PEC Zwolle fans door politiestaking de stad in

Zwolle – In reactie op de stakingen van de politie en het niet door laten gaan van de Eredivisie wedstrijd PEC Zwolle – SC Cambuur, zijn een aantal PEC supporters op het idee gekomen om zaterdagmiddag gezamenlijk een biertje in de stad te gaan drinken. Dit betreft een ludieke actie via Facebook waaraan inmiddels ruim 550 supporters toegezegd hebben om mee te doen. Dat meldt de fansite pec.nu.

De Supportersvereniging van PEC Zwolle zullen deze actie niet mee organiseren. In een reactie laat de voorzitter Freddy Eikelboom het volgende weten: “Als supportersclub organiseren wij niet het initiatief om samen te komen in de stad aanstaande zaterdag. Natuurlijk juichen we leuke en ludieke initiatieven van onze supporters toe, om daarmee een duidelijk statement te maken over wat we ervan vinden dat we dupe zijn van publieks onvriendelijke acties. De supporters van PEC hebben een goede naam en zich allang bewezen dat we op een goede wijze een feestje kunnen vieren. Dus ik verwacht zeker geen problemen."

Eikelboom:”Zelf ga ik zeker ook even de stad in, maar ben om 17.00 uur in het supportershome voor onze andere activiteiten zoals de uitgifte van de ledenpassen en de bus inschrijving voor de komende uitwedstrijd tegen De Graafschap. In het supportershome zijn onze supporters uiteraard van harte welkom!”

Voor zaterdag is er om 12.00 bij het café het Fluitje aan het Koningsplein en anders op de Melkmarkt door de initiatiefnemers afgesproken. De fansite twijfelt er niet aan dat de PEC supporters voor gezelligheid gaan, en zij hoopt dan ook dat de politie, die ongetwijfeld aanwezig zullen zijn, de humor inziet van deze actie.

Artikel delen:
Reacties 103
 1. Als het idee was om de actievoerende agenten dwars te zitten dan snappen de supporters volgens mij het doel van de actie niet helemaal. Dat doel was namelijk niet om niet te hoeven werken, maar om druk te zetten op de onderhandelingen door overlast te veroorzaken. Dat doel werd al bereikt toen de wedstrijd werd afgelast.

  Ik hoop trouwens dat de supporters zich er van bewust zijn dat profvoetbal in Nederland (en dus ook PEC) heel erg afhankelijk is van politie en de inzet van politie-agenten. Het wordt maar normaal gevonden dat die iedere keer maar weer komen opdraven, en als dat een keer niet gebeurd dan klaagt men: dat is wel erg krom. Het kost de samenleving ook nog eens scheppen met geld.


  ⚠️ Meld

 2. Vorig seizoen was Groningen – Pec ook zonder politie. Dat ging goed. Probleem is nu dat het om Cambuur gaat. En dat zijn niet zulke lieverdjes. Als het tegen bijv Heracles was, ging het vast wel door.


  ⚠️ Meld

 3. laat ze lawaai maken bij het politie bureau maar wel vriendelijk a.u.b. verder vind ik dit als ludieke actie een goed plan, hou het vriendelijk zing alle Zwolse liedjes die er zijn, en maak er een groot feest van


  ⚠️ Meld

 4. “heel erg afhankelijk is van politie en de inzet van politie-agenten. Het wordt maar normaal gevonden dat die iedere keer maar weer komen opdraven, en als dat een keer niet gebeurd dan klaagt men”

  Onzin, als politie er niet is, merk je geen verschil. Zinloze verkwisting van belastinggeld al die inzet bij voetbalduels. Blijf maar lekker weg, zodat je achter echte boeven aan kan gaan. ME-inzet werkt bovendien averechts. Halve ME zou je kunnen wegbezuinigen als ze de regels rond voetbal eens wat versoepelen.


  ⚠️ Meld

 5. Enne dit is ook raar:
  “zij hoopt dan ook dat de politie, die ongetwijfeld aanwezig zullen zijn, de humor inziet van deze actie.”

  Eh nee politie moet daar niet bij zijn, ze staken toch? Anders kon die wedstrijd ook wel doorgaan.

  Overigens hoop ik dat ze de agenten geen ene cent extra geven. Zoek maar een andere baan als je meer denkt te kunnen verdienen. Graag of niet. Zo slecht betaald krijgen agenten niet als je het afzet naar hun gemiddelde IQ.


  ⚠️ Meld

 6. “zij hoopt dan ook dat de politie, die ongetwijfeld aanwezig zullen zijn”

  Hoho. politie staakt toch? waarom zouden ze daar zijn? Anders kon die wedstrijd ook wel doorgaan.

  trouwens, zo slecht betaald krijgen agenten niet als je het afzet naar hun gemiddelde IQ…


  ⚠️ Meld

 7. @Jan M,

  Jou IQ is op nul lijn als ik je reacatie lees…
  Als je niet eens verschil ziet in de actie tijdens de wedstrijd en het aanwezig zijn in de stad voor de veiligheid, handhaven van de openbare orde of evt ongeregeldheden dan denk je niet goed na beste stadsgenoot..
  ze hebben daar 100% recht op en dat ze dat op die manier doen is niks mis mee, jammer maar helaas…
  Als het niet anders kan dan moet het maar zo..en nog iets politie valt niks te verwijten wel onze eigen “supporters” wel een kleine groep die zich zelf supporters noemen maar in het echt eigenlijk stel sukkels zijn die zich alleen maar misdragen..  ⚠️ Meld

 8. Hoop niet dat die lui uit Deventer hier misbruik van gaan maken en gaan herrie schoppen. Ik zou me daar meer zorgen om maken. Dan dat Pec fans gaan rellen. Ze kunnen nu idd hun goede reputatie waarmaken.


  ⚠️ Meld

 9. Dit kopt de Stentor morgen: “Invasie PEC-fans in Zwolse binnenstad”
  Maar heet dat ook niet voor niets in Zwolle de Sensator 😀


  ⚠️ Meld

 10. Ik denk niet dat de toch vaak al gespannen relatie tussen politie en voetballiefhebbers veel beter gaat worden door dit soort acties van de bonden.
  Dat je dan dit soort tegenacties krijgt wisten ze van tevoren ook best wel.

  Op zich is het niet meer dan logisch dat mensen dan een andere vorm van vermaak gaan zoeken, zeker op een zaterdag.
  Ik hoop wel dat alle mensen die dit doen, ook buiten Zwolle, zich ook beseffen dat dit juist een moment is om te laten zien dat ze ook maar gewone mensen zijn.
  Ook al zal een deel van de burgermeesters en politiemensen hier weer heel overspannen mee omgaan.
  Ben benieuwd of het nog een beetje gezellig gaat worden en ook blijft.
  Ik ga zeker nog een kijkje nemen in de stad Zaterdag.8)  ⚠️ Meld

 11. Al die jankende voetballiefehebbers staan er totaal niet bij stil dat staken/actievoeren een recht is in Nederland. Ik zie niet in waarom dit recht niet voor politieagenten zou moeten gelden. Jullie kunnen beter boos zijn op de minister van Justitie die al maanden weigert te praten met de bonden.


