Gezellige seizoenstart PEC Zwolle supporters

Zwolle – Een paar honderd PEC Zwolle supporters hebben zaterdagmiddag een gezamenlijke start gevierd van het nieuwe voetbalseizoen. De blauw-witte bijeenkomst in hartje Zwolle was een statement naar de politiestaking voor een betere CAO dat aanleiding was voor de annulering van het duel PEC Zwolle – SC Cambuur. De fans vermaakten zich prima op de terrasjes in de binnenstad.

 08-08-2015_pec_supportersin_blauwvingerstad_03_.jpg

De gemeente Zwolle had voor een eventuele komst van supporters uit Leeuwarden een noodbevel uitgevaardigd. De politie hield in en buiten de stad een vinger aan de pols om ordeverstoringen te voorkomen. Zo stond er bij de afrit bij Zwolle Noord een eenheid ME klaar om Cambuur fans te onderscheppen. In de stad zelf hielden de agenten zich op de achtergrond. Voor zover bekend zijn er geen incidenten geweest.

08-08-2015_pec_supportersin_blauwvingerstad_02_.jpg

08-08-2015_pec_supportersin_blauwvingerstad_04_.jpg

08-08-2015_pec_supportersin_blauwvingerstad_01_.jpg 

Er liepen wat agenten door de stad, “maar in principe hebben we die niet nodig in Zwolle”, zei Eikelboom in het NOS Radio 1 Journaal. “Als supporter ben je ongewild slachtoffer van een cao-conflict waar wij geen invloed op hebben. Het is heel jammer dat het voetbal daarvoor misbruikt wordt. Iedereen in dit land heeft recht om te staken, maar dat doe je op het Malieveld en zeker niet hier in Zwolle.” De supportersactie is volgens hem geslaagd.

Artikel delen:
Reacties 44
 1. Iedereen die zei dat de ‘bezopen’ en ‘doorgesnoven’ supporters rotzooi zouden trappen, mogen nu toegeven dat ze het mis hadden!

  Heb eens wat vertrouwen in ons, laat je niet lijden door wat de media jullie voorschrijft over wat er rond onze wedstrijden gebeurd!

  WIJ ZIJN ZWOLLE!


  ⚠️ Meld

 2. top, blijkt maar weer eens dat de echte supporter:D:D:D geen herrieschopper is, heeft die Hagenees >:(>:( die zo nodig onze burgemeester wil zijn weer geen idee van heeft hoe het gaat in Zwolle :P:P


  ⚠️ Meld

 3. Ik denk dat de supportersclub de verbindende factor was vanmiddag. Pas toen zij aansloten was er een positieve gezamenlijkheid van de supporters, en had je direct het idee dat het zonder gedonder zou verlopen.


  ⚠️ Meld

 4. Zag er heel gezellig uit vanmiddag en dat bewijst maar weer eens dat je niet meteen met vooroordelen klaar moet staan. Deze supporters hielden een mooi feestje met mooi weer in de gezellige binnenstad van Zwolle.


  ⚠️ Meld

 5. “Als supporter ben je ongewild slachtoffer van een cao-conflict waar wij geen invloed op hebben. Het is heel jammer dat het voetbal daarvoor misbruikt wordt. Iedereen in dit land heeft recht om te staken, maar dat doe je op het Malieveld en zeker niet hier in Zwolle.”

  Hilarisch! “slachtoffer” zelfs. ;D


  ⚠️ Meld

 6. Schitterend, de media is al 3 dagen de boel aan het ophitsen. “Als dit maar goed gaat” , “wat gaat u doen als het toch uit de hand loopt” , “is de burgemeester wel voorbereid op rellen wanneer er geen politie aanwezig is?”
  Conclusie: Niets gebeurd.
  Media en de anti-voetbal negatievelingen blijven achter met een kater.


  ⚠️ Meld

 7. Bijzondere ontwikkeling.

  Dat het “zeg-maar” nodig is om complimenten te maken naar supporters omdat er niks vervelends is gebeurt…. Vind ik dus bizar. Net zoals mensen die hier op weblog dan schreeuwen: “zie je wel, we zijn best lief”.

