Documentaire over PEC Zwolle op FOX Sports

Zwolle – Op woensdag 12 augustus 2015 gaat de documentaire ‘The Art of winning’ in première op FOX Sports. The Art of winning vertelt het verhaal over de spectaculaire jaren van FC Zwolle onder trainer Art Langeler in de Jupiler League, waarin uiteindelijk een felbevochten kampioenschap werd behaald.

Op 29 mei 2011 schiet VVV aanvaller Ahmed Musa in stadion De Koel de laatste kans op promotie voor FC Zwolle aan flarden. Een grote teleurstelling voor iedereen die FC Zwolle een warm hart toedraagt. De Ploeg van Art Langeler speelt het gehele seizoen 2011-2012 fantastisch voetbal in de Jupiler League en staat met de winterstop elf punten voor op de nummer twee RKC Waalwijk. Toch wordt het kampioenschap nog weggegeven. In de nacompetitie haalt FC Zwolle de finale tegen VVV – Venlo, maar ook in deze wedstrijd komt ze net tekort.

Amper een paar weken na deze grote teleurstelling begint FC Zwolle aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Wederom domineren de Blauwvingers de eerste seizoenshelft met prachtig voetbal. In de winterstop staat FC Zwolle op de eerste plek met tien punten voorsprong op FC Eindhoven en zelfs 15 punten op nummer vier Sparta Rotterdam. Toch komt ook dit seizoen de klad erin en ziet FC Zwolle Sparta Rotterdam zelfs tot 3 punten naderen. Op 13 april 2012 werd uiteindelijk alsnog het felbevochte kampioenschap binnen gehaald na een 0-0 gelijkspel tegen concurrent FC Eindhoven.

In deze documentaire wordt teruggeblikt op de seizoenen 2009-2010, 2010-2011 en 2011-2012, de jaren waarin Art Langeler aan het roer stond als trainer van FC Zwolle in de Jupiler League. Wat veranderde Langeler in deze periode binnen en buiten het team? Wat ging er mis in 2011 en waarom gebeurde dit bijna opnieuw in 2012? Welke gebeurtenissen en ontwikkelingen waren uiteindelijk doorslaggevend voor het wel en niet halen van het kampioenschap? Bram van Polen, Arne Slot, Ruud Brood, Adriaan Visser, Joey van den Berg, Etienne Reijnen en Art Langeler geven antwoord op deze vragen. Een geheel open kijk op een turbulente periode waarin verdriet en geluk elkaar in rap tempo afwisselen.

Bekijk de première van ‘The Art of winning’ op woensdag 12 augustus om 22:00 uur op FOX Sports 3, direct aansluitend op de wedstrijd PEC Zwolle – SC Cambuur.

Herhalingen zijn te zien op:
woensdag 12 augustus 23:00 uur FOX Sports 5.
Donderdag 13 augustus om 18:00 uur op FOX Sports 5.
Donderdag 13 augustus om 23:00 uur FOX Sports 3.
Vrijdag 14 augustus om 18:30 uur FOX Sports 3.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Ik als PEC Zwolle supporter had meer het idee destijds, dat ze wel wilden promoveren, maar niet konden promoveren wegens de ontbrekende financiele middelen? Nog meer mensen hier die daar ook aan dachten?


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.