Bibliotheek start nieuw seizoen met lunchconcerten

Op vrijdag 19 oktober opent het nieuwe seizoen van de serie lunchconcerten in de Statenzaal van Bibliotheek Zwolle. Deze serie wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met het ArtEZ-Conservatorium van Zwolle.

Anders dan de naam doet vermoeden gaat het hier niet om een aantal klavier of pianobespelers, maar om een 4 tal klarinettistes. Het ensemble Kla-vier bestaat uit Ilona Slomp, Geri Middag, Marianne Bosch en Ymkje Hellinga. Alle leden studeren of hebben gestudeerd aan het Conservatoroium van Zwolle. Het ensemble bespeelt verschilllende klarinetten en verzorgt regelmatig afwisselende concerten.

Van Händel tot Piazzolla                                                                         

Er staan o.a. werken op het programma van Georg Friedrich Händel en de voor het instrument belangrijke componist Alfred Uhl, die verschillende werken en etudes geschreven heeft voor de klarinet. Ook zal er een tango van Astor Piazzolla te beluisteren zijn.  

Het lunchconcert begint om 12.15 uur, de deuren van de Statenzaal gaan om 12.00 uur open voor het publiek.

De toegang is gratis en het eerstvolgende lunchconcert zal plaatsvinden op vrijdag 9 november 2007 en dit zal geheel in het teken staan van het Gitaarfestival.

Artikel delen:

Reageer