoe zit het met luiden kerkklokken en oproepen gebed.

  Kan me voorstellen dat dit ook binnen die 65 decibel valt.


  ⚠️ Meld

 34. Dit is alleen maar politiek. Zodat zij kunnen aangeven dat ze niet alleen bij dance-events moeilijk doen. Want daar is het ze eigenlijk alleen maar om te doen.

  Straks krijg je dus. Hoezo alleen bij dance. We hebben het toch ook gedaan bij nederlandstalige muziek? Wij maken geen onderscheid hoor. Maar ondertussen.


  ⚠️ Meld

 35. Die Henk Kroeze, de man achter Herrie Uit De Stad (en een incassobureau) heeft volgens mij een flink trauma overgehouden toen hij als hoofd van de SNS-bank moest terugtreden per 30 april 2012, meteen nadat bleek dat SNS Bank een kapitaaltekort onder de nieuwe Europese regelgeving zou hebben.
  Kroeze werd in 2005 chief financial officer van SNS Bank en werd in 2009 voorzitter van de directie.

  In 2014 werd Henk Kroeze opnieuw slachtoffer van zijn eigen onbetrouwbaarheid en onkunde: Henk Kroeze weet niet waar geld vandaan komt.

  Vandaag zocht Henk Kroeze zelf door middel van een video opnieuw de pers op. Deze man heeft enorm veel geld (uit de bankierstijd bij SNS) en deinst er niet voor terug om dit geld uit te geven aan rechtszaken, om zijn eigen vermeende superioriteit te laten blijken. Triest.

  @ g geerink: Hoelang woon deze meneer hier al, en is hij de enige die deze groep bestierd? Eerder werd er n.m.nooit geklaagd over het stratenfestival.


  ⚠️ Meld

 36. @Jan Kok,
  Jouw reactie slaat kant nog wal. Kan best zijn dat jongeren niets met klassieke muziek hebben en niet naar een soortgelijk festival zouden gaan.
  Zullen er misschien met een boog omheen lopen, maar zij zullen nooit en te nimmer een rechtszaak aanspannen om dat festival te verbieden.
  En dat is hier nu juist het issue en jij verwoord het prima:
  HUDS houdt niet van bepaalde muzieksoorten en grijpt het geluidsniveau aan om er geen last van te hebben. Als André Rieu op het park zou staan, stonden ze vast vooraan en was het geluidsniveau geen probleem.

  Ik plaats de HUDS sekte dan ook in de categorie:”Ik ga naast Schiphol wonen en kom er dan achter dat er dagelijks vliegtuigen erg laag over mijn tuin vliegen.”


  ⚠️ Meld

 37. Je kunt in ieder geval niet meer stellen dat HUDS tegen bepaalde muzieksoorten is of zo. Het gaat ze duidelijk puur om de geluidsoverlast.


  ⚠️ Meld

 38. Soms schaam ik me voor dat ik in zwolle woon waar dit gezeik volop aanwezig is en die zeikers ook nog hun zin krijgen. Hoop dat die klote zeikers het heen en weer krijgen en rot op naar afgelegen gebieden waar je je rust kan vinden domme varkens


  ⚠️ Meld

 39. De eis is dat het geluid wordt teruggeschroefd naar 63 dB. Ze kunnen de microfoons dan wel thuislaten.
  Een normale conversatie in een restaurant is circa 60 dB en een TV 70 dB. HudS overspeelt zijn hand. Die lui maken zich volstrekt belachelijk. Het lijkt alsof ze een huis hebben gekocht zonder zich te realiseren dat ze in het centrum van een stad wonen.


  ⚠️ Meld

 40. Idd.. die klote kerkklokken maken meer herrie dan alles bij elkaar. Alles mag zodra het maar met fuck geloof te maken heeft. Zout op met fuck geloof wat niet bestaat.


  ⚠️ Meld

 41. Serieus, wat valt er officieel tegen het comité in te brengen? Ze hebben het recht om te klagen. Dat ze het dit keer gemikt hebben op het Stratenfestival is een blunder. Mochten ze ergens nog enige sympathie hebben, dan is dat nu weg.


  ⚠️ Meld

 42. Ik zou me zo kunnen voorstellen dat ‘sympathie’ ze niet zoveel boeit vdberg. Sympathie is niet de oplossing voor datgene waar ze blijkbaar last van hebben. Gelijk krijgen van een rechter des te meer.