  Het verleden heeft bewezen dat voetbalsupporters regelmatig ellende veroorzaken, of we het nu leuk vinden of niet. De angst voor deze ellende was dus echt niet ongegrond.

  Hou dit fijne positieve gedrag lekker 2/3 jaar vol. Wellicht dat burgemeesters, politie en media dan wat minder “angstig” reageren!


  ⚠️ Meld

 8. Serieus, dat zal de afspraak met FC Utrecht bij de Vrolijkheid zijn geweest. JA!! dat was een afspraak. Maar dat is alweer even geleden, dat is waar.


  ⚠️ Meld

 9. Klasse (hoor hier ook al een aansprekend live-verslag) en zoals verwacht! Netjes ook van ADO, al waren er nog 200 en wordt het langzamerhand donker: komt ook goed!

  De competitie begint met een vette PLUS voor de voetbalsupporters. Hopen en verwachten dat het nogal gedurfde experiment bij AZ-AJAX ook goed afloppt morgen vanaf 12:30 😀


  ⚠️ Meld

 10. Zwolle mikt op minder inzet van politie bij wedstrijden van PEC. Dat liet burgemeester Henk Jan Meijer van Zwolle weten in het programma Dit is de Dag.

  Meijer reageerde op de supportersontmoeting in het hart van de stad.

  In Zwolle was vandaag een noodverordening afgekondigd: Cambuur-fans uit Friesland zijn vandaag en komende nacht niet welkom in de stad. Vanwege de afgelaste Eredivisie-wedstrijd hadden PEC Zwolle fans het initiatief genomen om dan maar zelf een feestje te bouwen in de binnenstad. ‘Het is heel gezellig geweest’, aldus burgemeester Meijer.

  Geen spijt

  De Cambuur-fans bleven uiteindelijk weg, maar de Zwolse burgervader heeft in ieder geval geen spijt van zijn beslissing om de wedstrijd af te lasten omdat de politie staakte. ‘Tussen Cambuur en Zwolle is wel eens wat voorgevallen en voetbalsupporters hebben ijzeren geheugens. Dan heb je toch graag politie bij de hand buiten het stadion.’ De wedstrijd wordt nu volgende week woensdag gespeeld.  ⚠️ Meld

 11. Of zouden de Zwolsche boefjes niet goed geprofileerd in beeld zijn: teveel politie dat dan ook (natuurrlijk) weer averechts werkt?

  Of zou het toch zo zijn dat de politie maar volhoudt dat ze er persé met zoveel moeten zijn om zichzelf niet gedeeltelijk overbodig te maken?


  ⚠️ Meld

 12. Wat ik gelezen heb laat een aangename en plezierige sfeer in de stad zien. Complimenten voor deze echte supporters.
  Toch is dit wat anders dan bij een wedstrijd. Dan heb je te maken met beide ploegen en dus met supporters van beide ploegen.
  Het zou mooi zijn wanneer we kunnen laten zien dat dit ook goed kan gaan.


  ⚠️ Meld

 13. 🙂 Da’s helemaal een sterke…ja soms vind ik wel “overbodig veel politiek”, denk dat ik (eerlijk gezegd) nog een beetje met de politieke kleur van onze burgemeester in mijn hoofd zat en met een stukje dat ik op het politieke log plaatste. Bedankt maar weer John!

  Helemaal eens met 23:10!  ⚠️ Meld

 14. De supporters van PEC hebben een goed voorbeeld gegeven van hoe het hoort te gaan. Gewoon een gezellig feestje er van maken. En ook met tegenstanders in de buurt kunnen zij gewoon gezellig feesten. Dat hebben ze in Praag ook laten zien. Daar liepen ook de hele dag de supporters gewoon door elkaar heen. Super!!!!Trots op de supporters.


