PEC Zwolle supporters “trappen” zelf wèl af!

Zwolle – Wat een mooie seizoensopening in een fijn avondzonnetje had kunnen zijn, met een lekker biertje en volle tribunes, wordt volgens de supporters van PEC Zwolle verpest door de politiestakingen die landelijk gehouden worden.

De politiestaking ligt ten grondslag voor een betere politie CAO. Een betere CAO wordt bereikt in Den Haag en niet in Zwolle, vinden de fans uit Zwolle. En zeker niet tijdens voetbalwedstrijden. Dit zegt de supportersclub in een ingezonden brief.

De brief:

De supporters worden ongewild betrokken bij een conflict waar ze geen invloed op hebben en zeker niet op zitten te wachten, maar waarvan zij nu wel de dupe zijn.

De supportersclub van PEC Zwolle roept Zwollenaren van jong en oud op om de open gevallen vrije tijd op een gezellige wijze te spenderen in het Zwolse Centrum bij de Zwolse Horeca.

Daarnaast roepen ze alle Zwolse kroegen op om hun terras open te stellen voor het blauwwitte gezelschap.

Ook roept de supportersclub op, om er een gezellige ‘Praagse’ middag van te maken en zeker geweld thuis te laten.

De supporterclub is duidelijk: “In onze eigen stad wordt niet gesloopt!”

Open je kast, zoek je blauwwitte kleding op en neem je mooiste vlag mee. De supporters kleuren met zijn allen de binnenstad op zaterdag 8 augustus vanaf 12:00 uur a.s. Zwols blauwwit.

Komt allen! De club hoopt dat veel cafés aan deze leuke en gezellige middag willen en gaan meewerken.

Van de Zwolse Kroegbazen wordt gevraagd de supportersclub een seintje te geven wanneer je de deuren opent voor het blauw witte gezelschap. Dit kan je doen door te e-mailen naar info@supportersclubpeczwolle.nl.

Alle supportersgroepen hebben de handen ineen geslagen om deze dag te organiseren en hopen er een gezellige dag van te maken.

“Voetbal is van ons laat dat duidelijk zijn!”

Artikel delen:
Reacties 112
 1. Mooi! Als supporters worden wij ongewild betrokken bij een conflict waar wij geen invloed op hebben en zeker niet op zitten te wachten, maar waarvan wij nu wel de dupe zijn.

  Open je kast, zoek je blauwwitte kleding op en neem je mooiste vlag mee. We kleuren met zijn allen de binnenstad op zaterdag 8 augustus vanaf 12:00 uur a.s. Zwols blauwwit……………….mag dus ook in WVF-shirt 😉

  Super-sub-slot

  Alle supportersgroepen hebben de handen ineen geslagen om deze dag te organiseren en hopen er een gezellige dag van te maken.  ⚠️ Meld

 2. Ik hoop inderdaad dat het een heel gezellige dag wordt in Zwolle. Maar ik heb ook een vraagje aan de supporters zelf;
  Willen jullie dan wel de relschoppers zelf in de kraag grijpen en zorgen dat zij deze gezellige dag niet gaan verstoren? Dat ook de winkeliers in de binnenstad géén schade gaan ondervinden?
  Dan hebben we inderdaad een heel gezellige blauw/witte dag in het centrum van Zwolle. Want het is altijd maar een kleine groep relschoppers die een andere manier van feesten hebben dan de meerderheid. En laten ze dan ook de politieagenten met rust laten?


  ⚠️ Meld

 3. Net op radio Veronica:”Supporters van PEC Zwolle gaan zaterdag als tegenactie de stad in. Het is bedoeld om de politie te jennen. De supportersvereniging ondersteunt deze ludieke actie”

  Zal vanalles op aan te merken zijn, maar dit is wat ik hoorde. En het gaat me dan om het woordje “jennen”. Dat kan natuurlijk door iedereen anders opgevat worden!

  We gaan het afwachten. Ik wens iedereen die met de beste intenties de stad in gaat veel plezier!


  ⚠️ Meld

 4. Luiter ook vaak naar Veronica, Plantje, maar dit woord

  “jennen”.

  is natuurlijk weer hélemaal fout en getuigend van sensatiehonger.

  Kun je de klok gelijk zetten op de commentaren van:

  De TeleTroepToetTerT
  De Stijllozen
  SBS-6 (een roddelprogramma op tv)
  Zélfs RTL-4 😮
  De Stentor

  Als je lid bent van 1 of meerdere genoemde clubs, zou ik zeggen: NU is het toch écht tijd om afscheid te nemen!
  Best jammer, maar wij weten beter met de uber-eerlijke topic-tekst.  ⚠️ Meld

 5. @ Bericht door Japser, op 7 augustus 2015 10:36

  Natuurlijk is het jennen. Het is onder het mom van, wij geen voetbal, dan jullie geen stakingsbijeenkomst.

  ——————————

  Jij vertaalt dit

  De politiestaking ligt ten grondslag voor een betere politie CAO. Een betere CAO wordt bereikt in Den Haag en niet in Zwolle. En zeker niet tijdens voetbalwedstrijden[/b]. De supporters worden ongewild betrokken bij een conflict waar ze geen invloed op hebben en zeker niet op zitten te wachten, maar waarvan zij nu wel de dupe zijn.
  De Supportersclub van PEC Zwolle roept Zwollenaren van jong en oud op om de open gevallen vrije tijd op een gezellige wijze te spenderen in het Zwolse Centrum bij de Zwolse Horeca.

  Als het uber-provocatief klinkende “jennen”?
  Het valt gelijk op dat je nixxx van de voetbal-cultuur begrijpt en wat voor uitwerking kreten als “jennen” alleen al….in de plaatstelijke én landelijke media op de goegemeente (dit woord moet genoeg zijn) zouden kunnen hebben.

  Had je wijzer ingeschat.
  En volgens mij staat er geen letter verkeerd in (de ongetwijfeld wél weloverwogen topic-tekst.


  ⚠️ Meld

 6. als alles maar goed gaat..
  Ik hoop alleen dat ze niet in hun eigen stad voor gedonder gaan zorgen en dat het wel feestelijk verloopt…