  ⚠️ Meld

 43. Ik heb die site even bekeken, vdberg, maar kan het niet echt een communicatiekanaal noemen. Er staan stukjes op en af en toe reageert er iemand. Het is geen dialoog.


  ⚠️ Meld

 44. Hmm.. je zou toch denken dat iemand er voor kiest om in of bij een binnenstad te gaan wonen nadat ze zichzelf hebben bekend gemaakt met situaties als de mate van geluidoverlast van verkeer, markten, uitgaansleven, evenementen en andere dingen die ze eventueel niet aanstaan….;)

  Nu lijkt het of ze op een site gewoon een plaatje hebben aangeklikt, handtekeningetje gezet, zoooooo lekk…..POTJANDIKKIE! Liedewij, LIEDEWIJ!! Wat lief? ANDERE MENSEN, en ze maken geluid… Sterker nog, ze vinden geluid leuk zo lijkt het!!!!:o
  Ik ga mijn advocaat bellen…

  Het moet niet gekker worden met die mensen.
  Er zijn vast een hele, heleboel mensen die dolgraag met ze willen ruilen, gisteren nog.
  Mogen ze het hele flatje waarschijnlijk voor dezelfde prijs hebben, koopje man.
  In zo’n flatgebouw heb je namelijk een prachtig uitzicht, veel meer vierkante meters door de vele verdiepingen en, nooit meer last van geluid. Als er geen andere mensen meer wonen…

  Geluidsoverlast, ga toch fietsen man!
  🙁


  ⚠️ Meld

 45. Bericht door Bert Janschen, op 5 augustus 2015 12:51
  Het geluid van lepeltje lepeltje (kutnaam overigens) stoorde ze dan weer niet, maar als er nederlandstalige muziek is is het opeens weer herrie. Laat al deze stoere rijke stinkerds en bejaarden eens op de voorgrond treden i.p.v. anoniem rechtzaakjes aanspannen.

  Kijk aan, zie daar, nu weten wij ook wie die zeikerds zijn!
  Lepeltje lepeltje lovers dus.
  Het zou verboden moeten worden. Gezeur over alles.
  We beginnen een AntiZeur comité!
  Psje Bert, ook trance etc kunnen zij niet waarderen, egocentrisch volk dus, die denken dat de hele wereld hen toebehoort, wat triest als je zo in elkaar zit.

  :'(


  ⚠️ Meld

 46. Het gaat ze in dit geval niet om geluidsoverlast, maar ze willen voorkomen dat ze de hele avond Koos Alberts en Roy Donders horen.
  Dát argument kan ik mee inkomen 8)


  ⚠️ Meld

 47. An sich ben ik geen voorstander van de muziek (daarom sta ik 21-8 ook op de Nieuwe Markt), maar ik besef me wel dat er mensen bestaan die het wel leuk vinden (vreemd genoeg :P)


  ⚠️ Meld

 48. Zo sneu dit alles. En dat allemaal in de hoofdstad van Overijssel. Ik kan zo geen andere steden opnoemen in Overijssel waar zoveel geprocedeerd word tegen buiten festiviteiten, geluidsoverlast… Nijmegen bijvoorbeeld tijdens de vierdaagse, een groot feest met rond de 100.000 bezoekers, geen enkele wanklank. Het straten festival vind ik in combinatie met de kermis in de stad één van de mooiste festivals, een echte publiekstrekker ook nog eens. Nu nog het grachtenfestival proberen te verbieden, maar dat zal wel niet gebeuren. Hoor je trouwens geen een bewoner over aan bijvoorbeeld de Thorbecke gracht. Mag hopen dat ze in deze rechtszaak geen gelijk halen, en de proceskosten zelf moeten betalen. Maar dat zal hun waarschijnlijk worst zijn.. geld en tijd zat blijkbaar.


  ⚠️ Meld

 49. Behoudens die paar schreeuwers hier denk ik of ik weet het eigenlijk wel zeker, dat 90% van de inwoners achter Huds staat. Weg met alle herrie in de openlucht.