  ⚠️ Meld

 12. @leonardo,

  Omdat de politie zegt er te zijn voor de burger, maar nu de burger dupeert. Als je staakt, dan hoor je daarmee iets af te dwingen bij de instantie die daar over gaat. Kan hun het wat schelen dat een wedstrijd niet doorgaat?  ⚠️ Meld

 13. de minister mag wel nog meer bezuinigen op het politie apparaat. De Overdreven veel inzet bij de wedstrijden is gebaseerd op angst. Als hij daar op kort blijft er misschien nog wat geld over voor die agenten die het verdienen.
  Gelukkig laat de minister zich niet van de wijs brengen door deze zinloze acties. Gooi die stakende rotte appels er maar uit en beloon die agenten die gewoon doorwerken ipv jankend thuis zitten en hun handje ophouden.
  Staken mag dan een recht in Nederland zijn. In een ander land was je er al lang er uit geschopt. Als je meer wilt verdienen laat jij je omscholen of ga je harder werken voor die hogere functie. Lekker makkelijk zo.
  Piepen dat je baan zo zwaar is en daarmee onschuldigen lastig vallen.


  ⚠️ Meld

 14. Belachelijk, kortzichtige reactie 1stejohn, agenten krijgen per maand zo’n 1.500-1.600 euro netto per maand, met toeslagen erbij komen ze net aan 2.000 euro per maand. En dat voor gevaarlijk en verantwoordelijk werk. Ik heb je ook niet horen klagen toen de politie geen bekeuringen uitschreef. Selectieve verontwaardiging dus.


  ⚠️ Meld

 15. @ 1stejohn, ben je eigenlijk wel voor inspraak en vertegenwoordiging via vakbonden? Hoef jij geen, van de werkgever onafhankelijke, organisatie die de individuele en collectieve belangen van werknemers behartigt?
  Of ben je er wel voor, bijvoorbeeld voor je CAO-onderhandelingen?
  Maar vind je dat een ander maar de contributie moet betalen.
  Of zou een ideale organisatie alleen uit likkers, carrieretijgers en asociale “naar beneden schoppers?”
  Wil je terug naar het tijdperk van voor de industriële revolutie?
  Wie zitten er allemaal

  jankend thuis en houden hun handje op?

  Vind je het zelf niet een klein beetje populistisch en stoer neergezet?
  Ken een agent die in korte tijd 6 zelfmoorden heeft meegemaakt. Hij zocht nog geen professionele hulp, maar staakt wel.

  Misschien zit de wereld wat genuanceerder in elkaar als jij schetst?


  ⚠️ Meld

 16. @1stejohn: stakers ontslaan? Iedere rechter zal niet veel meer dan 5 minuten nodig hebben om dat soort maatregelen terug te draaien. In geen enkel westers land wordt dat getollereerd: zelfs in de VS niet (waar ze veel toestaan) en al helemaal niet in Nederland.

  Voor wat betreft het ‘eruit gooien van rotte appelen’ mogen voetbalsupporters wel eens goed naar zichzelf kijken: dat er zoveel politie-inzet is bij voetbalwedstrijden is geen toeval. Keer op keer is er weer gelazer.


  ⚠️ Meld

 17. oei amper aan 2000 euro? Dan moeten ze inderdaad beknibbelen ja, leonardo. Wat denk je dat ze de hele dag om zich heen moeten knallen net als in een oorlogsgebied? Laat me niet lachen man.

  Een bekeuring is je eigen overtreding waar je zelf verantwoordelijk voor bent. Als de politie er dan voor kiest om zijn werkgever hier mee te benadelen is dat hun keuze. Dat het voor mij dan een voordeel oplevert is een leuke bijkomstigheid maar moet ik dan ongevraagd ook alles slikken wat ze nog meer doen? Ga toch weg.

  Tja trieste verhalen zijn er overal Dick, maar hoeveel geld gaat het goed maken dan? Heeft hij meer geld nodig voor de waardering? Zo ken ik er ook nog wel wat uit de zorg die niet klagen. Of moet er juist geld vrijkomen om zon agent het trauma leren te verwerken zodat hij weer snel de straat op kan?

  Altijd dat gescherm met hoe zwaar een baan is of hoe hard de politie nodig is bij voetbalwedstrijden is alles maar klakkeloos aannemen en vanuit het onderbuik gevoel maar met de massa mee janken.  ⚠️ Meld

 18. @ 1stejohn, weet niet

  hoeveel geld het goed zal maken.

  Denk wel dat een stukje waardering, dat ieder mens toch nodig heeft, ontbreekt? Dat hoeft natuurlijk niet direct in de geldbuidel terug te zien zijn. Kan ook bijvoorbeeld door coulance en inlevingsvermogen worden weergegeven. Maar iets meer dan dit verdienen zou ook wel netjes zijn. Gister vond ik de verhoging wel aardig, maar ik wist nog niet wat de agent die het minst verdient schoon overhield. Natuurlijk lopen ze meer gevaar dan jij en ik, hebben ze geen werk in kantoortijden en werken ze veel met (een vaak onberekenbare factor als) “de mens”.
  Heb overigens stellig de indruk dat de verschillen tussen de agent die het minst verdient en de top wel hoog zijn. Is alleen een indruk, heb ik niet nagevraagd. Misschien is dit ook wat voor Nederland en onze agenten. http://www.trouw.nl/tr/nl/4504/Economie/article/detail/4114210/2015/08/05/Transparantie-wint-het-van-topsalaris-in-de-VS.dhtml

  Keur de manier waarop ze te werk gaan zelf ook zeker niet altijd goed. Heb nog een briefwisseling over een Zwolse agent gehad. Hij is later overgeplaatst naar de polder, hopelijk (ook) door mijn schrijven. Maar die ervaring staat hier, vanzelfsprekend, los van.

  Jij bent dus niet echt een vakbonds-liefhebber? Wat vind je dan van mijn suggestie over een ideale organisatie?


  ⚠️ Meld

 19. En een vakbond in de verenigde staten weet nog wel eens wat voor elkaar te krijgen. Hier is het een veredelde ondernemingsraad. Dat blijkt wel uit het effect wat de vakbond nu heeft.
  Ga lekker met fluitjes en petjes met een babyboomer voorop voorzien van een zelfgemaakt spandoek in je eigen tijd op het malie veld staan als de rest.
  Nee ik geloof dat je eigen succes of verbetering van je eigen situatie niet afhankelijk moet zijn van een instantie en al helemaal door anderen hier mee te belasten.