  ⚠️ Meld

 15. John dat gaat ook al jaren goed, maar zolang er appel met peren vergeleken worden zal het gooit sommigen nooit goed zijn.
  Vandaag is iedereen bij gratie lovend over de supporters van Zwolle, maar zodra er ergens weer iets mis gaat ook al is het niet eens bij zwolle dan zijn de rapen weer gaar.
  Dit was een uniek initiatief vanuit een hoek georganiseerd die direct bijval kreeg van alle andere losse supportersgroepen.
  Een gedeeld belang maakt dat er weer eens een eenheid stond.
  En hier ben ik als supporter erg trots op !  ⚠️ Meld

 16. Het zou mooi zijn wanneer we kunnen laten zien dat dit ook goed kan gaan.

  Er zijn al jaren geen noemswaardige incidenten meer buiten het stadion. Want daar is de politie inzet zogenaamd weg noodzakelijk voor. Misschien is er vandaag wel een aanzet gegeven voor standaard geen politie meer bij wedstrijden behalve bij risico gevallen. Kan de overheid gelijk bezuinigen op het aantal agenten, gelijk een aardige bezuiniging.


  ⚠️ Meld

 17. Teveel politiek? Wat een onzin.. Vergeet niet dat diezelfde politiek zorgt voor een deel van de randvoorwaarden waaronder voetbal kan plaats vinden (bouw stadion, garant stelling..)


  ⚠️ Meld

 18. Voor de duidelijkheid, ik pleit voor de aanwezigheid van veel politie. Maar ik wil wel alles overwegen:
  – wellicht is er zo weinig gebeurd omdat er politie was
  – ik herinner me café de Vrolijkheid en het matten op de Ceintuurbaan (ik weet dat dit “supporters” van elders waren)
  – bovendien is de wereld te klein wanneer er, bij weinig politie, wel wat gebeurt
  – inzet is dan, denk ik maar, ook preventief; het voorkomen van gedoe

  Maar, wat gisteren is georganiseerd geeft een erg goed gevoel. Zwolle op zijn best, zei ik al eerder.


  ⚠️ Meld

 19. Het was een mooi feestje, ik vindt het mooi dat wij als pec zwolle supporters hebben bewezen dat het ook zonder geweld en rotzooi trapperij kan. Dat er meer politie was, was omdat ze een melding gehad hadden over dat er cambuursupporters zouden komen. Dus mensen stop alsjeblieft met het zwartmaken. ik genoeg in de media gelezen maar ben zelf nooit gecontact! Het is jammer dat mensen toch weer dingen moeten zoeken om negatief over te komen.

  Deze actie is niet geweest om de politie te jennen en te sarre of wat dan ook het was een statement van dat ze niet de voetbal moeten pakken maar het hele land! Volgens mij hebben wij onze doel behaald, de politie trouwens ook wat me verteld is!


  ⚠️ Meld

 20. ik herinner me café de Vrolijkheid

  John, een aanwezige supporter heeft mij gezegd dat het een afspraak was tussen PEC Zwolle en FC Utrecht supporters. Dat het wat Zwolle fans betreft niet naar buiten gebracht mocht worden had met schone schijn en loyaliteit naar Ria toe te maken. Zo werkt de ‘voetbalcultuur’.
  Maar zoals gezegd, he laatste jaar gaat het goed. Kan het dan ook aan de fans van de tegenpartij liggen dat er extra politie inzet is. Zwolle kan he dan goed doen, maar als er gespuis uit andere steden deze kant op komt is er alsnog extra risico.


  ⚠️ Meld

 21. het was een statement

  Dat staat hier toch ook in het nieuwsbericht?? Waar lees jij op Weblog Zwolle het woord ‘sarren’ in de berichtgeving?

  ik genoeg in de media gelezen maar ben zelf nooit gecontact

  Je bent dan niet zo belangrijk als je zelf dacht.


  ⚠️ Meld

 22. Stom, ik lees mijn eigen stukkie na en dan zie ik dat ‘niet’ is weggevallen. Ik pleit dus NIET voor aanwezigheid van veel politie.
  Maar overweeg wel een aantal zaken.