  ⚠️ Meld

 7. Het is gewoon te kinderachtig voor woorden die zogenaamd “ludieke” supportersactie. Dit gebeurt ook in andere steden waar normaal gesproken gevoetbald zou worden. Voetbalpubliek vindt zichzelf wel heel erg belangrijk. Ik neem aan dat de meeste supporters ook een baas/directeur hebben, zij zullen ook weleens ontevreden zijn over de hun voorgestelde loonsverhoging of verandering van arbeidsvoorwaarden, soms zullen zij dan ook naar een actiemiddel grijpen. Dat mag ook, dat is namelijk een recht. De poltie-mensen voelen zich al heel erg lang niet gehoord en gesteund door hun baas, de minister van justitie. Het feit dat mensen bij de politie het moeten doen met een modaal of iets meer dan modaal salaris, vind ik persoonlijk bespottelijk, zeker gezien de enorme verantwoordelijkheid die deze mensen hebben en het toenemende disrespect vanuit de samenleving. Internet staat vol met filmpjes/foto’s waarop te zien is hoe politiemensen worden bejegend, met verbaal en ook met fysiek geweld. Voetbalsupporters moeten snappen dat politie-inzet rondom het voetbal in feite bezopen is. Ja, het zijn er per club maar een paar honderd, maar die paar honderd worden nooit terechtgewezen door die duizenden goedwillende supporters, want daar hebben die goedwillende supporters de politie voor nodig. Misschien gaat de actie komend weekend van de politie wat te ver, maar ik vind dat ze het recht hebben om actie te voeren, dat recht heeft namelijk iedere werknemer in Nederland. Ik ben het met Japser eens dat die supportersactie valt te scharen onder “jennen en zieken” voor mensen die dag en nacht voor iedereen klaar moeten staan. De politie heeft al van alles geprobeerd om tot een normaal gesprek met hun baas te komen, tot nu toe zonder resultaat, ze zijn wanhopig, want anders grepen ze niet naar dit middel. Ik zal niet naar de binnenstad gaan morgen, niet omdat ik denk dat het fout gaat, maar gewoon omdat ik geen zin heb om tussen die zogenaamd belangrijke supporters te lopen. Supporters die ik ook niet hoor klagen dat de politie-flitsers langs onze (snel) wegen pas mensen die met meer dan 40 km te hard rijden een bekeuring sturen, dat gebeurt tot op de dag van vandaag. Zeer selectieve verontwaardiging dus.


  ⚠️ Meld

 8. Hoe kom je aan die foto Japser? Hier spreekt nogal een andere intentie uit dan uit dit topic, dat ben je toch wel met me eens?

  Deze mensen (die lang niet altijd tof samenwerken)

  Alle supportersgroepen hebben de handen ineen geslagen om deze dag te organiseren en hopen er een gezellige dag van te maken.

  Zullen hier niet blij mee zijn!


  ⚠️ Meld

 9. @ leonardo, dit vind ik wel een beetje jammer

  Voetbalpubliek vindt zichzelf wel heel erg belangrijk.

  Zoals ze zelf zeer terecht stellen (haat zelf de slachtofferrol ook, maar dit zijn de feiten: )

  De politiestaking ligt ten grondslag voor een betere politie CAO. Een betere CAO wordt bereikt in Den Haag en niet in Zwolle. En zeker niet tijdens voetbalwedstrijden.
  De supporters worden ongewild betrokken bij een conflict waar ze geen invloed op hebben en zeker niet op zitten te wachten, maar waarvan zij nu wel de dupe zijn.

  De mensen met een seizoenkaart bijvoorbeeld, moeten maar zien dat ze woensdag kunnen. Terwijl er morgen, nog, in een lauw zonnetje van het potje tegen Cambuur kon worden genoten……en de stapavond voor de boeg en de volgende dag vrij.

  De supporters hebben toch nergens om gevraagd? Zijn duidelijk slachtoffer.

  Vind het dan meer dan een beetje jammer dat jij komt met

  Voetbalpubliek vindt zichzelf wel heel erg belangrijk.

  Ook jammer van je tijd, want toen ik dat las, besloot ik niet meer verder te lezen.

  Zoals op een ander topic, iets eerder. Toen die geluidshatende kwam met de vergelijking (zelfs klinkend als “voornemen”) om bij ons over de heg te plassen. Dan lees ik ook echt niet verder. Ben er ook niet tot in staat omdat ik een nogal beeldend voorstellingsvermogen heb 😉


  ⚠️ Meld

 10. Iedereen heeft recht om te staken.
  De reden dat deze voetbalwedstrijd niet door kan gaan is omdat enkele voetbalfans blijkbaar niet gezellig en zonder heibel kunnen genieten van een spelletje sport. Wees dus niet boos op de politie maar sta eens op tegen die zogenaamde voetbalfans die het spel verpest hebben.
  Zonder deze relschoppers kan er gewoon altijd (zonder politie begeleiding) gespeeld worden..  ⚠️ Meld

 11. Voetbalpubliek vindt zichzelf wel heel erg belangrijk.

  Nou, nee hoor, wij hebben een kaartje gekocht voor een mooie wedstrijd en twee maanden uitgekeken naar de start van een nieuw mooi seizoen. Dat gaat helaas niet door omdat de politie ongevraagd specifiek ons heeft uitgekozen als slachtoffer van terechte stakingen.

  En Jasper, er zijn maar weinigen die zich zullen identificeren met jouw afbeelding, haal dus maar weg. Het is duidelijk je bedoeling supporters in een kwaad daglicht te stellen, net als de Stentor, die liever aandacht geeft aan rellende PEC supporters die er niet zijn, dan aan degenen die de aandacht daadwerkelijk vragen ( de politie dus).

  En ondernemers en Stentor opgelet, ik ga nu lekker een terras op en genieten van het mooie weer (net als morgen trouwens). Dus pas op hoor, ik ben supporter, een soort mens dat blijkbaar ieder moment gevaarlijk kan worden.:-*


  ⚠️ Meld

 12. @ Franky, welke professionele sportwedstrijd met een stuk of 20.000 personen…waaronder nogal wat supporters van de tegenstander kan zonder inzet van politie? Wat dat betreft ligt er trouwens wél een mooie uitdaging bij AZ-AJAX. Dapper hoor, van de burgemeester!


  ⚠️ Meld

 13. @ Japser, ohhhh kom nooit op facebook. Alleen na mijn verjaardag, om de feliciteerders te bedanken…moest (heel toevallig) na een berichtje gister, toch even inloggen. Maar op de facebookpagina van?
  Toch niet van (volgens mij) dé Supportersvereniging van PEC Zwolle waarvan Freddy Eikelboom voorzitter is?


  ⚠️ Meld

 14. En Dick, als PEC op een woensdagavond een bekerwedstrijd moet spelen hoor ik nooit iemand klagen en komende woensdag is het nog steeds schoolvakantie dus die mensen moeten het allemaal niet zo dramatiseren.


  ⚠️ Meld

 15. Ik ben een vaste supporter op Noord en de ‘ongeregeldheden’ in een heel seizoen kun je (volgens mij) tellen op één hand en dan tel ik daarbij ook nog de éénling op die het aan de stok heeft met een beveiliger.

  De reden dat er zoveel politie bij een voetbalwedstrijd is, is omdat er een risico bestaat dat er wat kan gebeuren, de keer dat het daadwerkelijk zover komt is dus vrij zeldzaam (in Zwolle).

  Van mij had de wedstrijd daarom ook gewoon door mogen gaan en daarnaast ben ik ook van mening dat de politie niet op deze manier moet staken, maar dat moet doen waar de bron van hun ergernissen vandaan komen, oftewel bij de overheid in Den Haag.

  Morgenmiddag trek ik mijn Zwolle-shirt aan en ga ik gezellig in de stad een biertje drinken en het laatste wat ik dan wel zou willen doen is iets slopen in mijn eigen mooie stad.


  ⚠️ Meld

 16. Nee, maar dan is die wedstrijd tevoren zo vastgesteld. Dit is voor mijn ook het ideale plaatje om een voetbalpotje…zal het dan ook een paar uur eerder om amateurbasis hopen te beleven.

  Terwijl er morgen, nog, in een lauw zonnetje van het potje tegen ….BE QUICK…. kan worden genoten……én de stapavond voor de boeg én de volgende dag vrij.