  ⚠️ Meld

 20. Wie zouden er dan volgens jou over jouw CAO moeten onderhandelen?
  Bij fusies/overnames/reorganisaties een dikke vinger aan de pols moeten houden?
  Bij wie zou je anders met arbeidsconflicten terecht kunnen? Hoewel je natuurlijk ook kunt slijmen, carrieretijgeren en naar beneden kunt schoppers. Kun je helemaal geen tegengeluid meer laten horen?
  Waar vind je hulp en advies bij bijvoorbeeld re-integratie/letselschade/beroepsziekten…waar krijg je anders gratis loopbaanadvies en juridisch advies?

  Was hier met een vriendin bij….gelijk een mooi daggie Mokum

  8) Maar het had wel resultaat

  de acties tegen de plannen van het kabinet Balkenende II, die uitmondden in de grootste vakbondsmanifestatie uit de Nederlandse geschiedenis op het Museumplein, 2 oktober 2004. De vakbondsmanifestatie op het Museumplein bracht zo??n 350.000 demonstranten bijeen. Zo??n 50.000 demonstranten slaagden er door overbelasting van het spoor niet in om Amsterdam te bereiken. Het platform Keer het Tij, dat in 2002 was opgericht en honderden organisaties samenbracht, voerde een demonstratie aan van zo??n 50.000 mensen die onder de leus ??Dit kabinet moet worden afgezet!?? van de Dam naar het Museumplein liep. Onderweg had de Amsterdamse politie borden geplaatst met de oproep om vooral huiswaarts te keren: het plein was ??overvol?? en zou de verdere toestroom niet aankunnen. De enorme opkomst op de actie, die gericht was tegen de kabinetsplannen om de vut en het prepensioen te schrappen en de WAO te hervormen, was te danken aan een vrijwel algemene aversie tegen Balkenende onder werkende mensen, een afkeer die dieper ging dan deze specifieke plannen.

  Waar vind je zoveel solidariteit?


  ⚠️ Meld

 21. De houding van de politie gaat zéker (ook al in 9:57 aangehaald) om

  Er zijn verschillende pijnpunten, legt Van de Kamp uit.

  * “De werkgever wil ook de vrije weekenden beperken en secundaire arbeidsvoorwaarden afbouwen. Daarnaast gaat om de werktijden, vrije weekenden en hoogte van toeslagen.”

  Ook wil de achterban van de ACP dat er

  * betere afspraken worden gemaakt over de pensioenleeftijd. “Bij de politie kon je vervroegd uittreden. We moeten zoeken naar andere mogelijkheden, omdat je niet tot je 67e zwaar politiewerk kunt doen”, aldus Van de Kamp.

  * Ook benadrukt hij dat de loonsverhoging niet alleen door het kabinet wordt vrijgemaakt. “Een belangrijk deel wordt uit de pensioenen opgebracht, dat is niet alleen maar nieuw salaris.”  ⚠️ Meld

 22. Hoe denk je dat ze aan solidariteit komen als ze deze acties bij de voetbal doorzetten?
  En de agenten op leeftijd worden al doorgeschoven baar de simpele kantoor baantjes dus snap niet dat zij een uitzonderingspositie moeten hebben?
  Tja de punten die je aandraagt pakken de vakbonden ook op, maar uiteindelijk is het een rechter of diegene die betaalt diegene is die bepaalt bij de financiële knelpunten.


  ⚠️ Meld

 23. En nog wat 1stejohn; Iedere betaald voetbalclub in Nederland heeft een paar honderd ééncelligen die de politie-inzet bij het voetbal noodzakelijk maken. Diezelfde minister van Justitie, weigert al jaren die snoeiharde voetbalwet in te voeren om dit gajes uit de stadions te weren. Gajes wat ook, als ze aangepakt worden, foto’s en filmpjes van ME-ers (ook politie-mensen zoals je weet) vrolijk op internet plaatst met naam en toenaam van die ME’er erbij als ze de kans krijgen. Dat moet diezelfde ME’er allemaal accepteren. Pas als justitie een sluitende voetbalwet invoert, met meldingsplicht!!!, pas dan is er niet of nauwelijks politie nodig rondom het voetbal. Politie-agenten zijn al jaren kop-van-jut; ze worden door de tokkies onder ons bedreigd, uitgescholden, beledigd en voor de rechter gesleept en dan hebben ze ook nog een baas die weigert pal achter ze te gaan staan en fatsoenlijk met ze te onderhandelen. En jij vindt dat ze niet moeten zeuren? Die mensen verdienen veel meer respect dan ze nu krijgen van ons als samenleving, maar zeker ook van hun werkgever. Ik snap niet dat iedereen rondom het voetbal denkt dat voetbal echt belangrijk is en, zoals in dit geval, verschoond moet blijven van protest-acties. Wat mij betreft krijgt iedereen die komende zaterdag, in het bezit van een seizoenkaart, gaat borrelen in de stad een stadionverbod, want ook die zogenaamd ludieke actie is een dikke middelvinger naar de politie. Stelletje nono’s, goed dat de officiële supportersvereniging van PEC deze actie niet actief ondersteunt trouwens.


  ⚠️ Meld

 24. @1stejohn: er is weinig sympathie voor het (over)betaald voetbal en het geweld daarin (waardoor een onevenredig beroep gedaan moet worden op de politie) dus het gros van de burgers zal het weinig interesseren. Sterker nog: ik denk dat de meeste mensen het juist wel goed vinden.

  Je kunt trouwens allerlei vooroordelen en stereotypen over politie-agenten blijven declareren maar dat is net zo min interessant. Geen politie-agent die zal overwegen de acties af te zeggen omdat jij lelijke dingen over ze zegt.


  ⚠️ Meld

 25. Ik ben echt zooooo nieuwsgierig naar hoe dit uit gaat pakken!

  En wat nou als de pleuris uitbreekt aankomende zaterdag? Is men hier dan ook mans genoeg om toe te geven dat helaas politie inzet wel nodig is? Of wordt de schuld dan geschoven op “supporters” van een andere club? Of ligt de schuld dan bij enkele individuen die helaas op geen enkele manier aan te pakken zijn?


  ⚠️ Meld

 26. Doe je huiswerk eens leootje, de politie heeft al een arsenaal aan mogelijkheden. nog meer en dan gaat het op enge praktijken lijken net zoals dat belachelijke voorstel van je.
  Een pedofiel heeft nog meer rechten dan een voetbalsupporter. De supporter wordt met een foto op het internet gezet zonder een veroordeling of krijgt een omgevingsverbod zonder dat er een rechter aan te pas komt.

