Noodbevel tegen komst Cambuur supporters

Zwolle – Zwolle zet zaterdag in op een gezellige supportersbijeenkomst in de binnenstad. Supporters van PEC Zwolle hebben aangegeven op 8 augustus in de Overijsselse hoofdstad met elkaar het voetbalseizoen 2015-2016 in te willen luiden, bij wijze van alternatieve opening. Gemeente en politie houden rondom de supportersoploop een vinger aan de pols om ordeverstoringen te voorkomen.

Via social media hebben aanhangers van de Zwolse voetbalclub aangegeven gezamenlijk het begin van het voetbalseizoen 2015-2016 te willen vieren. Dat begin zou in Zwolle zaterdagavond de competitiewedstrijd tegen Cambuur zijn, in het IJsseldeltastadion. Burgemeester Henk Jan Meijer heeft die wedstrijd verboden, omdat vanwege politieacties de veiligheid rond het treffen in het geding komt.

Om een ordentelijk samenzijn in de binnenstad mogelijk te maken zaterdag en op basis van beschikbare (politie)informatie geeft de burgemeester de politie de mogelijkheid op te treden tegen supporters(groepen) van SC Cambuur die zaterdag onderweg zijn naar Zwolle. Indien nodig kan het noodbevel uitgebreid worden voor supporters van andere clubs.

Eerder gaf de politie al aan zaterdag indien nodig meteen op te kunnen schalen mocht dat nodig zijn: de eerder aangekondigde politieacties hebben geen invloed op de operationele inzet rondom de supportersbijeenkomst.

Artikel delen:
Reacties 20
 1. De politie heeft nooit gezegd dat ze er niet bij kunnen zijn Traka. De kern van een staking is juist dat je iets wel kunt maar niet doet. 😉


  ⚠️ Meld

 2. Door opruiing van de stentor?!.

  De personen die probelemen veroorzaken doen dit.
  Niet de politie. Niet de gemeente niet de politiek en vooral niet de burgermeester.

  Als “suporters” zich konden gedragen zou het nooit nodig geweest te zijn om de wedstrijd af te lassen.  ⚠️ Meld

 3. @ ribo. Inderdaad een verhaal niet willen. De politie komt mogelijk niet meer in actie voor alle 112-meldingen. Dat overwegen de politiebonden als nieuwe drukmiddel in de strijd voor een betere cao.


  ⚠️ Meld

 4. Klink klare onzin? coördinator Albert Springer van het landelijk actiecentrum van de politiebonden gaf dat lettrljjk terug aan het AD.


  ⚠️ Meld

 5. Wat op teletekst staat is bijna de letterlijke tekst van het Persbericht wat het actiecentrum de wereld in stuurde. Zij stellen dat het AD de woordvoerder verkeerd geciteerd heeft. Hoe weet jij dat dat niet zo is Traka?


  ⚠️ Meld

 6. Mag ik als trouwe Cambuur supporter die rond Zwolle woont en mijn boodschappen altijd in Zwolle centrum doet.
  Op last van de Burgemeester niet in Zwolle komen?

  😉


  ⚠️ Meld

 7. Bericht door bernard, op 8 augustus 2015 10:01

  Mooi laten komen die Cambuursupporters. Samen een biertje drinken is nog beter. Zo kun je een mooie demonstratie geven van hoe het ook kan.

  Er is geen wedstrijd en dus geen dingen om ruzie over te maken toch?


  ⚠️ Meld

 8. Van RTV Oost:

  Supporters PEC Zwolle nemen langzaam maar zeker de binnenstad over

  Steeds meer fans van PEC Zwolle verzamelen zich in de binnenstad van Zwolle. Ze vieren daar vanmiddag de start van het nieuwe voetbalseizoen. Niet in het stadion, zoals ze zouden willen, want de wedstrijd van vanavond gaat niet door vanwege de politieacties dit weekend.

  Burgemeester Meijer verbood de thuiswedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden eerder deze week, omdat hij zonder de noodzakelijke inzet van de politie niet in kan staan voor de openbare orde en veiligheid rond het duel. Ook vier andere wedstrijden, waaronder FC Groningen – FC Twente, werden afgelast.

  Uit protest deed een aantal fans via Facebook een oproep aan PEC-supporters om vanmiddag massaal naar de binnenstad te komen. Al snel hadden zo’n 600 fans zich aangemeld. Gisteren liet de supportersvereniging weten zich bij de actie aan te sluiten. Hoeveel uiteindelijk naar de binnenstad komen is nog niet duidelijk. De politie is met zo’n 50 agenten duidelijk aanwezig in het centrum, maar hoeft niet op te treden.

  Mogelijk dat minstens 200 supporters van Vak-P morgenmiddag eenzelfde actie gaat voeren in de binnenstad van Enschede.  ⚠️ Meld

 9. Heb er een uurtje geleden een rondje gelopen. Zag er erg gemoedelijk uit. Een paar straten verderop stonden wel politiebusjes paraat. Geloof niet dat ze nodig zullen zijn.


  ⚠️ Meld

 10. @M-Side:
  Jawel hoor, geen probleem, zolang je maar niet herkenbaar als Cambuur-liefhebber eruit ziet, want dán word je wel door de politie eruit gezet.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.