  Schoolvakantie is wel meegenomen, ook dat ze het zsm inhalen. Maar de beleving is heel anders dan boven beschrijving en….nogmaals….de supporters hebben nergens om gevraagd. Ook de Cambuur-supporters niet. Het potje is tegen 22:00 uur afgelopen. Dan het hele circus nog voor je thuis bent. Kun je net een Sonnemaatje achterover tikken. Omdat de wekker al weer (als je mazzel hebt) om 7:00 uur gaat………Nee, Leonardo, ik vind drank niet uberbelangrijk 😉


  ⚠️ Meld

 17. Historischbesef, als je het nieuws had gevolgd dan had je geweten dat de politie al lang en breed actie heeft gevoerd op en rond het binnenhof. Maar een minster die weigert met de politiebonden te praten is het verrekte lastig zaken doen. Richt de onvrede daarop ipv actievoerende politiemensen.


  ⚠️ Meld

 18. @ Leonardo. Dat ben ik dan wel weer met je eens

  Richt de onvrede daarop ipv actievoerende politiemensen.

  Wat een hork! Waar er een eikel zat, zijn ze gewoon van de regen in de drup geraakt.


  ⚠️ Meld

 19. Is de minister op andere gedachten te brengen door deze acties? Ik geloof er niks van.
  De minister is niet te vermurwen. Dan moet daar de aandacht liggen. Anders gezegd, de politiebonden moeten in gesprek met de politieke partijen. De Kamer kan de minister dwingen – als de Kamer dat wil – een ruimer standpunt in te nemen.


  ⚠️ Meld

 20. Stakende politieagenten zouden hun onvrede op de minister moeten richten i.p.v. het publiek cq voetbalsupporters.
  Zij zijn zelf met volle overtuiging bij de politie gegaan en hebben met het volle verstand een arbeidsovereenkomst getekend met de bijbehorende voorwaarden.  ⚠️ Meld

 21. @dick, welke sportwedstrijd met grote hoeveelheden toeschouwers zonder politiebegeleiding kunnen vraag je?
  Noem een stadion of veld sport en je bent er: tennis, golf, football, rugby, atletiek, basketbal, honkbal, hockey, cricket enz enz
  Al deze sporten hebben wedstrijden waar grote hoeveelheden bezoekers op af komen, al dan niet in EK of WK vorm.

  Voetbal is echt uniek met haar “supporters”..
  Maar blijkbaar zijn we dat normaal gaan vinden.


  ⚠️ Meld

 22. Door dergelijke acties verliest men de publieke sympathie en dat werkt alleen maar averechts.
  Zie ook de publieke opinie die zich momenteel tegen de Londense metrostakingen keert.


  ⚠️ Meld

 23. Wat ik nooit begrijp is dat de gemeenschap op moet draaien voor een potje voetbal. Per jaar worden er een kweet niet hoeveel politie-uren ingezet voor voetbal. Uren die de poltitie niet aan andere zaken kan besteden. Wanneer de voetclubs nu gewoon eens hun eigen zaakjes regelen net zoals bijvoorbeeld de handbal, hockey, vollyball, enz, hadden ze gewoon hun wesdtrijd kunnen sprelen.


  ⚠️ Meld

 24. Klopt John, deze minister lijkt door niets en niemand op andere gedachten te brengen. Meneer komt nogal arrogant op me over.

  Maar er zal toch wel gelobbyd zijn. Met name die Korpschef Bouman (al had ie gister een vreemde uitspraak: “Agenten nooit vervolgen voor doodslag”
  én zeker die
  ACP voorzitter Gerrit van de Kamp…die dit ook al een tijd doet, komen goed op mij over. En een beetje vakbondstijger en de baas, zullen de wegen toch wel kennen op het Binnenhof Waar het soms wel een speeltuin van lobbyisten lijkt, als je de berichten moet geloven.

  Dan laten ze zich vast ook niet door zomerreces (t/m 31 augustus zelfs!) weerhouden.

  Je hebt wel gelijk: dat is dé manier. Soms heb je misschien wél de mazzel dat je een cooperatieve minister nodig hebt….


  ⚠️ Meld

 25. De politie heeft een hekel aan de begeleiding van voetbalwedstrijden, begreep ik. Kost iets van 300.000 manuren per jaar. Ze zien de wedstrijden dit weekend die zonder politiebegeleiding gespeeld worden ook als experiment. Betekent wel dat de clubs forser moeten investeren in stewards.
  Staken is een recht in Nederland. Het werkt het best wanneer het ergens pijn doet, zoals nu bij het voetbal. Dat het publiek dan zijn sympathie verliest vind ik bijzaak. Zegt meer over het publiek dan over de acties.


  ⚠️ Meld

 26. @Dame.
  Je onderschat het belang van de publieke opinie aan je zijde te hebben in deze ten zeerste, vrees ik.
  Dat is iets waar partijen in dit soort situaties een groot belang aan hechten en meestal ook bewust op koersen om deze aan haar kant te krijgen en te houden.

  Stel overigens dat er geen politie meer nodig zou zijn bij voetbalwedstrijden en die 300.000 uren dus beschikbaar komen, dan denk ik dat deze uren niet naar ander politiewerk gaan, maar door de minister weggestreept worden om verder te kunnen bezuinigen.


  ⚠️ Meld

 27. Eens met Leonardo en Dame.
  Als voetballiefhebber en PEC-supporter vind ik het jammer dat de wedstrijd niet kan doorgaan, maar meer ook niet. De zgn ludieke actie van de supportersverenigingen is compleet over de top , kortzichtig, kinderachtig en getuigt (geen verrassing overigens) van een gebrek aan maatschappelijk besef en inzicht.  ⚠️ Meld

 28. Je hebt gelijk franky met

  tennis, golf, football, rugby, atletiek, basketbal, honkbal, hockey, cricket enz enz

  Oeps een onderzoekje, maar ik heb die tekst er welbewust neergezet. LET WEL, DIT ZIJN DE ‘PIEKEN’ EN ELKE WEEK ZITTEN ER BIJ 9 WEDSTRIJDEN GEMIDDELD ZEKER 20.000 MAN:

  Golf: Vaak halen European Tour-wedstrijden niet de verwachte toeschouwersaantallen. Soms is het zelfs dramatisch hoe weinig mensen naar de Europese toppers komen kijken.—geen tijd om verder te zoeken.
  Atletiek: De FBK-Games trok gisteravond zo’n 11.000 toeschouwers. Dat is de ruwe schatting van de organisatie. Daarmee was het Fanny Blankers Koenstadion, waar 15.000 mensen in kunnen, niet uitverkocht. Wel waren er zo’n 2.000 toeschouwers meer dan het jaar ervoor.—dus de helft van het genoemde aantal…nog een record ook.

  football, rugby, cricket: neem je toch zelf niet serieus?

  Basketbal, Dit gaat nergens over natuurlijk

  Groningen is het basketbalmekka van Nederland! De thuiswedstrijden van de GasTerra Flames bieden met een gemiddeld aantal van 2.500 bezoekers spectaculaire topsport voor het hele gezin! – See more at: http://www.martiniplaza.nl/evenementen/gasterra-flameslandstede#sthash.Ldt9gXFl.dpuf

  Bij bijvoorbeeld de Katwijkse en Spakenburgse derby’s, in het amateurVOETBAL, komen er meer en gebeurt er nooit was. Weet niet de exacte politieinzet. Maar toen wij bij de Rooien tegen de Blauwen waren, heb ik volgens mij geen politie gezien. Ook dat kun je natuurlijk altijd googlen.