  En het is heel makkelijk en voorspelbaar natuurlijk van jou en ribo om de supporters verder te criminaliseren. Naast die 100 ‘relschoppers’van jou waren er zaterdag nog 11.900 supporters die na lange tijd hun clubje weer wilde zien spelen. Zou mooi zijn als die ook aansluiten, maar goed die verdienen volgens jou ook een stadion verbod. Geen sympathie voor voetbal? In alle steden waar deze zinloze acties gehouden worden gaan de supporters ludiek een biertje met elkaar drinken. dus misschien moet je nog even nadenken voor je wat rept.

  plantje, kan er ook een andere conclusie getrokken worden als zaterdag ‘de pleuris uitbreekt’?

  Dat de politie moet stoppen met deze achterlijke acties?
  In hoeverre kan de voetbal hier de schuld van krijgen aangezien het geen wedstrijddag meer is?
  We kunnen er ook een moreel sausje overheen gooien zoals iedereen doet die de politie acties zo’n warm hard toedragen?

  Het recht op voetbalwedstrijd kijken of het recht op ontspanning, omdat ik ook een zwaaaaare week heb gehad?


  ⚠️ Meld

 27. Wanneer geven die 11900 die 100 eens op hun falie. Die 100 doen het. Dat geeft iedereen toe. Waarom dan die 100 nou niet voor eens en altijd duidelijk maken dat ze niet gewenst zijn?

  Gaat niet gebeuren, want onder die 11900 zitten een boel mensen die het goedkeuren/leuk vinden/aanmoedigen. Maar dat wordt ontkent, dat zijn allemaal brave huisvaders of zo. Maar die wel vrijwel allemaal wijzen naar de politie en niet die 100 vertellen dat ze moeten opzouten.


  ⚠️ Meld

 28. 1stejonh; aandoenlijk zoals jij “voetbalsupporter” in de slachtofferrol plaatst. Ik ga vaak naar voetbalwedstrijden kijken en ik voel mij allesbehalve een crimineel, dia karikatuur maak jij ervan. Als je je gedraagt heb je niets te vrezen. En je opmerking dat die voetbalsupporters “ludiek” een biertje met elkaar gaan drinken? Ik hoop echt dat het goed gaat, maar ik geloof er niets van. Dat hele “ludieke biertjes drinken” is een provocatie richting de politiemensen die actievoeren voor betere arbeidsvoorwaarden. Het zoveelste bewijs dat politiemensen niet het respect krijgen dat ze verdienen. Dat is een recht wat iedere werknemer heeft, maar volgens jou hebben politiemensen dat recht niet. En goh, de actie treft 1 competitieronde betaald voetbal, wat een drama zeg…ik kan er niet mee zitten en dat jij daar zo’n punt van maakt zegt alles over jou en niks over mij of de politie. Feit is dat het betaald voetbal veel meer politie-inzet vergt (en dat is helaas nodig, zolang die paar honderd tokkies hun gang kunnen gaan). De burenruzie PEC-Go Ahaed kan al niet eens zonder normale politie-inzet doorgaan, maak je daar druk om, want dat is echt belachelijk! Ik hoop voor jou dat supporters uit Deventer a.s. zaterdag niet gezellig ook een biertje komen doen in de binnenstad.


  ⚠️ Meld

 29. Cafébazen draaien zelf voor de veiligheid op omdat ze uitsmijters in dienst moeten hebben.
  Is het dan zo raar wanneer we van voetbalclubs een bijdrage vragen in de kosten van zorgen voor de veiligheid.
  Soort veiligheidsbelasting of zo.
  Ik vraag maar.


  ⚠️ Meld

 30. En de inkomsten John van Boven.
  De club is verantwoordelijk in het stadion en daar buiten de gemeente. Vind je dat niet eerlijk verdeeld?
  Japser, de zgn problemen komen niet of amper in het stadion meer voor en er is al genoeg zelf oplossend vermogen.
  Ook jij gaat mee in de aannames dat het nog steeds nodig is om veel politie op de been te hebben voor een wedstrijd.
  Een fabeltje die in leven gehouden wordt door basale angst vaak gevoed door de media.
  Lees eens het civ rapport wat jaarlijks uitgebracht wordt en daar wordt je misschien wat wijzer van.
  En Leo je draait in rondjes met je zgn feiten. Lees jezelf ook eens in..


  ⚠️ Meld

 31. @1stejohn: je reactie veranderd niets aan het feit dat er keer op keer gedoe is rondom het voetbal. Dat er steeds inzet van politie nodig is is geen toeval en gebeurd niet zonder reden. Daarom lees en hoor ik waarschijnlijk ook vooral begripvolle reacties: de samenleving is steeds minder bereid om voor de overlast van een kleine groep te betalen.

  En nogmaals: je kunt wel lasterlijk doen over het werk van politie-agenten maar dat heeft geen enkel effect. Als ik agent was zou het me zelfs juist sterken in m’n actiebereidheid. Ik heb trouwens juist veel respect voor het moeilijke werk dat ze vaak moeten doen.


  ⚠️ Meld

 32. 1stejohn,
  Een paar overwegingen, meer om de gedachten te bepalen.
  – Ook de voetbalclub heeft inkomsten
  – bij het café staan de uitsmijters ook buiten
  – de politieinzet bij voetbal wordt onttrokken aan andere politietaken. Het totale budget staat immers vast en daarbinnen moet het verdeeld worden

  Er zou toch wel een keer nagedacht kunnen worden over andere manieren van zorgen voor de veiligheid rond voetbalwedstrijden.
  Bij Europacupwedstrijden wordt de club gestraft voor misdragingen van wat zich supporter noemt.


  ⚠️ Meld

 33. 1stejohn; ik heb een andere mening dan die van jou, dat mag gelukkig. Er zitten niet alleen maar brave mensen in een voetbalstadion, helaas zeg ik daarbij. Dat er in voetbalstadions niks gebeurt zegt mij niets, maar jou absolute gebrek aan respect voor politie-agenten en hun werk stuit mij nog het meest tegen de borst en ik vind dat ook echt onbegrijpelijk. Naar de reden kan ik slechts gissen.


  ⚠️ Meld

 34. Nog even @ 1stejohn, op 6 augustus 2015 10:48.

  Solidariteit betekent dat de leden van een groep een gemeenschappelijk belang onderschrijven, ten gunste van de groepsleden, maar soms ten koste van zichzelf. Het kan daarmee bijdragen aan de sociale cohesie.

  Groep = vakbond in deze…ook ten koste van zichzelf (contributie) tewijl alle personeel voordeel heeft van de betrokkenheid van de vakbond, o.a. bij CAO-onderhandelingen/Bij fusies/overnames/reorganisaties etc.

  Uiteindelijk is een rechter of diegene die betaalt diegene is die bepaalt bij de financiële knelpunten.

  Vakbondsleden hebben gratis juridische bijstand?

