Voorzorgsmaatregelen bij Jumbo's in Zwolle

Zwolle – Op woensdag 1 juli aan het einde van de ochtend werd bij een Jumbofiliaal aan de Veemarkt een verdacht pakketje afgeleverd. Omdat de medewerkers van de supermarkt het niet vertrouwden werd meteen de politie ingeschakeld. Naar aanleiding van het pakketje werd door de politie een onderzoek ingesteld en werden verschillende maatregelen getroffen.

Uit nader onderzoek is gebleken dat het pakketje daadwerkelijk een (geringe hoeveelheid) stof bevatte die eventueel had kunnen ontploffen. De politie heeft mede hierdoor in overleg met de Jumbo extra voorzorgsmaatregelen getroffen richting alle Zwolse Jumbovestigingen. Ziet u verdachte personen en/of voorwerpen in de buurt van een Jumbofiliaal? Neem dan direct contact op met de politie via 112. De politie raadt mensen aan om zelf geen onderzoek te verrichten aan verdachte objecten/pakketjes maar direct te politie te alarmeren.

Artikel delen:
Reacties 17
 1. Waarom zou iemand welke gek zou dat doen bij Jumbo dan???
  je gaat naar die winkel voor je boodschappen en wat heeft Jumbo dan verkeerd gedaan??
  Toen ik voor het eerst ervan hoorde, dacht misschien een voormalige werknemer die ontslagen werd onterecht of zo of een zeer ontevreden klant, maar dan ga je toch niet zoiets doen…

 2. @Timo. Het motief voor aanslagen zou kunnen liggen in afpersing. Dat is in het verleden vaker bij supermarkten gebeurd.
  Als de kans op aanslagen bij de Jumbo uitgebreid in het nieuws komt kan dat klanten afschrikken (en dus veel geld kosten) en dat geeft een evt. afperser ook weer meer macht.
  Er is bij de Jumbo en politie vast wel meer hierover bekend dan in het nieuws gebracht wordt.
  Tja, de Jumbo doet ?cht mee aan de supermarktenoorlog en knalprijzen… >:(

 3. Hoe dan ook, verschrikkelijk dit! Ik moet er niet aan denken dat medewerkers of klanten – in welke plaats dan ook – hier het slachtoffer van worden 🙁 Hoop dat ze de dader(s) snel pakken!

 4. Uh, verdachte personen bij Jumbo veemarkt zie je daar wanneer je er maar langs gaat. Lieden die lopen te bedelen, jong en oud overigens, vind ik per definitie verdacht. Jumbo doet dat niet goed vind ik, bedelende luitjes bij de voordeur de gelegenheid te geven de klanten om pesetas te vragen. Geef ze dan een baantje, toch?

 5. Als je ooit bij jumbo veemarkt bent geweest begrijp je het wel als mensen die toko willen opblazen. Er werkt alleen marginaal personeel dat nog nooit van klantvriendelijkheid heeft gehoord en liever over hun escapades in het weekend ouwehoert met collegas, dan dat ze de pleuriszooi die het daar altijd is een keertje opruimen.

Reageer