  Honkbal, Zie zo geen precieze cijfers. Maar dit zegt genoeg Het wereldkampioenschap honkbal, dat deze week gedeeltelijk in Nederland wordt afgewerkt, trekt nog maar weinig publiek. De organisatie van het WK heeft daarom besloten om de duels waarin Nederland niet actief is, gratis toegankelijk te maken.

  WK-Landenteams-weinig publiek—-Zelfs GRATIS te zien.

  Hockey, bij dit voor hun-mega verhaal http://www.evenementenevaluatie.nl/wp-content/uploads/2015/01/Rapport-Rabobank-Hockey-World-Cup-web-online-versie.pdf en 1-malig gehouden…komen ze gemiddeld op 15.000 bezoekers….maar niet voor clubteams, slechts voor landen. En ze hebben dit rapport speciaal door een Hogeschool laten samenstellen om de economische impact van hockey vast te stellen: je zult begrijpen dat we daar straks nog even op terug komen 😉
  * Bovendien is dit dus een WK voor mannen en vrouwen (waar de vrouwenvariant in de hockeywereld wél onnoemelijk populair is. getuige

  Het dertiende wereldkampioenschap hockey voor mannen werd in 2014 van 31 mei tot en met 15 juni in Den Haag (Nederland) gehouden. Het was de derde keer dat Nederland het gastland was voor een wereldkampioenschap voor mannen. Voor het eerst sinds het wereldkampioenschap in 1998 werd het vrouwentoernooi tegelijkertijd en in hetzelfde stadion afgewerkt.

  Tennis: Het ABN AMRO World Tennis Tournament heeft dit jaar een recordaantal toeschouwers getrokken. In totaal kwamen er afgelopen week bijna 116.000 mensen naar het vorig jaar verbouwde Ahoy in Rotterdam. 116000:7=16570….ok dan is er vast een avond dat er meer dan 20.000 zaten. Tellen we mee!


  ⚠️ Meld

 29. Binnen de stadions zijn de clubs verantwoordelijk voor de veiligheid en daarbuiten de politie.
  Clubs hebben al stevig geïnvesteerd in stewards en dergelijke en in de stadions vinden er ook weinig tot geen incidenten meer plaats.  ⚠️ Meld

 30. JeanJeacques; Al wekenlang worden snelheidsovetreders geflitst, alleen mensen die meer dan 40 km te hard rijden op de snelweg krijgen een bekeuring thuisgestuurd. Wat apart dat ik daar nog geen voetbalsupporter over heb horen klagen…..De verantwoordelijke minister schijnt daar nu onderhand wel pijn in zijn buik van te krijgen en zich meer en meer te irriteren, omdat dit miljoenen begint te kosten. Maar zelfs dan wil hij nog niet praten met de politie-mensen, tja dan is het niet raar dat de politie op andere manieren actie gaat voeren.


  ⚠️ Meld

 31. Afspreken dat we alleen “tennis” serieus nemen?
  Of wou je op basis van gepresenteerde gegevens “hockey” ook nog serieus nemen?

  De economische impact, maatschappelijke impact, media-geilheid, het verdienmodel, de impact op de samenleving….moet ik nog meer aspecten noemen?

  Is natuurlijk onnavolgbaar bij Voetbal.
  Daarbij is voetbal, gebleken, onvergelijkbaar met andere sporten….
  ok, hierboven staat dit:
  Het ABN AMRO World Tennis Tournament heeft dit jaar een recordaantal toeschouwers getrokken. In totaal kwamen er afgelopen week bijna 116.000 mensen naar het vorig jaar verbouwde Ahoy in Rotterdam. 116000:7=16570….ok dan is er vast een avond dat er meer dan 20.000 zaten. Tellen we mee!
  – 1x per jaar
  – geen gewoon volk; voornamelijk elite en bijzonder veel sponsorkaarten
  – geen 1 persoon komt puur voor een buitenlandse tennisser
  – de wedstrijden worden verre van beleefd: Er worden zaken gedaan, er wordt gelobbyd, genetwerkt en ze hebben er misschien ook nog wel een bezemkast 😉
  – Er zijn slechts 2 sporters te zien (waar er 22 acteurs wekelijks op de Nederlandsch velden verschijnen.
  – Voetbal is buiten….veel interessanter toch dan in een zweethut?

  Vind het wel goed franky, terwijl er vast en zeker nog meer voorbeelden op te sommen zijn van het feit waarom de edele voetbalsport zo uniek is :-*


  ⚠️ Meld

 32. Stadpromotie (voor het toerisme, de economie etc ) mag natuurlijk niet vergeten worden. want ola la wat is PEC Zwolle door de jaren heen een ambassadeur van Zwolle gebleken 🙂


  ⚠️ Meld

 33. Leonardo: aantoonbare lulkoek!
  Ik kreeg een boete voor overtreding op 14 juli: N50 bij benzinestation, mag je 70, ik reed 81, kost me 55. (Vrij dom van me trouwens….).

  En 11 is kleiner dan 40.


  ⚠️ Meld

 34. @Leonardo.
  Als het waar is dat de minister gewoonweg niet wil praten met de politie over een oplossing, dan getuigt dat wat mij betreft van misplaatste arrogantie en zou hij subiet af moeten treden.
  Maar het maakt tevens duidelijk dat bekeuringen dus niet gegeven worden ter verhoging van de veiligheid, maar om de kas te spekken.
  Zolang


  ⚠️ Meld

 35. 😮 Nogwel uit De Elsevier-VVD-minded

  Zéér opvallende laatste regel!

  De acties van politieagenten hebben de schatkist al miljoenen euro’s gekost. Maar voor burgers pakken de acties niet altijd nadelig uit: agenten flitsen automobilisten pas als zij 40 kilometer per uur te hard rijden.

  Het cao-conflict heeft de schatkist al zeker 66 miljoen euro gekost, blijkt uit cijfers van de Nederlandse Politiebond waarover De Telegraaf beschikt. Agenten weigeren nu al vijf maanden lang bonnen te schrijven voor lichte overtredingen.

  Onbegrijpelijk (dat woord kom ik later niet tegen, maar goed)
  De acties hebben de schatkist dus al miljoenen gekost: ‘En iedere dag dat er geen akkoord over een nieuwe politie-cao is, loopt dat bedrag verder en verder op,’ zegt Dick Harte van de NPB tegen de krant.
  ‘Wij blijven ook doorgaan met dit soort publieksvriendelijke acties, waardoor burgers eenzelfde bedrag niet hoeven te betalen en dus aan andere, leukere dingen kunnen uitgeven.’

  Agenten hebben radarapparatuur anders ingesteld, waardoor hardrijders niet in alle gevallen een bekeuring krijgen. De verkeersveiligheid komt volgens de NPB niet in het geding: ‘Bij een overtreding houden we iemand wel staande. Maar waar we vroeger een bon uitschreven, komt hij er nu met een waarschuwing vanaf.’

