Bart Schenkeveld naar PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle heeft zich versterkt met Bart Schenkeveld. De centrale verdediger komt transfervrij over van Heracles Almelo en tekent voor drie seizoenen bij de Zwollenaren. Voor zijn tijd in Almelo stond de 23-jarige speler onder contract bij Feyenoord en werd hij een half jaar uitgeleend aan Excelsior. Schenkeveld heeft 77 wedstrijden in het betaalde voetbal gespeeld, daarin kwam hij tweemaal tot scoren. Ook kwam hij in het verleden uit voor diverse nationale jeugdselecties.
 
Bart Schenkeveld: ,,Ik ben erg blij met de kans die PEC Zwolle mij heeft gegeven. Dat m’n conditie op peil houden en meetrainen uiteindelijk leidt tot een langdurig contract, is super. Dit is het begin van een mooi nieuw hoofdstuk in mijn carrière, waar ik ontzettend veel zin in heb.” Gerard Nijkamp, technisch directeur PEC Zwolle: ,,Met de komst van Bart Schenkeveld zijn we zeer content. Door het vertrek van Jesper Drost ontstond er een mogelijkheid om opnieuw naar de situatie rondom Schenkeveld te kijken. Hij traint vanaf de voorbereiding al mee met onze selectie en heeft in die periode een uitstekende indruk achtergelaten. Ook zijn mentale weerbaarheid vind ik het benoemen waard. Toen anderhalve week geleden Dirk Marcellis werd gecontracteerd, was dat voor Schenkeveld alleen maar een motivatie om nog harder te werken op het veld. Deze instelling levert hem, uiteraard in combinatie met zijn voetballende kwaliteiten, nu een contract op.”

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Een echte degradatie voetballer, Haalt het niveau van pec niet en past volgens mij meer bij een club als exelcior of willem2. Misschien dat hij verrast, maar wordt er niet bepaald blij van. Hopelijk verrast pec nog met iemand een deze dagen.


  ⚠️ Meld

 2. En transfervrij alsmede

  Ook zijn mentale weerbaarheid vind ik het benoemen waard

  Dat is het zeker! Hoe vaak ontbreekt de juiste instelling niet. En ze waren onder de indruk van

  zijn voetballende kwaliteiten  ⚠️ Meld

 3. Prima om hem er bij te hebben…enige wat ik niet snap is dat er geen linkspoot wordt gehaald in de verdediging. Dat hadden we toch meer nodig dan weer een centrale rechter verdediger…


  ⚠️ Meld

 4. @ doohnibor, dat vind ik zo’n punt…verdedig het ook altijd tegenover vrienden en bekenden.

  Als je, zoals profvoetballers, zoveel tijd over hebt in de week. En het is je werk….Waarom besteed je die overgebleven tijd dan niet aan het verbeteren van jezelf? Buiten dat ik vind dat er in de jeugd te weinig op 2-benigheid wordt getraind….

  Zou elke prof 2-benig MOETEN zijn…en dit anders als de bliksem moeten worden bijgebracht of het zichzelf MOETEN aanleren.

  Zo MOETEN de aangewezen prof-spelers ook trainen op vrije trappen en/of penalty’s.


  ⚠️ Meld

 5. Bij Ajaks worden ze ook allemaal tweebenigheid bijgebracht, trainen de hele dag, worden voortdurend technisch geschoold.
  “Maar als je met je hoofd in de wolken loopt, kun je niet zien wat je benen moeten doen” (JC)
  Gisteren gezien hoe het wel moet: AZ!


  ⚠️ Meld

 6. Mooi drama, die kende ik nog niet en oh wat actueel!

  Wacht maar tot JC weer van zijn berg af komt stuiteren!
  Maar Zwollenaar JAAP STAM heeft binnenkort zijn papiertje ook…
  Het is geweldig wat Frank bereikt heeft. Voorig jaar dreef hij echter ook teveel op jonge jongens en ouderen die de kar (alleen al in hun linie) niet konden trekken. CL verspeelt tegen huh…Rapid Wien!

  Laat Jaap dit seizoen maar afmaken!

  “Maar als je met je hoofd in de wolken loopt, kun je niet zien wat je benen moeten doen” (JC) ….komt hier op het bord tussen citaten van o.a. Thomas a Kempis en 2 van Dame.


  ⚠️ Meld

 7. Maar…uh JC is ook zo zuunig met Ajax’s centen…….dan het ik alle vertrouwen in de flamboyante [ur=https://nl.wikipedia.org/wiki/Tscheu_La_Lingl]TLL[/url] 😀

  Toen Bas nog betaalbaar was, heb ik gesteld dat ze Bas Dost moesten kopen. Al hebben we hem niet gezien in Mokum tijden AJAX en VFL Duisburg….hij zal wel weer (altijd die k…-smoes zelfs door trainerts in mijn omgeving gebezigd: NIET IN HET SYSTEEM PASSEN……….pas dat f$%#^^& systeem dan aan of F*ck the system!
  Hetzelfde geldt vast voor Eric Botteghin….vond dat hij ook naar Ajax moest: ideale verdedigingsleider!

  Nu gaat Feyenoord er misschien mee lopen >:(


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.