  Eens met ribo

  Als ik agent was zou het me zelfs juist sterken in m’n actiebereidheid.

  en met deze veelgehoorde reactie

  de samenleving is steeds minder bereid om voor de overlast van een kleine groep te betalen

  Vaak nog “opgezochte (en/of afgesproken) overlast” ook. Kijk eens hoe een club als ADO Den Haag vele jaren heeft moeten lijden onder hun eigen “supporters”.


  ⚠️ Meld

 35. Wat geweest is gebeurde kun je niet meer terug draaien…
  Waar ik wel naar benieuwd ben, wat gaat er met de tweede thuis wedstrijd van PEC gebeuren dan???
  Gaat die ook dan niet door?
  Als de politie door gaat met de staking dan??


  ⚠️ Meld

 36. Jazeker John, maar als we gaan nadenken met angst dan komen we niet verder dan hardere straffen of meer inzet van politie personeel. Beide in mijn ogen zinloos.

  Hoe kijk jij tegen morgen aan? Hou jij je hart vast als er iets misgaat? Of vind je de samenhorigheid onder de zwolle supporters mooi die deze gelegenheid aangrijpen om naast hun mening te uiten een dagje samen optrekken. De deelnemende supporters hebben aangekondigd dat het een groot feest moet worden net als in Praag.

  Dat ze door de azijn zeicerts onder de loep genomen worden morgen nemen ze op de koop toe.

  ik ben trots op mijn mede supporters die eenheid tonen en dit op een positieve manier doen.
  Nu zie je dat de angst die politie normaal gebruikt om hun inzetten te verantwoorden eens tegen hun gebruikt word omdat de staking niet doorgaat. Hopelijk gaan ze eens nadenken en verzinnen ze een effectief middel om meer geld af te dwingen. En nu eens niet ten koste van mensen die er niks mee te maken hebben.  ⚠️ Meld

 37. Respect heb ik voor diegene die het verdienen en daar zitten ook zeker agenten bij.

  @br, inderdaad en dan? Dan worden we waarschijnlijk bij gratie ontzien zoals ze dit weekend ook bij Feyenoord gedaan hebben.
  Rotterdam had al genoeg last gehad van de staking bij de tour.
  Zal wel niets te maken hebben gehad met de staking die toen niet door is gegaan omdat alle Feyenoordsupporters een biertje gingen drinken en de staking toen ook niet door kon gaan….of wel?


  ⚠️ Meld

 38. 1stejohn ik denk dat inzet politie altijd nodig is. Niet vanwege het overgrote deel van de supporters die een pot voetbal een groot feest vindt, maar wel voor de grote minderheid die rellerig is aangelegd.
  Mij gaat het over de kostenkant. Een tweede geldstroom maakt het makkelijker om politie in te zetten.

  De saamhorigheid is groot, maar daar trekken de relschoppers zich niks van aan, denk ik. En dat is waar de politie mee te maken heeft en dus op moet anticiperen. Doen ze dat niet en er gebeurt wat, dan is de wereld te klein.

  Ik blijf de ingezette acties van de politie onverstandig vinden.


  ⚠️ Meld

 39. plantje, kan er ook een andere conclusie getrokken worden als zaterdag ‘de pleuris uitbreekt’?

  Dat de politie moet stoppen met deze achterlijke acties?
  In hoeverre kan de voetbal hier de schuld van krijgen aangezien het geen wedstrijddag meer is?

  Het zijn supporters die als tegenactie gezellig een biertje drinken. Als dan de pleuris uitbreekt is het de schuld van de politie? Nou wordt ie mooi!

  Bericht door Japser, op 6 augustus 2015 11:52

  Wanneer geven die 11900 die 100 eens op hun falie. Die 100 doen het. Dat geeft iedereen toe. Waarom dan die 100 nou niet voor eens en altijd duidelijk maken dat ze niet gewenst zijn?

  Dat vraag ik me ook af!


  ⚠️ Meld

 40. Er gebeurt simpelweg niks in het stadion. Als er iets binnen het stadion gebeurt dan is er voldoende zelfoplossend vermogen.
  Dus wat verwacht je nog meer?

  Zou heel goed mogelijk zijn als de gefrustreerde agentjes ipv een dagje strand nu gaan provoceren. Dat is die kleine groep bij de politie die het verpest voor de rest…  ⚠️ Meld

 41. Daar heb ik laatst een heel uitvoerige discussie over gevoerd, Plantje en Jasper. Of discussie? Meer de vraag herhaaldelijk gesteld. Een antwoord bleef uit. Mijn conclusie is dat die 100 toch “matties” zijn en de politie de gezamenlijke vijand.


  ⚠️ Meld

 42. Wat wil je horen dan dame? Dat die 11900 die 100 openbaar ophangen? Is het dan goed?
  Er is onderling een prima afstemming bij de supporters en dat het onderlinge corrigeren niet afdoende is voor iedereen die er wat over wilt zeuren dan is dat maar zo.


  ⚠️ Meld

 43. @ Dame, tegen de politie en een andere supportersgroep. Met twee tegenstanders is er immers meer kans op deining.

  Velen zien het zo (Drukwerk, jaren ’70): En zondagavond was het knokken, het hinderde niet tegen wie, tot de
  politie dan kwam fokken, dan vochten we wel tegen die

  @ 1steJohn, ben niet zo overtuigd van dat “zelfreinigend vermogen”.


  ⚠️ Meld

 44. die zit al vol met jouw zinloze argumenten en voorstellen. Lijkt mij heerlijk om in jouw simpele wereldje te leven.
  Helaas zitten er wel rotte appels bij leo, dick heeft er zelf eentje laten overplaatsen.


  ⚠️ Meld

 45. @1stejohn een ‘kappuh met die ongein’ met 10.000 man, waaronder mensen waar ze respect voor hebben zou al een begin zijn. Ophangen is echt niet genoeg, maar er zijn voldoende middelen. Die prima afstemming is er niet, want er is nog steeds een harde kern die gaat knokken en slopen. Jij zegt dus dat dat niet anders is?


  ⚠️ Meld

 46. Natuurlijk niet 1steJohn. Openlijk afstand nemen vind ik al heel wat. Zo’n relgroep isoleren en ze niet het imago van supporter en al helemaal geen ‘echte’ supporter meegeven, helpt om het geweld uit te bannen. Uiteindelijk is het voetbalgeweld toch ook een vorm van puberaal gedrag? Ik kan er niet bij da er ook volwassen kerels zijn, soms met een gezin, die zich daaraan overgeven.


  ⚠️ Meld

 47. Eh @ Jasper om 14.17 uur, “ophangen is echt niet genoeg” wat stel je dan voor, onthoofden? Is dat genoeg? Had ik niet verwacht van jou zo’n uitspraak…


  ⚠️ Meld

 48. Relschoppers, heb je overal, en zullen er ook altijd blijven. Laat die paar vaak doorgesnoven dronken figuren die zo graag elkaar de hersens in willen slaan gewoon een weiland uitzoeken buiten de stad, en daar hun gang gaan zonder politie ingrijpen. En geen medische zorg. Probleem opgelost, kan de rest genieten van een mooi potje voetbal. Of een leuke dag in de binnenstad.