  Willen we een hard of een zacht politiekorps? Gerlof Leistra over de politie

  Aanbod
  Politiebonden eisen al langer een nieuw cao. Zij zijn niet tevreden met de loonruimte-overeenkomst die premier Mark Rutte (VVD) op 10 juli bekendmaakte voor ambtenaren: een algemene loonsverhoging van 5,05 procent en een eenmalige uitkering van 500 euro.

  ‘We vinden het onbegrijpelijk dat het kabinet en minister Van der Steur serieus verwachten dat de politiemedewerkers zich na vier maanden actievoeren met zo’n mager aanbod het bos in laten sturen,’ zeggen de bonden.

  Minister Ard van der Steur (VVD, Veiligheid) vindt het op zijn beurt onbegrijpelijk dat de politiebonden het akkoord negeren en volgens hem weigeren in gesprek te gaan. Hij is niet van plan extra toezeggingen te doen.

  Volgens Van der Steur heeft het kabinet al ’ten volle zijn verantwoordelijkheid genomen’. ‘Er is maximaal bereikt wat er bereikt kon worden.’ Hij vindt het ‘onbegrijpelijk dat men niet komt onderhandelen’.

  Dit is natuurlijk ook een verkeerde afspiegeling voor de politie:
  publieksvriendelijke acties
  Me hoela, vriendelijk voor het publiek die een bekeuring misloopt ja…maar die zeker 66 miljoen euro dan?….die betalen we natuurlijk ‘gewoon’ met alle belastingplichtigen samen…..en dat zijn er nogal wat minder als de kleine 15 miljoen inwoners!


  ⚠️ Meld

 36. >:( Stomme telefoon… ;D
  Zolang de politie de publieke opinie aan haar kant weet te houden zal de minister vanzelf moeten buigen.
  Of barsten…


  ⚠️ Meld

 37. @Dick, kijk eens wat verder dan je neus lang is…
  Basketbal NBA team Detroit heeft 22.000 zitplekken in haar stadion, Thuisbasis New York Yankees (honkbal) is toch echt wel iets groter dan die van PEC en het grootste hockey stadion in de wereld (Pakistan) heeft 45.000 zitplekken. Van de top 10 grootste stadions in de wereld zijn er slechts 4 voor voetbal.


  ⚠️ Meld

 38. Bij bijvoorbeeld de Katwijkse en Spakenburgse derby’s, in het amateurVOETBAL, komen er meer en gebeurt er nooit was. Weet niet de exacte politieinzet. Maar toen wij bij de Rooien tegen de Blauwen waren, heb ik volgens mij geen politie gezien. Ook dat kun je natuurlijk altijd googlen.

  Bovenstaande citaat klopt niet.
  Afgelopen jaren diverse keren op Spakenburg gewerkt, tijdens de derby, alsmede enkele keren de derby bezocht. Daar was altijd sprake van een behoorlijke politie inzet. Ook vele toegangswegen waren afgezet.
  Oorzaak, voor enige jaren terug kwamen enkele supporters groepen uit het betaalde voetbal af op deze derby, wat toen (ook) fout ging. Sindsdien altijd veel politie inzet.
  Wel leuk, de ludieke acties tussen de eigenlijke Spakenburgse – Bunschoters supporters schare.


  ⚠️ Meld

 39. Minister heeft met vertegenwoordigers van de politiebonden een accoord, maar een paar bonden zijn in het achterbanoverleg niet mee, vandaar die acties.
  Minister heeft geen cent meer te besteden.
  Terzijde: 85% van de politiemensen verdient modaal of meer.


  ⚠️ Meld

 40. @ franky, geen appels met peren vergelijken: Geen sportfeit in Amerika (basketbal & honkbal) en hockey in Pakistan, waar voetbal ook impopulair is….vergelijken met voetbal in NL (waar het ook nog om de politie-inzet gaat).


  ⚠️ Meld

 41. Dat is me dan wel weer bijgebleven en is zéker vermeldenswaardig

  Wel leuk, de ludieke acties tussen de eigenlijke Spakenburgse – Bunschoters supporters schare.

  We willen eigenlijk nog wel een keer naar de Katwijkse derby kijken; heb je die ook al meegemaakt?


  ⚠️ Meld

 42. Er zullen de komende tijd geen nieuwe politiestakingen zijn die wedstrijden in de eredivisie zullen treffen.
  Dat zegt Han Busker, voorzitter van politiebond NPB vrijdag bij BNR.


  ⚠️ Meld

 43. @dick, jij vroeg om voorbeelden van sportwedstrijden met grote hoeveelheden bezoekers die geen politiebegeleiding nodig hebben. Als het antwoord je niet aanstaat niet de spelregels veranderen.
  Feit blijft dat voetbal een uitzondering is in de sportwereld als het gaat om supporters/hooligans geweld.


  ⚠️ Meld

 44. Ik heb een trouwe voetbalsupporter. Maar ik heb zaterdag toch geen enkele zin om dat zuipfeestje in de stad bij te wonen. Ik ga lekker andere dingen doen.


  ⚠️ Meld

 45. @ franky, je hebt naar de letter gelijk. Dit klopt ook

  Feit blijft dat voetbal een uitzondering is in de sportwereld als het gaat om supporters/hooligans geweld.

  Dit topic gaat echter over de Nederlandse politie-actie die o.a. PEC Zwolle en zijn supporters treft.

  Dacht dat je wel begreep dat ik vergelijkingen zou willen beperken tot onze landsgrenzen. Maar zo zijn we er ook uitgekomen. Prettig weekend en niet teveel angstbeelden van voetbal-gerelateerde zaken.


  ⚠️ Meld

 46. De enige reden dat er zo’n grote politieinzet bij voetbalwedstrijden nodig is, is omdat de mythe heerst dat dit nodig is. De politie wil niets liever dan dat er gereld wordt bij de voetbal, zodat zij 300000 man uur per jaar aan voetbal kunnen besteden. Als dit niet meer nodig zou zijn zou dit vele agenten hun baan kosten.


  ⚠️ Meld

 47. Het zou onverstandig zijn voor die kleine groep raddraaiers om de boel te willen verzieken. Het merendeel dat morgen de stad ingaat is namelijk niet zo. Mocht het zo zijn dat die kleine groep de boel wil laten escaleren, dan zal de grote groep van echte PEC Zwolle supporters waaronder ik, dit zo intomen, dat niemand hier iets wat van gaat merken.8)


  ⚠️ Meld

 48. Natuurlijk is het sneu voor iedereen die naar een wedstrijd heeft uitgekeken. Maar wat kan de politie anders nog doen om serieus genomen te worden? 112 oproepen negeren?
  Den Haag weet dondergoed dat ze het werk niet echt neerleggen. Weigeren bekeuringen uit te schrijven hebben ze ook al gedaan. Protesteren op het binnenhof ook al.

