Voor de 15e keer Stadshagenfestival

Zwolle – Dit jaar jubileert het Stadshagenfestival. Wat 15 jaar geleden begon als infomarkt is uitgegroeid tot het grootste buurtevenement in Nederland. Gratis toegankelijk en enorm gezellig.

stadshagenfestival2014-5921.jpg 

Elk jaar wordt het festival georganiseerd door een groep enthousiaste vrijwilligers uit Stadshagen die zich met hart en ziel inzetten voor hun medewijkbewoners. En ook dit jaar is het team er weer in geslaagd om een gevarieerd programma op te stellen met voor elk wat wils.

Vrijdag 14 augustus: Dance Night van LevelZ
Op vrijdagavond gaat meteen het dak eraf en kan de house en techno liefhebbende jeugd haar hart ophalen in de feesttent in het Twistvlietpark. Van 19.00u tot middernacht zorgen Jermaine, Jurrian Jarrix, Edwell, Xanto Dex en Bob Holtkamp voor een swingende beat.

Zaterdag 15 augustus: braderie, foodplein, sport, kinderattracties en muziek

BBQ-wedstrijd en Foodplein
Dit jaar neemt food een belangrijke plaats in. Er is een Foodplein ingericht waar tien professionele teams proberen elkaar de loef af te steken tijdens de BBQ-wedstrijd. Daarnaast presteren diverse (lokale) ondernemers hun culinaire kunsten en etenswaren. Op het foodplein kunt u dus de hele dag genieten van diverse hapjes en snacks die u met festivalmunten kunt kopen. U vindt hier stands van onder andere Uw Stadsboer, IJsseldelta en Stern. De laatstgenoemde verzorgt tevens live kookdemo’s van (h)eerlijke streekproducten. Geniet op het terras van gezellige loungemuziek. Ook kunt u hier ijs, koffie, Turkse delicatessen en Churros kopen. U hoeft vandaag niet te koken, het foodplein biedt volop keuze om een overheerlijke diner samen te stellen of lekker te snacken.

Braderie en kinderattracties
De braderie en de mega-attracties op het Jumbo Kinderplein zijn al jaren een vast en geliefd item tijdens het festival. Tijdens de Braderie wordt ook een prijzenfestival gehouden. Deelname is gratis en er zijn veel leuke prijzen te winnen. Hoofdprijzen zijn een helikoptervlucht boven Stadshagen(festival) en 1 minuut gratis winkelen. De acht mega-attracties op het Jumbo Kinderplein bieden weer veel water-, glij-, klauter- en springplezier voor kinderen.

Sport
De feesttent wordt overdag omgedoopt tot XLPRO Workout tent. De hele dag verzorgen sportscholen XLPRO en Tabonon en stichting Empower workouts voor kinderen en volwassenen. Rabobank en Fitplaza organiseren een Rabo Dikke banden race en Fitplaza daagt ouders uit om samen met hun kind(eren) de Ouder-kind Obstakelrun te lopen.

Muziek
In de feesttent wordt om 18.00u plaats gemaakt voor DJ Marco die de Kinderdisco verzorgt. En om 20.00u maakt Barcode er een feestje van met live muziek. Later op de avond neemt DJ Marco het stokje over met lekkere dansmuziek tot middernacht.

Aanvangstijden:
In de winkels van Stadshagen vindt u bij de kassa een flyer met het programma van het festival. Online vindt u het programma ook op: www.stadshagenfestival.nl en www.winkelcentrumstadshagen.nl .

Meer info:
www.stadshagenfestival.nl of www.facebook.com/Stadshagenfestival

www.winkelcentrumstadshagen.nl of facebook.com/wcstadshagen, of @wcstadshagen

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Vooral Patrick den H. en Nick B., de meest ervarenen volgens mij; de enigen die ze alle 15 mee-organiseerden.

  Waar is Monique de V. trouwens gebleven?

  ALLE SUCCES en PLEZIER…weet al wel zéker dat het nu weer gaat lukken. Nog wel op meer tijdstrippen dan alleen vrjidag en zaterdag 😉


  ⚠️ Meld

 2. Waarom gelijktijdig met de kermis? Normaal valt dit ook altijd samen met straatfestival maar toevallig dit jaar niet. Begrijp niet waarom ze dit niet wat later of begin augustus doen dan komen er nog meer mensen op af.


  ⚠️ Meld

 3. Begreep dat ze daar in elk geval en wat mij betreft ‘logischerwijs’ vanaf wilden

  Normaal valt dit ook altijd samen met straatfestival maar toevallig dit jaar niet

  Volgens mij vorig jaar ook al niet, toch?


  ⚠️ Meld

 4. Die kermis is 10 dagen, en zo boeiend is die niet meer, als je daar echt heen wil kan dat ook op een andere avond of op zondag. Wij gaan weer lekker feesten in Stadshagen, ik ben samen met mijn vriendin sinds het festival van 3 jaar geleden, dus altijd feestelijk voor ons! En vanavond weer met de zelfde band als 3 jaar geleden: Barcode. 🙂


  ⚠️ Meld

 5. Geldt ook voor koopzondagen. In zwolle en wijde omtrek nergens koopzondagen en zodra in zwolle koopdag is dan is dat ook in vele buurtgemeentes en omtrek. Waarom niet op elkaar afstemmen? Dan krijgt iedere gemeente meer bezoekers uit andere gemeentes.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.