  ⚠️ Meld

 49. En daar heb je een punt Dame, er zal altijd een groep jongeren/volwassenen zijn die elkaar in het voetbal geweld vind. jij noemt het puberaal gedrag een ander heeft er weer een andere beschrijving voor en daar mag iedereen wat van vinden, maar waarom wordt het dan aan diegene die dezelfde club aandragen dan de taak opgelegd om dit “probleem” op te lossen?
  Er gebeurt al niks in het stadion dus in hoeverre kan een andere supporter hier iets in doen? Openlijk afstand nemen van iets wat je zelf niet als een probleem ervaart wordt al erg lastig, maar wordt steeds meer een verplichting naar mijn idee.

  en de term echte supporter ben ik allergisch voor.
  Iedereen is voor mij een echte supporter en hoe iedereen dat beleid is zijn eigen keuze met de daarbij horende verantwoordelijkheid.  ⚠️ Meld

 50. Waar zijn die “100” stoelgooiende relschoppers dan iedere week? Ik zie ze in het stadion nooit. De exorbitante politie inzet is al jaren zwaar overdreven en nergens voor nodig.
  Bij de bekerfinale dit jaar waren er duizenden agenten op de been terwijl er niks is gebeurd, en ook met een stuk minder agenten zou er niks gebeurd zijn.

  Daarnaast moet de politie lekker in den haag ministers gaan lastigvallen in plaats van het toch al minieme respect dat ze krijgen verder te verkwanselen door burgers (nog meer) lastig te vallen.


  ⚠️ Meld

 51. Het is zeker waar dat de PEC-supporter zich kenmerkt door sportief gedrag en dat er weinig hooligans of relschoppers zijn. Er zijn er wel. Ik denk niet dat die groep respect voor mijn mening heeft of dat die mening er voor hen iets toe doet. Daarvoor sta ik te ver van ze af. Maar als heel noord duidelijk laat merken die groep maar een stelletje losers te vinden, dan denk ik dat dat wel uitmaakt. Overigens wil ik je nergens toe verplichten. In die zin lijkt deze discussie een beetje op die over het punt dat moslims altijd nadrukkelijk afstand moeten nemen van geweld door enkele geloofsfanaten, omdat ze anders zo’n beetje medeschuldig worden geacht.


  ⚠️ Meld

 52. Minister Van der Steur veroordeelt de acties bij de politie voor een betere cao. Hij is niet van plan om extra geld uit te trekken voor loonsverhoging, schrijft hij in een brief aan de vakbonden.

  Duizenden supporters gedupeerd door politie met nul resultaat. Lekkere actie, maken zich steeds meer geliefd….


  ⚠️ Meld

 53. Eens dame, en op Noord is het een smeltkroes van fanatieke supporters die naast verschillen veel meer overeenkomsten met elkaar hebben.


  ⚠️ Meld

 54. Nederland komt wel weer lekker over…
  http://nos.nl/artikel/2050749-60-aanhoudingen-bij-vechtpartij-voetbalfans-in-arnhem.html en
  http://www.ad.nl/ad/nl/6144/Uefa/article/detail/4114989/2015/08/06/Ajax-wil-fikse-boete-UEFA-verhalen-op-fans.dhtml
  Hopen dat dat op de fans verhalen lukt!
  En aansprekende prestaties ho maar. Heeft Feyenoord nog niet eens Europees voetbal. Is ons dit soort schande misschien wel bespaard gebleven: http://nos.nl/artikel/2022948-schade-van-feyenoordhooligans-in-rome-bijna-8-miljoen.html

  Ook internationaal is het mis?re en moet Blind zich nog maar zien te plaatsen voor het nakende EK en WK:
  http://www.ad.nl/ad/nl/1049/Oranje/article/detail/4114788/2015/08/06/Nederland-buitelt-uit-top-10-van-FIFA-ranglijst.dhtml


  ⚠️ Meld

 55. Uitstekende reportage in het NOS 20:00 uur journaal (al vrij snel terug te kijken op http://nos.nl/uitzending/nos-journaal ongeveer vanaf de 7e minuut) over dit topic:
  – verschillende uitgangspunten
  – verschillende benaderingen (Alkmaar is interessant!)
  – verschillende oplossingen/samenwerkingsverbanden
  – een minister die koste wat kost zo onwrikbaar als zijn voorganger wil lijken…Omdat Ivo bepaald een andere indruk achter liet, zou het zijn partijgenoot ook wel eens zo kunnen vergaan.

  KIJKEN!  ⚠️ Meld

 56. @ Dame 15:48 denk niet dat voetbalvandalen en hooligans (verschillend volgens Wiki) de mening van anderen wat uitmaakt. Ze willen zelf graag als een soort subcultuur worden gezien. Als uitzonderlijk. F-side, S-side van vroeger, S,C.F-hooligans, vrogger De Bunniksite, Ajax Vak 410, Vandas etc.
  Willen volgens mij…als subcultuur worden gezien en zo worden behandeld…Wellicht zoals de verschillende motorclubs.
  Wiki o.a. over hooligans:

  Voetbal trok veel mensen uit de arbeidersklasse aan. Zij konden zich op en rond het veld uitleven zonder dat hun ??patrons?? op hun vingers keken. Toen voetbal populairder werd, werden overal voetbalclubs opgericht. De spelers waren meestal arbeiders en hun supporters ook. Voetbal maakte dus deel uit van de arbeiderscultuur. Maar in de ruime beginperiode kan men eigenlijk nog niet van hooliganisme spreken. Wel was er voetbalvandalisme, waarbij enkelingen amok maakten. In Nederland gebruikte men toen het woord ‘voetbalvlegels’.[1]

  In de jaren 50 kwam hooliganisme pas echt op gang. Door de gewijzigde samenleving veranderde de volkscultuur in West-Europa. Nieuwe subculturen ontstonden. Zo waren er de nozems, arbeidersjongeren die vaak gebruik maakten van geweld. De Engelse nozems gingen, net als hun collega-arbeiders, naar voetbalwedstrijden kijken. Ook hier waren ze gewelddadig. Door de media-aandacht werd het hooliganisme een echte hype en verspreidde het zich over heel Engeland. Door televisiebeelden, interlandwedstrijden enz. ging hooliganisme de internationale weg op. In de jaren 70 ontstonden de eerste sides in Nederland. Via hen stroomde het hooliganisme naar België door. In 1978 organiseerde Club Brugge het vriendschappelijke toernooi Brugse Metten. Voetbalploeg Feyenoord uit Rotterdam was uitgenodigd. Zij bezaten een grote hooliganaanhang. Vele Brugse supporters raakten door de Rotterdamse hooligans gefascineerd en vormden de eerste Belgische hooligangroep. Andere Belgische clubs zoals Standard, RSC Anderlecht, Beerschot en Antwerp volgden.