  Er blijft niet zoveel meer over…
  Het is al diep triest dat er niet gevoetbald kan worden zonder een forse politiemacht op de been. Dit is wel een actie die de gemoederen bezig houdt, maar geen doden oplevert.
  Op moment dat ze geen bekeuringen uitschrijven roept iedereen dat ze het een geweldige actie vinden. Er hoeft nooit een overeenkomst te komen, zo tof vinden ze het…
  Nu worden ze boos, want ze pakken de verkeerden en verdienen geen overeenkomst.
  Misschien wordt het tijd dat we een signaal afgeven dat de minister ze serieus moet nemen. Ik zou namelijk wel graag willen dat als ik ooit 112 bel, er nog iemand komt…


  ⚠️ Meld

 49. @ Japser, foto 11:37 De foto komt van een faccebook-account van een LANDELIJKE GROEP ultra’s

  Oproep aan alle Nederlandse supporters:
  Willem II-fans zijn met het idee gekomen om dit weekend massaal samen te komen, het liefst met de tegenstander er ook nog bij, om zo de politie-stakingen te verhinderen.
  Iedereen heeft in dit land het recht om te staken, zo ook onze vrienden van de politie. Zorg dan echter wel dat je hiermee diegene raakt, die je ermee hoort te raken. Stop een maand met het uitdelen van boetes en je raakt de beleidsbepalers rechtstreeks in de staatskas. Je zin doordrijven ten koste van het voetbalplezier van honderdduizenden Nederlanders, is een laffe manier om je punt duidelijk te maken.
  Wij roepen alle landelijke supportersverenigingen op om dit idee over te nemen en dit in hun stad uit te voeren, om zo als supporters zijnde ook een statement te kunnen maken. Wij geen voetbal, zij geen staking!
  Deel en like zoveel mogelijk om dit idee te verwerkelijken!

  NIXXX met PEC-ZWOLLE te maken dus….had jij ook kunnen lezen. Graag volgende keer juiste bronvermelding hanteren!


  ⚠️ Meld

 50. Waarom gaan zij niet naar de Haag?
  Of voor het huis van de minister?
  😀 Da bereik je meer dan in eigen binnenstad, wat men daar ook wil gaan doen.


  ⚠️ Meld

 51. Wauw wat schrik van de reactiea en de media, zover ik te horen heb gekregen zijn de mensen nooit gecontact door de Media en hebben ze alleen met Freddy grsproken. Verder wordt er door de media gesproken als actie tegen de politie, jennen sarren etc… Dit is niet waar! Ze willen een toffe kickoff hebben ongeacht de afgelaste wedstrijd. De media heeft iedereen op een verkeerd been gezet want vanaf dag 1 wordt er al gezegd voor een mooi praag feestje. Ja alle supportersgroepen werken hierbij samen! Het is geen feestje van 1 persoon of wat dan ook het is een feestje vanuit alle supporters. De supportersgroepen zullen zelf ook een oogje in het zeil houden want die zijn het ook zat om altijd maar de schuld van allerlei dingetjes te krijgen! Zover ik heb horen zeggen gaan ze vandaag aantonen dat het leugens zijn wat er over PEC Zwolle supporters gezegd wordt!


  ⚠️ Meld

 52. En dat plaatje is door iemand neergezet die op die pagina zet en niet door de beheerders dus stop met dingen doorschuiven die andere plaatsen simpele zielen!


  ⚠️ Meld

 53. En dan nog? De beheerder doet niet echt z’n best om het weg te halen. Weer het typische wegkijkgedrag van de grote groep supporters die toch niks doet. De kleine groep kan bestaan bij gratie van de grote groep.


  ⚠️ Meld

 54. Japser: ik hoop dat mensen zoals jij en ik ongelijk krijgen, maar feit is dat al die echte voetbalsupporters van alle clubs de verbale, kwetsende spreekkoren, het geweld en alle andere vervelende randzaken rondom het betaald voetbal niet uit hebben kunnen bannen. Al jarenlang niet, het mag dan zo zijn dat er in de stadions zelf niet of nauwelijks gevochten wordt, maar kijk maar eens wat er bijvoorbeeld rondom de streekderby PEC-Go Ahead door de politie gedaan moet worden om ellende te voorkomen. Dat komt ook, doordat Den Haag die snoeiharde voetbalwet weigert te effectueren, met meldingsplicht op wedstrijddagen bijvoorbeeld. We hebben een boerka-verbod in NL, maar tuig mag gewoon met capuchons op en sjaals voor hun gezicht de stadions in. En de politie mag het oplossen. Net als Plantje ben ik heel benieuwd hoe gezellig het wordt vandaag in de binnenstad.


  ⚠️ Meld

 55. Pfff leonardo hoe vaak wil je hetzelfde zeggen? Last van meldingsdrang? Jij hebt geen meldplicht toch? Of wil je dat graag?

  Vandaag wordt een topdag in onze binnenstad. En het is diep triest dat het positieve er van onderbelicht blijft.  ⚠️ Meld

 56. Bericht door 1stejohn, op 8 augustus 2015 10:26

  Pfff leonardo hoe vaak wil je hetzelfde zeggen?

  Ik denk net zo vaak als dat jij wil aangeven dat er geen politie inzet nodig is om een voetbalwedstrijd door te laten gaan.
  Ben het vaak niet met Leonardo eens, maar in dit geval zit ik toch een heel eind met hem op één lijn.

  Vandaag wordt een topdag in onze binnenstad. En het is diep triest dat het positieve er van onderbelicht blijft.

  Kijk even terug naar het artikel waar we op aan het reageren zijn. Lijkt me een hele positieve insteek. De positiviteit zal ook vooral moeten blijken uit een prachtig “Praag feestje” wat er vanmiddag als het goed is neergezet wordt!


  ⚠️ Meld

 57. Dick komt aan met meerdere sporten waarbij veel minder bezoekers zijn. Geen wonder toch dat daar dan minder politie nodig is?

  Maar er zijn nog heel wat meer evenementen waarbij veel mensen bij elkaar komen in een kleine ruimte waarbij niet zoveel belang is bij veel politie. En dan spreken we over evenementen die ook veel vaker plaats vinden en ook op die grote schaal. Kijk bijvoorbeeld naar een concert van de Toppers
  De Arena is uitverkocht. Dan spreken we niet alleen over de tribunes maar ook over het veld, waar normaal maar 22 man achter een bal aanholt. Geen wonder dat zo’n evenement véél meer mensen trekt (60.000 man per concert!)

  Dick, ik denk niet dat ik je hoef te vertellen dat dit het drievoudige is van jouw 20.000 man.

  Waarom is er wel zoveel politie nodig bij voetbalwedstrijden van 20.000 man terwijl dat niet nodig is bij een concert van 60.000 man?

  Zowel de aantallen als de ‘kleine ruimte’ pleiten niet voor de aangehaalde argumenten.  ⚠️ Meld

 58. Vandaag wordt een topdag in onze binnenstad.

  Dat denk ik ook!

  En wat dat plaatje van Japser betreft, dat slaat niet echt op Zwolle. Dat speelt misschien ergens in het westen, maar zelfs dat betwijfel ik.


  ⚠️ Meld

 59. Los van de aantallen, is voetbal de enige sport waar er politie is voor iets anders dan de verkeersveiligheid. Dat zegt een heleboel.


  ⚠️ Meld

 60. Maarja als er nooit (of erg weinig ) rotzooi werd getrapt door bepaalde supporters had je ook geen of weing politie nodig gehad bij een voetbal wedstrijd. Is toch belachelijk dat er bij een voetbal wedstrijd politie aanwezig moet zijn??