  ⚠️ Meld

 50. Mooi stadje Meppel @ Dick, vertoef er regelmatig. De Meppeller donderdagen zijn altijd leuk en gezellig. Een aantal donderdagen achter elkaar nog wel met hordes toeristen. Hoor je niemand over klagen. Kan Zwolle een voorbeeld aannemen, in plaats van die wat mij betreft duffe blauwvingerdagen. Die dorpse mentaliteit bij sommige bewoners mag er wel eens af. Zwolle is een stad, met stadse fratsen, en mooie stadsparken die zich uitstekend lenen voor zo nu en dan een feestje. Het moet hier toch echt niet een slaapstad worden zoals er zovele zijn. Zwoleh het Den Haag van het Oosten.


  ⚠️ Meld

 51. Zéker benjie. Gemoedelijk ook met een paar mooie pleinen. Ben hier niet ingeburgerd, maar ik heb ook nog geen wanklank gehoord.
  Daarom heb ik dat “Mokum in Meppel-verhaal” ook op dat topic over de afgezaagde Blauwvingerdagen gezet.
  Inderdaad…geen slaapstad maar een provinciehoofdstad die bruist van gezelligheid en positieve energie….Toch mijn stad!
  Zo met een klein Zwolsch kwartiertje weer naar “Mokum in Meppel”. Veel plezier!


  ⚠️ Meld

 52. @jeanine weg met herrie in de open lucht? Wie bepaalt er wat herrie is? Het is inmiddels wel duidelijk dat HUDS zich alleen stoort aan muzieksoorten die zij zelf als herrie bestempelen (dance en nederlandstalig) en dat zij bijvoorbeeld niet tegen klassieke muziek in de open lucht zullen procederen.
  Het afpakken van andermans plezier omdat je het zelf niet mooi vind is ronduit fascistoïde, en hoort niet thuis in een beschaafd land.. als ze echt tegen “herrie in de stad” zijn, dan moeten ze hier 1 lijn in trekken en procederen tegen alles en iedereen die in de stad “herrie” maakt. (Waaronder hunzelf, want je gaat mij niet vertellen dat ze geen auto, scooter of huisdier bezitten)


  ⚠️ Meld

 53. Dat zeg ik, huds kan op heel veel sympathie van de overgrote meerderheid vasn de zwollenaren rekenen. Die paar schreeuwers hier die voor die herrie zijn neemt toch niemand serieus. Wat ging trouwens die Ton Kolman flink af in deed rechtbank torn hij zei dat RadioNL niet kwam, alleen RadioNL wist van niets 😀 en komt toch! Die man kum je als organisator toch niet serieus nemen. Ook zijn interview bij Rtv Oost was om je te bescheuren.


  ⚠️ Meld

 54. Waar baseer jij op dat huds op de steun van de overgrote meerderheid van de zwollenaren kan rekenen? Heb je een enquete afgenomen? Of heb je dit bij de bingo in je bejaardentehuis vernomen?  ⚠️ Meld

 55. @dick veel plezier! Ben in Meppel zelf al redelijk ingeburgerd, maar zo niet dan kun je er nog prima vertoeven :).Waar zou het toch aan liggen dat sommige inwoners hier in deze mooie provinciehoofdstad zo dwars liggen wat festiviteiten betreft ? ik geniet alleen maar van een bruisende “binnenstad”, centrum. We zijn wel de hoofdstad van Overijssel, en niet meer wat sommige mensen, bezoekers, zeggen nog steeds één groot dorp. Of een tweede Den Haag, zoals van Kooten en de Bie al zo mooi verwoorden in hun liedje. Ambtenaren-stad. Slaapstad.


  ⚠️ Meld

 56. Er zijn hier een paar figuren met een vreemde kronkel in hun hersenen. Deze figuren denken dat alleen met veel takke herrie je een bruisende stad krijgt. Niets is minder waar 😀


  ⚠️ Meld

 57. @jeanine : Waar baseer jij op dat huds op de steun van de overgrote meerderheid van de zwollenaren kan rekenen? Heb je een enquete afgenomen? Of heb je dit bij de bingo in je bejaardentehuis vernomen?


  ⚠️ Meld

 58. Laat hem of haar maar praten, Jeanine probeert olie op t vuur te gooien.. Ik denk dat t clubje huds 90 procent tegen zich heeft.. In de buurt is dit een veel besproken bericht, iedereen verbaasd zich over zon comité! Sommige zijn zelfs in alles toe en staat.