  In de jaren 70 ontstond in het Verenigd Koninkrijk een subcultuur van het hooliganisme, de casualscene…Subculturen hebben vaak eigen stijlen, die zich uiten in de vorm van kleding en muziek, maar ook taalgebruik en politieke voorkeuren. Ook kan een subcultuur ontstaan door zaken die bepaalde groepen al met elkaar gelijk hebben, zoals etniciteit of religie.

  Moet de eerste hooligan of voetbalvandaal nog zien die zich wat aantrekt van een waarschuwend vingertje van wie dan ook. Denk dat ie alleen nog maar sneller en hoger in de hekken gaat hangen.


  ⚠️ Meld

 57. Ik denk dat veel mensen die uit zijn op rellen, bij voetbal of waar dan ook, dat juist doen in een groep waar ze snel kunnen wegduiken. De sukkels krijgen de klappen. Je moet ze geen groep bieden, dat is eigenlijk de kern van mijn betoog.


  ⚠️ Meld

 58. Ze creëeren zelf wel een groep. Trekken naar elkaar toe bijvoorbeeld door wiki’s

  Subculturen hebben vaak eigen stijlen, die zich uiten in de vorm van kleding en muziek, maar ook taalgebruik en politieke voorkeuren. Ook kan een subcultuur ontstaan door zaken die bepaalde groepen al met elkaar gelijk hebben, zoals etniciteit of religie.

  Of zoals bettus ook al schrijft, een gezamenlijke voorliefde voor

  eind vd middag allemaal lekker keil en neusje vol en stoned

  Ze naaien elkaar op en degene die het nixxx vind is snel weg.
  Geloof niet dat er onder de hooligans veel mensen zijn die graag en veilig in een groep wegduiken. Ze zijn veel te ahum..trots op hun daden.


  ⚠️ Meld

 59. Volgens mij was het dit boek

  Rotterdam Hooligan ,Het ware verhaal van de harde kern

  Nogal heftig en ook steevast beginnend met iets waar ze allemaal van moeten houden, anders kom je niet bij “het clubje” bier en geestverruimende middelen.


  ⚠️ Meld

 60. Ondernemers in de binnenstad maken zich ernstig zorgen over het aangekondigde feest van PEC-supporters voor zaterdagmiddag.

  Misschien verloopt het netjes, maar de ervaring leert vaak dat het escaleert

  “Ik wil hier eigenlijk wel een vraag over stellen aan de burgemeester, want hij heeft de wedstrijd afgelast en moet ook instaan voor eventuele gevolgen”, zegt Hans Keuzekamp van de fotozaak aan de Oude Vismarkt. Zijn winkel is vlak bij supporterscafé ’t Fluitje gevestigd. Hij verlangt dat politie-inzet verzekerd is als het uit de hand loopt.


  ⚠️ Meld

 61. krom redeneren;

  en als er zaterdag iets uit de hand loopt, ligt de oorzaak vast niet bij de zgn supporters…
  Nee, dan ligt het aan het feit dat de minister geen salarisverhoging voor politiemensen toestaat.
  Dus moet Keuzekamp met z’n vragen naar de minister.


  ⚠️ Meld

 62. Wat ben jij simpel zeg, het blijkt maar weer dat jij geen ene donder over de voetbalwereld kent ;)! Kan hier wel van alles vertellen maar mensen zoals jij hebben oogkleppen op die gewoon vastgeroest zitten en alleen maar naar de mainstream media luistert!! En ohjaah dat jij dat boek als voorbeeld wilt gebruiken… onthoud goed het woord “media”!!! waar alles onder een vergrootglas wordt gelegd ;). (Supporters & Hooligans zijn 2 verschillende culturen en het gaat hier over Supporters niet over Hooligans!!!)


  ⚠️ Meld

 63. Ff googlen op “weer agent”

  15/7 Weer agent gestoken|Binnenland| Telegraaf.nl
  23/7 Weer Turkse agent doodgeschoten|Buitenland| Telegraaf.nl
  21/7 Uithoorn: Weer agent neergestoken|Binnenland| Telegraaf.nl
  29/7 Weer agent aangeklaagd in VS na doodschieten zwarte man NOS.nl

  Bovenste 4 berichten…

  Afgelopen weekend: Dan ontbreekt deze nog; om de titel mag je aannemen: Weer affaire: agent schiet onschuldige passant neer in Rotterdam…Kop uit De Stentor Even verderop… “De affaire komt voor de politie op een pijnlijk moment: “agenten zijn de afgelopen tijd veel bekritiseerd omdat zij faalden bij wapengebruik.

  Juridisch:
  Zaak uit 2013 (van Joop.nl):

  Agenten die Mike Stok doodschoten: wel schuldig, niet strafbaar

  Rechter acht doodslag en poging tot doodslag wel bewezen, maar vanwege ‘putatief noodweer’ zijn de agenten ontslagen van rechtsvervolging

  En van Joop.nl, het opzienbarende bericht:

  Korpschef Bouman: Agenten nooit vervolgen voor doodslag

  Korpschef wil speciale berechting van agenten die burger doodschieten, met eigen poule van gespecialiseerde advocaten

  Woensdag werden twee agenten die in Rotterdam Mike Stok doodschoten door de rechter schuldig verklaard voor doodslag en poging tot doodslag. Toch besloot de rechter hen te ontslaan van rechtsvervolging omdat er sprake zou zijn geweest van zogenoemd ??putatief noodweer??. Korpschef Gerard Bouman haalde opgelucht adem, maar pleit nu ook voor een herziening van de berechting van agenten die een burger doodschieten.

  Bouman in het AD:
  “Er is een groot verschil tussen burgers en agenten. Als mensen op straat ruzie krijgen, dan kunnen ze de benen nemen. Politiemensen kunnen niet weglopen. Wij moeten er naar toe. En als er een situatie is die alleen met geweld kan worden gestopt dan moeten zij die met geweld stoppen. Dat is geen keuze. Ze moeten. Als wij dan in hetzelfde strafrechtelijke circuit komen als burgers die een strafbaar feit plegen, zijn we het spoor volledig bijster.
  Agenten zouden na een dodelijk schietincident niet meer vervolgd moeten worden voor doodslag. Het doet zo’n onrecht aan hun positie. Een politieman gaat niet met het idee van huis om zijn vuurwapen te gebruiken. Maar als hij dat doet, moet je toetsen of hij de regels goed heeft nageleefd. En als dat niet zo is, kun je hoge straffen opleggen. Dat snapt iedere agent.”