  ⚠️ Meld

 61. 1stejohn; Even voor de duidelijkheid; ik respecteer jouw mening, ook al is het niet de mijne. Daarnaast beschouw ik jou als een echte voetballiefhebber en schaar ik jou zeker niet onder de ééncellige hooligans. Je hoeft mij ook helemaal geen gelijk te geven, onze mening verschilt, dat kan en dat mag. Als het vandaag een topfeest wordt in de binnenstad, dan ben ik de eerste om toe te geven dat ik er naast zat. Geen enkel probleem. Ik vind alleen dat ook politie-mensen mogen staken, ook als dat ten koste gaat van voetbalwedstrijden, dat is dan maar zo. De oorsprong van het feest van vandaag ligt niet zozeer in de behoefte aan een spontaan feest, maar meer in het feit dat de “gedupeerde” voetballiefhebbers de poltie-mensen dwars willen zitten en dat vind ik op zijn zachtst gezegd “kinderachtig”.


  ⚠️ Meld

 62. De media heeft iedereen op een verkeerd been gezet

  De Stentor kopte eergisteren dat Zwolle supporters ‘massaal’ naar de binnenstad zouden gaan. Die massaliteit (hoeveel??) wil ik nog wel eens zien. Maar de gemeente schiet dan gelijk in de stress. De ME zal paraat staan.


  ⚠️ Meld

 63. @Japser: Misschien moet jij even wat beter dat Facebook evenement doorlezen!!! Ik erger mij kapot aan jou, wil je misschien een keer rondom de tafel zitten zodat we eens kunnen discussiëren hoe de echte voetbalwereld in elkaar steekt inplaats al die vooroordelen en leugens die jij altijd loopt te verspreiden hier op Weblog Zwolle!


  ⚠️ Meld

 64. Heb ik gedaan. Daar heb ik dat plaatje vandaan. Verder mooi evenement geweest schijnt. Wel wat veel vuurwerk, maar dat zal oogluikend toegestaan zijn geweest.

  Verder moet je misschien wat aan je ergernis doen. Leven is mooier als je er gewoon van geniet. Je laat die mooie dag van gisteren toch niet verpesten door iemand die ‘er niks van snapt’.


  ⚠️ Meld

 65. Nou japser, je had mij ook een berichtje kunnen sturen om te vragen wat de achterliggende redens zijn op FB…. Jij hebt dat niet gedaan maar wel dingen kwakkeloos op internet gezet net als de Media ;), waarom?!?!?

  Ik snap ook prima dat jij er alles aan doet om de voetbal alleen maar negatief in beeld te brengen, dat is jammer want ervoor openstaan om met een voetbalsupporter te praten heb je geen ballen voor! Maakt verder niet uit wij als Zwolle supporters hebben bewezen dat de negativiteit in de Media niet waar was ;)!

  Wij hebben een gezellige dag gehad en op naar het volgende feestje!


  ⚠️ Meld

 66. Pascal, richt je bijvoorbeeld op de ‘fotosupplier’ van PEC Zwolle, Keuzekamp was vooraf doodsbenauwd dat zijn winkel de dupe zou worden van die dwaze supporters. Ja, dezelfde supporters aan wie hij zijn beelden wil laten zien en verkopen.


  ⚠️ Meld

 67. @Kleber038, ik ga zeker van de week langs van Orsouw om Max te bedanken! Hij weet hoe het echt in elkaar steekt namelijk!
  Ook zal ik langs Keuzenkamp gaan voor een paar vragen en ik neem dat zeker mee :)!


  ⚠️ Meld

 68. Pascal, let wel dat van Orsouw vooraf genoeg armslag ingebouwd had om bij rellen voor de camera’s van Hart voor Nederland te melden dat hij toch zijn best had gedaan om er een feestje van te maken, maar er toch achterkwam dat voetbalsupporters inderdaad gespuis is.


  ⚠️ Meld

 69. Achterliggende redenen? Van het event gisteren? Dat is toch wel duidelijk. Supporters zijn niet happy dat hun wedstrijd niet door gaat, en laten dat op een ludieke manier zien.

  Ik ben er helemaal niet op uit om voetbal in een kwaad daglicht te stellen. Ik vind het af en toe best leuk om te kijken. Maar ik zie ook dat er een hoop ongein omheen gebeurt, maar zodra dat benoemt wordt, heeft het plots, vrij hypocriet, niks te maken met voetbal en zo. En nogmaals, ik hoef er niet met jou over te praten. Ik heb genoeg vrienden die echte voetbalfans zijn waar ik een goed gesprek mee kan voeren. Heeft niks met ballen te maken (nou ja, voetballen, dat wel).


  ⚠️ Meld

 70. @Kleber038, dat snap ik, maar hij heeft als ondernemer de actie wel de voordeel van de twijfel gegeven. andere ondernemers niet.

  @Japser, als jij dat zo ziet ;), gelukkig is het wel anders verteld :)! Geloof jij maar in je eigen gedachte’s.


  ⚠️ Meld

 71. *Aangezien de politie bezig is met hun stakingen voor een beter CAO en daar eigenlijk voor in Den Haag moeten zijn. Pakken ze van ONS het mooie voetbal af EN niet alleen het voetbal ook een dag van samen zijn met vrienden/familie.

  DAT LATEN WIJ NIET GEBEUREN!!! WIJ MAKEN ONZE EIGEN SEASON KICK-OFF!!! VAN IEDEREEN, GROOT OF KLEIN HIER MOET JE BIJ ZIJN!!!Hoe kan iemand dit anders interpreteren?


  ⚠️ Meld

 72. Haha, japser leg eens uit: wat is een echte voetbal supporter dan? Aangezien jouw beste vrienden echte supporters zijn dan moet dat voor jou geen enkel probleem zijn om daar een goede omschrijving van te geven.


  ⚠️ Meld

 73. @dick dat ze er van balen dat de wedstrijd niet door gaan en dat op ludieke wijze uiten.

  @1stejohn nee, dat is niet mogelijk om daar een goede omschrijving voor te geven. Kan het wel proberen. Zijn er twee die enorm Ajaxfan zijn en vrijwel alles laten vallen voor een wedstrijd. Die nog liever hun moeder teleurstellen dan dat ze een wedstrijd missen 🙂


  ⚠️ Meld

 74. Niemand is volgens mij tegen de eerste stelling.

  Bedankt overigens dat je zo snel en duidelijk reageert. Mijn reactie was uit frustratie geboren: geen zin om wéér te zoeken, niet alleen om het schitterende weer nu.

  echte voetbal supporter

  Héérlijk subjectief.
  Vind het “nog liever hun moeder teleurstellen” meer een voorbeeld van niet sporen. Op de dag dat ik mezelf wat afvroeg: toch een grotere supporter dan je dacht?