  ⚠️ Meld

 59. Meppel is een goed voorbeeld, nu op donderdag een bruisende stad, overal gezellig en de muziek staat niet hard. Het kan dus heel goed! Meppel weet hoe het moet, Zwolle ga daar eens in de leer.
  Vergeleken met de Meppelerdagen en deed Pulledagen in Hoogeveen zijn de blauwvingerdagen toch zwaar triest van opzet en uitvoering. Zwolle heeft het nog steeds niet begrepen.
  Het geloof maakt meer stuk dan je lief is.


  ⚠️ Meld

 60. Hoi @ Jeanine, hoe zie jij een bruisende stad dan voor je, zonder enig lawaai, geluid, of herrie, zoals jij het benoemd? Ben ik wel benieuwd naar eerlijk gezegd. Of vind je Zwolle al “bruisend” genoeg met alleen bezoekers voor de Fundatie en Waanders in de Broeren bijvoorbeeld? Dat mag en dat kan hoor, geen probleem. Maar ben benieuwd wat jou opvatting is van een bruisende stad, zonder enige vorm van geluid. Op wat voor een manier dan ook veroorzaakt.


  ⚠️ Meld

 61. Als je Google dat stukje over die Henk ingooit schrik je ervan wat een tiran het is. Woord narcist geeft in omschrijving van betekenis heel veel herkenning. Ook wat mensen over hem schrijven waar hij het conflict aanging. Enge man.


  ⚠️ Meld

 62. Ja hé @D erk . lekker makkelijk, op de persoon spelen. Dit is wel één van de (horeca) ondernemers die altijd het initiatief neemt met evenementen, hetzij met voetbal of wat dan ook. Hij durft tenminste zijn nek boven het maaiveld uit te steken. Toont lef, en komt voor zijn bedrijf op. Wat in deze stad al heel moeilijk is met al die procederende clubjes, tegen geluidsoverlast onder andere. Steeds strengere regelgeving wetgeving en noem maar op. Ben blij dat er nog steeds (jonge) ondernemers zijn als Hendrik, Sander Dol, en zo kan ik er wel meer opnoemen die het goed doen in Zwolle.

  0 ondernemers zijn


  ⚠️ Meld

 63. @Jeanine de enige mensen met “een kronkel in hun hersenen” zijn de leden van het comite Huds. Waarom wonen jullie eigenlijk in een stad als jullie niet tegen de stadse geluiden kunnen? Ga dan lekker naar Hattem, Wezep, Staphorst, of nog mooier, Ter Apel, daar heb je pas rust, en zijn wij mooi van jullie af. In een stad woon je nou eenmaal niet voor de rustige dorpse sfeer, een stad (en al helemaal een provincie-hoofdstad) hoort te leven, te bruisen, en daar horen evenementen bij, zowel binnen als buiten. En tuurlijk mag iedereen daar last van hebben, maar dan bedenk je jezelf “oja ik woon in een stad, jammer dat ik daar met mijn clubje last van heb maar mooi dat duizenden mensen zich er wel mee vermaken”. Huds, jullie zijn zielig…


  ⚠️ Meld

 64. @ benjie, op 6 augustus 2015 16:41; dank je, het is goed gelukt. Mooi slag volk! Vrouwelijk Meppel zag er ineens ook een heel stuk vrolijker en ongedwongener uit…Nog diverse Zwollenaren gezien. Vorig jaar ook al. Goed dat je in 19:07 namen noemt; die verdienen het volgens mij ook


  ⚠️ Meld

 65. Korte samenvatting:

  – HudS is van mening dat muziek die ze zelf niet waarderen automatisch herrie is;
  – HudS is van mening dat iedereen die naar deze muziekstijlen luistert automatisch alcohol en drugs misbruikt;
  – HudS is pas tevreden als Zwolle compleet wordt gerund zoals zij willen, met alleen evenementen die aansluiten op hun eigen smaak.

  Dit komt op mij allemaal vrij fascistisch over. En nee, de muziekstijlen die HudS aanmerkt als herrie vind ik persoonlijk helemaal niks, maar je woont in een stad met ruim 100.000 inwoners. Als je met zo’n gemengde groep mensen in één omgeving woont doe je wat je ook thuis doet met je gezin (of in het geval van Jeanine haar katten), je houdt zoveel mogelijk rekening met elkaar maar je gunt elkaar ook plezier, en als dat plezier inhoudt dat de muziek een keer wat harder aanstaat dan hoort dat er gewoon bij.