  @kleber038 Hoe moet de politie rekening houden met wat jij de voetbalcultuur noemt? Dat lijkt me behoorlijk lastig.
  Eens met je laatste opmerking, en dat is waar ik aan dacht toen ik schreef en zo ook bij een wedstrijd. Want dan heb je inderdaad te maken met de supporters van de tegenpartij.


  ⚠️ Meld

 23. @Kleber038 Waar lees jij dat ik zeg dat Weblog Zwolle dat gezegd heeft? Dat is op meerdere radio zenders gezegd!

  Ik ben nooit gecontact, mijn naam moet ik wel terug zien op TV?! alsjeblieft het gaat niet om dat ik me belangrijk zou vinden want dat doe ik niet Ik heb gister ook geen een interview afgelegd alleen bij RTV Oost op de radio. Dus belangrijk heeft er niks mee te maken want ze wouden me allemaal interviewen voor de camera ;).
  Maar onzin verspreiden over een actie zonder zelf navraag te doen… Is dat het nieuwe nieuws?


  ⚠️ Meld

 24. Pec fans hebben weer eens aangetoond hoe het kan zijn.

  Den Haag fascistische leuzen en slecht in beeld op rtl
  Nijmegen 2 arrestaties en rotondes blokkeren
  Enschede kwam bijna niemand opdagen.
  Zwolle een groot feest zonder wanklank

  Klasse gedaan.


  ⚠️ Meld

 25. Wonderlijk dat men gecomplimenteerd wil worden voor het niet afbreken van de binnenstad….

  Mag ik jullie eraan helpen herinneren dat de noodverordening niet was voor de pec supporters, maar voor Cambuur supporters die eventueel zouden langskomen? De burgemeester had er dus wel degelijk vertrouwen in dat onze eigen supporters het gezellig zouden houden. Anders had de politie niet de opdracht gekregen afstand te houden.
  Neem die dan eens als positieve opsteker mee, ipv alles altijd vanuit het negatieve perspectief te bekijken.  ⚠️ Meld

 26. als je er niks vanaf weet zeg dan ook niks ;).

  Ik wil je er graag aan herinneren dat je niet zomaar iets moet roepen waar je vrij weinig vanaf weet! De burgemeester was Vrijdag zeker niet blij, hij wou de 2 personen die de FB pagina aan hebben gemaakt verantwoordelijk stellen als er problemen zouden komen. Hierdoor zijn er afspraken gemaakt tussen Politie & Supporters dus alsjeblieft ga geen onzin verspreiden het is juist mooier als er ook in de Media terug is te lezen dat er goede afspraken tussen groepen/politie gemaakt zijn.


  ⚠️ Meld

 27. Bestuurders die zich vooraf zorgen maakten zijn waarschijnlijk nog nooit in het PEC stadion geweest. PEC supporters zijn dol op gezelligheid, vergelijkbaar met de supporters van AZ en Heerenveen. Daarom is het probleemloos verloop van de seizoenstart geen verrassing.


  ⚠️ Meld

 28. @ Bericht door kleber038, op 9 augustus 2015 10:15

  John, een aanwezige supporter heeft mij gezegd dat het een afspraak was tussen PEC Zwolle en FC Utrecht supporters. Dat het wat Zwolle fans betreft niet naar buiten gebracht mocht worden had met schone schijn en loyaliteit naar Ria toe te maken. Zo werkt de ‘voetbalcultuur’.
  ——————————

  Geloof er geen z*k van. Dit wel eens en een groot risico: dus wedstrijd voor wedstrijd de politie-inzet met iemand van PEC (de verantwoordelijke voor veiligheid) kortsluiten:

  Kan het dan ook aan de fans van de tegenpartij liggen dat er extra politie inzet is. Zwolle kan het dan goed doen, maar als er gespuis uit andere steden deze kant op komt is er alsnog extra risico.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.