Voorzorgsmaatregelen bij Jumbo’s in Zwolle

Zwolle – Op woensdag 1 juli aan het einde van de ochtend werd bij een Jumbofiliaal aan de Veemarkt een verdacht pakketje afgeleverd. Omdat de medewerkers van de supermarkt het niet vertrouwden werd meteen de politie ingeschakeld. Naar aanleiding van het pakketje werd door de politie een onderzoek ingesteld en werden verschillende maatregelen getroffen.

Uit nader onderzoek is gebleken dat het pakketje daadwerkelijk een (geringe hoeveelheid) stof bevatte die eventueel had kunnen ontploffen. De politie heeft mede hierdoor in overleg met de Jumbo extra voorzorgsmaatregelen getroffen richting alle Zwolse Jumbovestigingen. Ziet u verdachte personen en/of voorwerpen in de buurt van een Jumbofiliaal? Neem dan direct contact op met de politie via 112. De politie raadt mensen aan om zelf geen onderzoek te verrichten aan verdachte objecten/pakketjes maar direct te politie te alarmeren.

Artikel delen:
Reacties 17
 1. Ribo ze zeggen dit pas na een maand, daar gaat het om.
  De belangrijkste vraag ontbreekt nog, waarom zou men pakketjes plaatsen bij een JUMBO?
  Wie?:o


  ⚠️ Meld

 2. Vergeet niet het hele verhaal van de Jumbo’s in Groningen waar eerder al diverse verdachte pakketjes waren afgeleverd en er eentje daadwerkelijk ontplofte.


  ⚠️ Meld

 3. @Timo: de media bericht er pas na een maand over bedoel je. En ik vermoed dat de politie op je laatste twee vragen ook graag de antwoorden wil weten.


  ⚠️ Meld

 4. Waarom zou iemand welke gek zou dat doen bij Jumbo dan???
  je gaat naar die winkel voor je boodschappen en wat heeft Jumbo dan verkeerd gedaan??
  Toen ik voor het eerst ervan hoorde, dacht misschien een voormalige werknemer die ontslagen werd onterecht of zo of een zeer ontevreden klant, maar dan ga je toch niet zoiets doen…


  ⚠️ Meld

 5. @Timo. Het motief voor aanslagen zou kunnen liggen in afpersing. Dat is in het verleden vaker bij supermarkten gebeurd.
  Als de kans op aanslagen bij de Jumbo uitgebreid in het nieuws komt kan dat klanten afschrikken (en dus veel geld kosten) en dat geeft een evt. afperser ook weer meer macht.
  Er is bij de Jumbo en politie vast wel meer hierover bekend dan in het nieuws gebracht wordt.
  Tja, de Jumbo doet ?cht mee aan de supermarktenoorlog en knalprijzen… >:(


  ⚠️ Meld

 6. Kan in theorie ook nog een copycat zijn in dit geval.
  Groningen is in het nieuws en een imbeciel haalt het in z’n hoofd dit dan ook eens in Zwolle te gaan doen.


  ⚠️ Meld

 7. Hoe dan ook, verschrikkelijk dit! Ik moet er niet aan denken dat medewerkers of klanten – in welke plaats dan ook – hier het slachtoffer van worden 🙁 Hoop dat ze de dader(s) snel pakken!


  ⚠️ Meld

 8. Uh, verdachte personen bij Jumbo veemarkt zie je daar wanneer je er maar langs gaat. Lieden die lopen te bedelen, jong en oud overigens, vind ik per definitie verdacht. Jumbo doet dat niet goed vind ik, bedelende luitjes bij de voordeur de gelegenheid te geven de klanten om pesetas te vragen. Geef ze dan een baantje, toch?  ⚠️ Meld

 9. de Jumbo op de Veemarkt ziet er van af de ingang vaak rommelig uit, veel zwerf afval, papier op de grond, niet genoeg fietsenhokken etc, dat trekt slecht volk aan.. 🙁


  ⚠️ Meld

 10. Er zwerven altijd zoveel verdachte personen rond de Jumbo, daar is geen beginnen aan. En ja, laten ze eerst de plofkippen maar eens verwijderen.


  ⚠️ Meld

 11. Eens met de bovenstaande schrijvers. Wel bizar overigens. ’t is de Jumbo niet te verwijten dat er nogal wat ondermensen op af komen, da’s de locatie immers.


  ⚠️ Meld

 12. Als je ooit bij jumbo veemarkt bent geweest begrijp je het wel als mensen die toko willen opblazen. Er werkt alleen marginaal personeel dat nog nooit van klantvriendelijkheid heeft gehoord en liever over hun escapades in het weekend ouwehoert met collegas, dan dat ze de pleuriszooi die het daar altijd is een keertje opruimen.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.