  Daarnaast, een democratie is gestoeld op het principe dat de meerderheid van de stemmen het voor het zeggen heeft. Ik geloof er niks van dat HudS veel medestanders heeft. Ik stel dan ook voor dat alle Zwollenaren die HudS zat zijn of beginnen te worden (en volgens mij is dat de grote meerderheid, in tegenstelling tot onze gewaardeerde mede-reageerster Jeanine) massaal hun steun voor evenementen in Zwolle uitspreken. Politieke partijen die met deze op zijn minst op een wat enge manier denkend clubje meebewegen hebben niets te zoeken in een college van B&W, en zullen zich mogen gaan beseffen dat ze spelen met een toekomstige deelname aan een dergelijk college, laat staan dat ze dan uberhaupt nog een grond hebben om de Zwollenaren te vertegenwoordigen. Het is hoog tijd om te laten merken dat ruim 100.000 man de mooie sfeer die Zwolle heeft niet laten verpesten door hooguit enkele honderden die op zijn minst alleen op een egocentrische, egoïstische manier in het leven staan.


  ⚠️ Meld

 66. Misschien dat huds hier een bankrekeningnummer kan neerzetten zodat sympathiesanten een donatie kunnen doen voor al het goede werk van huds :D:D


  ⚠️ Meld

 67. Bericht door Bert Janschen, op 6 augustus 2015 17:15
  @jeanine : Waar baseer jij op dat huds op de steun van de overgrote meerderheid van de zwollenaren kan rekenen? Heb je een enquete afgenomen? Of heb je dit bij de bingo in je bejaardentehuis vernomen?


  ⚠️ Meld

 68. Tijd voor meer serieuze actie tegen HuDs op een respectvolle en juiste manier, de juridische weg. De leden van Huds uitmaken voor ‘zeikers, ouwe lui etc etc’ helpt absoluut niet, sterker nog, het huds word er sterker door. Het wordt tijd voor harde feiten, op dezelfde manier hoe het huds werkt. Dit is tot op heden niet gebeurt, en het is de enigste manier om het huds te stoppen.

  Goed nieuws betreffende dit, op Facebook zijn de eerste ontwikkelingen zichtbaar betreffende een comité tegen het huds en worden serieuze leden gezocht om het huds hoofd te kunnen bieden op een juiste manier:

  https://www.facebook.com/pages/Petitie-tegen-het-schrappen-van-Megabase-in-park-de-wezelanden/1558288314424673?fref=ts


  ⚠️ Meld

 69. “Op een juiste manier.”

  En dan lees ik als eerste op de Facebook-pagina:

  “Wij van de petitie pagina zijn al het gezeur van “herrie” uit de stad helemaal zat.”

  Als je iets wilt bereiken, zou ik vooral niet zo beginnen. Met meeveren en ombuigen heb je meer kans 🙂


  ⚠️ Meld

 70. nee ongewenste harde herrie moet niet kunnen…ik plas toch ook niet bij jullie over de heg… maak je herrie maar in een gesloten ruimte… in de stad wonen mensen met kleine kinderen die slapen, mensen die in ploegendienst werken, en moeten slapen, om de stad zijn natuurgebieden met broedende vogelsetc.. geen dom gebonk uren lang, geen kermis gejengel…gewoon zachtjes zetten. Genoeg is genoeg, Dring je rot herrie niet aan ons op. Ik heb geen behoefte aan jou muziek in mijn huis of tuin, en al helemaal niet als ik een avond wandeling langs de IJssel wil maken….uit die dome dreun muziek! Doe maar een koptelefoon op!


  ⚠️ Meld

 71. @Will: ik, ik, ik, ik, ik, ik, ik, ik, ik, ik, ik, ik, ik, ik, ik, ik, ik, ik, ik, ik, ik, ik, ik, ik, ik, ik, ik, ik, ik, ik, ik, ik, ik, ik, ik, ik, ik, ik, ik, ik, ik, ik, ik.
  Oh ja, en ik, ik, ik en ik. 😮


  ⚠️ Meld

 72. 😉 Kijk maar uit, straks gebeurt je dit nog. Zie Will er toe in staat om helemaal naar Epe te komen om

  ik plas toch ook niet bij jullie over de heg

  dit onsmakelijk en asociale spektakel op te voeren.
  Wel een scala aan koopzondagen trouwens in die plek op de bible-belt.
  Wellicht kun je daar een spontaan interview met een plaatselijke notable over afnemen…[/url] Als razende reporter uit de geciviliseerde wereld. Als je er toch bent?  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.