  Ook wil de Nationale Politie een eigen poule met gespecialiseerde advocaten samenstellen die piketdiensten draaien, voor het geval een politieagent in een schietincident wordt aangemerkt als verdachte. Er moet altijd een groep goede advocaten klaarstaan, aldus Bouman, die de advocaten ook intern wil scholen.

  Geen extra geld
  Minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) heeft donderdag laten weten dat er geen extra geld vrij zal komen voor agenten. De politiebonden voeren al weken actie voor een betere CAO, maar Van der Steur houdt voet bij stuk. Bij de start van de eredivisie houden de agenten een werkonderbreking, behalve in Rotterdam bij Feyenoord – FC Utrecht, omdat Rotterdam eerder al werd getroffen door politieacties.  ⚠️ Meld

 64. @ 8:33, goeiemorgen; denk idd zo logisch/simpel mogelijk. Dus die boeken over Feyenoord-hooligans zijn puur sensatie en van A tot Z gelogen? Ook die combinatie bier/neusje vol en stoned is onzin en nergens op gebaseerd? Ok, kennen we jouw mening ook weer.


  ⚠️ Meld

 65. Dick leuk dat je er artikelen bij haalt, maar vergelijk Zwolle niet met de onpersoonlijke grote clubs. Hier lopen dezelfde jongens al jaren bij de club en kent iedereen elkaar wel bij naam en anders wel bij gezicht.
  Zeker in de Fc zwolle tijd toen er soms maar 1500 man in het stadion zat.

  Bier drinkende doorgesnoven jongeren is een stigma wat het makkelijkst vast te houden is, want dan kan je er altijd makkelijk met het vingertje naar wijzen.

  En trouwens in Rome zijn er ook verhalen van supporters die het op een compleet andere manier ervaren hebben dan hoe het in die stukken van jou staan, maar dat is stukken minder interessant omdat die meer liggen bij de waarheid dan die populistische stukken waarin alle schuld weer in de schoenen van de supporters geschoven worden.
  Het hooliganisme is zeker sinds de jaren 80 verandert, maar daar kom je pas achter als jij je er echt in verdiept en niet even een wiki/Google raadpleegt.


  ⚠️ Meld

 66. Over verschil: vond gister al dat Wiki het netjes neerzette:

  Hooliganisme is geweld dat plaatsvindt in het kader van sportwedstrijden, en dan vooral voetbalwedstrijden. Ook blijken tegenwoordig openluchtmanifestaties podia voor gewelddadige acties. Er is echter een duidelijk verschil tussen hooliganisme en voetbalvandalisme.

  Voetbalvandalisme is het gewelddadige gedrag dat bij sommige supporters opflakkert na bijvoorbeeld: een beslissing van de scheidsrechter, gedrag van een speler van de tegenpartij etc dat grote opwinding op de tribune teweeg brengt. Deze emoties leiden meestal niet tot zwaar gewelddadig gedrag.

  Hooliganisme is meestal niet toevallig en juist structureel van aard. Het gaat hierbij om geweld bedrijven omwille van het geweld. Zo wordt bijvoorbeeld door hooligans rond de wedstrijd afgesproken ergens te vechten.

  Gelukkig heb je idd ook nog de doorsnee-supporter (veruit in de meerderheid, gelukkig) die voornamelijk voor de gezelligheid gaat, het spelletje heel leuk vindt en een (niet altijd even duidelijke) voorkeur heeft mbt de clubs die tegen elkaar spelen.

  * Wat ik door de jaren heen mee heb gekregen zijn hooligan-clubjes van het slag “Eén voor allen; allen voor één”.”

  En dit

  De sukkels krijgen de klappen.

  is al met Picorni gebleken onjuist


  ⚠️ Meld

 67. @ 1stejohn, op 7 augustus 2015 8:41; gelukkig valt het in Zwolle idd wel mee. Toch ken ik er een paar.

  Heb jij die boeken (waren er 2 volgens mij) over die Feyenoord-hooligans niet gelezen. ivm

  Bier drinkende doorgesnoven jongeren is een stigma wat het makkelijkst vast te houden is, want dan kan je er altijd makkelijk met het vingertje naar wijzen.

  Ook Bettus weet waarover hij praat met

  eind vd middag allemaal lekker keil en neusje vol en stoned

  Veel bekenden/familie kiest morgen voor een feestje in de stad. Denk dat Fred E. is ook gewoon belangrijker gaat vinden dan de finale bij de Kanaries met “zijn” WVF 😉
  Dit heeft bijvoorbeeld nixxx met bovenstaande te maken!

  Geloof idd wel dat het hooliganisme veranderd is. Je hoort tegenwoordig bijvoorbeeld nixxx meer van ADO en Utrecht (met vrogger de Bunnikside). En in Engeland is bijvoorbeeld ook veel veranderd in het positieve.

  Denk zéker dat de verhalen uit Rome zwaar overdreven zijn. Plukte maar zo een link van google ter illustratie. Maar die Italianen wilden er natuurlijk ook graag beter van worden….


  ⚠️ Meld

 68. Zolang er zaterdag geen supporters van andere clubs komen provoceren, gaat er echt niets geks gebeuren.
  De bijeenkomst is slechts een “ludieke” actie om de politie enigszins terug te pakken, en niet om eens goed te gaan rellen in eigen stad. Media als de Stentor en enkele ondernemers denken daar blijkbaar anders over.
  Verslaggevers van die waardeloze krant zullen zaterdag dus wel met de neus vooraan staan, in de hoop dat er wat gaat gebeuren.


  ⚠️ Meld

 69. @ Bericht door Moo, op 7 augustus 2015 9:17

  Zolang er zaterdag geen supporters van andere clubs komen provoceren, gaat er echt niets geks gebeuren.

  Dat hoop en verwacht ik eigenlijk ook. En wat heb je hier gelijk:

  Media als de Stentor en enkele ondernemers denken daar blijkbaar anders over.
  Verslaggevers van die waardeloze krant zullen zaterdag dus wel met de neus vooraan staan, in de hoop dat er wat gaat gebeuren.

  Daar zal PEC Zwolle-watcher Herman N. zich toch wel niet voor lenen 😮 Gert van Dijk had dat zéker niet gedaan. maar die zit lekker in Italië zijn centen op te maken.

  Vandaag ook weer in De Sensator:
  GROTE KOP

  ZORGEN OM PEC-FANS IN DE STAD by Ingrid Stijkel…dus als je een dame met een opschrijfboekje ziet 😉 Ze zal vast zichzelf wel niet vergeten en ook ff bij “De Hetebrij” aan gaan.


  ⚠️ Meld

 70. Laten we hopen dat het een normale pec fans dagje wordt..
  Je zou toch iet in je eigen stad winkels/cafés gaan vernielen ( in geen enkele stad eigenlijk) en of voor veel problemen zorgen.. Als het maar bij bier drinken blijft en gezellig samen de stad in laten ze zien dat ze echte supporters zijn en geen relschoppers…


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.