  Gister naar finale bij Oosterwolde voor mijn eigen cluppie geweest.
  Goed gedaan dick: meer dan 1 helft gekozen voor gezelligheid met 2 vrienden waardoor we dus maar een % of 35 van dat potje meekregen.
  MAAR vandaag, wéér met heerlijk weer.
  Héérlijk uit de pan bij Ajax en door het dolle bij de 1e goal!
  MAAR dus…ipv buiten genieten…best wel veel van een mooi Engels potje meegekregen, ok met veel Nederlanders.
  MAAR dat is het nog niet:
  NU onder (écht waar) Willem-II – Vitesse live….en straks Studio Sport om 19:00

  GEWOON met voetbal bezig
  😮

  Terwijl er zooooooveeeeeel andere mooie gespreks-onderwerpen zijn:
  – dames
  – gezelligheid
  – vakantie
  – festivals als het bevrijdingsfestival, het nakende Stadshagenfestival en het Stratenfestival, HERMAN VAN VEEN aan de Thorbeckegracht, De Alliantie….
  – des noods politiek 😉
  – ONZE MOOIE EN UNIEKE STAD

  etc. etc. weet alleen nog niet of ik een échte voetbalsupporter ben. Sommigen vinden het feit dat ik geen seizoenskaart bij PEC heb….doorslaggevend dat ik gezakt ben voor het “fictieve échte voetbalsupporters diploma”. Tja, zal wel. Het is zoals het is.


  ⚠️ Meld

 75. @ bernard, zoon haalt (= ook de leeftijd) de schouders op, onder een ” moej niet bij mij zijn”. Klinkt als een goed idee, al vind zoon dat ik geen recht van spreken heb, omdat ik er niet bij was.

  We moeten bij Fred E. zijn. Post dit nog wel een keer.


  ⚠️ Meld

 76. @ Fred E. Lijkt je dit wat? PS gefeliciteerd met de mooie dag gister. Bovendien kon je daar beter zijn als voor het resultaat in Oosterwolde. Al liep je nu wel de kans mis De Burgemeester van Oosterwolde te ontmoeten en je er door te laten inspireren. Ken je Nanne v. S.? Zit bij ons in de aanhang-familie. Maar hier ging het om:

  @ bernard, zoon haalt (= ook de leeftijd) de schouders op, onder een ” moej niet bij mij zijn”. Klinkt als een goed idee, al vind zoon dat ik geen recht van spreken heb, omdat ik er niet bij was.

  We moeten bij Fred E. zijn. Post dit nog wel een keer.  ⚠️ Meld

 77. @ 17:19 Falkenburg, nog een klein half uur 😀 En die 2-2 van Wijnaldum 😉

  Maar eens en vooral……AJAX weer in Studio Sport 😀 Een dubbele 😀
  Omdat we straks bij Studio Sport niet meer met dat skeitlollige zichzelf schromelijk overschattende zonnebankbruine welvaartslichaam

  Sjek van Gelder worden geconfronteerd :D:D
  * nuance: zal ongetwijfeld best een gezellige bourgondiërzijn, die goed radiocommentaar afleverde. Waarbij het wel nogal jammer was dat ie vrogger overdreven hard juichde…..en ik Sjek er met aan zekerheidgrenzende waarschijnlijkheid van verdacht dat ie alles opnam om later weer te gebruiken.


  ⚠️ Meld

 78. Hoewel…@ 17:19:

  – Eten
  – Drinken
  – Muziek
  – Over vrogger in Zwolle (heb ik er nog één in de pen’) En skot voor de boeg: “Wie kent dé heuse Stinsberg nog?”


  ⚠️ Meld

 79. Ok dat wordt dan lastig dan japser, kan je voor mij wel een hooligan beschrijven ? Al dan niet voorzien van het bijvoeglijke naamwoorde “eencellige”?


  ⚠️ Meld

 80. Mooie omschrijving ! Ik zie dat je daar nog wel even de tijd voor nodig had. Uiteindelijk probeer je met een definitie te komen die alles dekt, maar die uiteindelijk heel breed geïnterpreteerd kan worden. Ik lees namelijk niks verkeerd in je omschrijving. Kan jij je voorstellen dat iemand anders zich helemaal kan vinden in jouw omschrijving en geen geweld gebruikt toch onterecht als eencellige bestempelt wordt ? Die veroordeeld dient te worden door de rest van de supporters? Nee toch?
  Waarom ben je nu terughoudend in je omschrijving ?
  Kan het er mee te maken hebben dat je ergens te weinig verstand van hebt? Je per definitie hooligans veroordeeld, maar eigenlijk niet weet wie of wat dat zijn?
  En kan het dan ook voor de supporters onderling gelden dat zij met elkaar vinden dat ze zich allemaal in jouw omschrijving kunnen vinden?
  En vooral de fanatieke aanhang en dat zij onderling een gedeelde visie hebben, maar individueel daar hun eigen invulling aan geven?
  Als we gedrag dan loskoppelen van de voetbal is dat het gene wat de onderscheid maakt lijkt mij.
  zo kan een hooligan zich inzetten voor een nieuw stadion of het aftreden van een bestuurder, maar zich ook hard maken om nieuwe sponsoren te vinden of sociaal maatschappelijke activiteiten ontwikkkelen voor de club. Het openlijk afstand nemen van een bepaald persoon of groep binnen de club is bij een club als Zwolle niet iets wat zo gedeeld wordt. Gedrag daar in tegen wel en dit is wat er genoeg onderling gebeurt.
  Dit is ook de reden waarom er amper nog iets in de stadions gebeurt.  ⚠️ Meld

 81. John, je moet denk ik vooral letten op het woord “denkend” in de omschrijving die Japser hanteert. Ze DENKEN het club belang te ondersteunen, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Sterker nog: het kan helemaal tegen het club belang ingaan.


  ⚠️ Meld

 82. Excuus, ik was niet duidelijk genoeg met wat ik met strijden bedoel. Daarmee bedoel ik dus het fatsoen, de regels en de wet voorbij. Dus anti-semitische spreekkoren, slopen van elkaar en straatmeubilair om maar wat zaken te noemen.

  Ik zie dat het in de stadions tegenwoordig redelijk goed gaat, maar zou graag zien dat dat wordt meegenomen naar daar buiten.

  En dat afstand nemen, of liever nog, corrigeren kan pas als je accepteert dat de raddraaiers zichzelf ook als supporter zien. En dat dat de echte vijanden van je club zijn. En niet de politie of de supporters van de tegenpartij. Want door die gedachte bestaan die supporters bij gratie van de rest.


  ⚠️ Meld

 83. Bij gratie van de rest lijkt of de ene supporter de andere een hand boven het hoofd houd. In zekere zin gebeurt dat ook en dat heeft te maken met de gedeelde passie voor stad en club en iemand mag een fout maken als hij het daarna weer goed zet.
  Iemand die alleen de club en de groep negatief beïnvloed en schade toebrengt heeft ook geen plek binnen een supportersgroep.
  De beoordeling daarvan ligt voor iemand die in een groep bevind uiteraard anders dan iemand die dat buiten staat omdat die meer omgevingsfactoren ziet wat zijn oordeel beïnvloed en dat geldt natuurlijk ook voor een buitenstaander.


  ⚠️ Meld

 84. Inkoppertje natuurlijk als je gaat roepen dat je naar de feiten moet kijken en hier na moet oordelen alleen de zgn feiten vanuit een artikel of politie rapport willen nog wel eens afwijken van de realiteit.  ⚠️ Meld

 85. Maar goed dat is dus mijn punt, de groep bepaalt dat bepaald gedrag wel mag, mits die persoon het binnen de perken houdt en/of ook goede dingen voor de club doet. Ik zie dat een beetje als een inbreker die door mag gaan van zijn vrienden, want hij werkt ook in een soepkeuken. Ik zie die zaken los van elkaar.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.