VV Berkum derde in Fletcher-toernooi

Zwolle – VV Berkum heeft een goede prestatie geleverd door in het Fletcher TOP Toernooi in Rijssen als derde te eindigen. De Zwolse eersteklasser  verloor enkel in de kruisfinale van de latere toernooiwinnaar, zondaghoofdklasser Quick ’20. In de eerste wedstrijd van de slotdag bleef het tegen hoofdklasser DOS ’37 bij 0-0. Berkum had pech dat een goal van Youp Kok werd afgekeurd, maar de Zwollenaren waren vervolgens in de beslissende shoot-out de sterkste. De goed uitkomende keeper Bjarn Onderstal onderscheidde zich daarbij door alle drie de DOS-inzetten onschadelijk te maken en Berkum zo als poule-winnaar naar de kruisfinale te helpen.

In die kruisfinale kwam Berkum tegen Quick ’20 uit Oldenzaal al in de zevende minuut op voorsprong. Via Marc en Chris van der Meulen ging de bal naar Johnsen Bacuna, die zich handig van zijn tegenstander ontdeed en via de opzichtig grabbelende Twentse doelman de 0-1 binnen tikte. Daarna zette het uitstekend combinerende Quick ’20 echter steeds meer druk en verloor Berkum de greep op het middenveld. Met goed positiespel werd de Zwolse defensie een aantal keren aan flarden gespeeld, waardoor Quick ’20 terecht met 2-1 als winnaar van het veld ging. De Oldenzalers pakten daarna ook de hoofdprijs door SVZW, de winnaar van de vorige editie, in de eindstrijd van het toernooi met 2-0 te verslaan.

Troostfinale
Doordat Berkum in de kruisfinale in het stof had gebeten moest de ploeg van trainer Willem Brouwer in de ‘troostfinale’ aantreden tegen hoofdklasser Excelsior ’31. Daarvan hadden de Zwollenaren in de poule al met 1-3 gewonnen maar zo makkelijk was het deze middag niet. Berkum leek na acht minuten moeilijke tijden tegemoet te gaan, toen verdediger Jordi Lemmens een rode kaart kreeg nadat hij zijn opponent net buiten de 16 meter had getorpedeerd. Vijf minuten later gebeurde echter hetzelfde aan de andere kant. Excelsior-verdediger Melvin Velthuis kon toen met rood inrukken omdat hij Chris van der Meulen onderuit had geschoffeld. Berkum-doelman Dominic van Hoof had enkele goede reacties nodig om de thuisploeg van scoren af te houden, maar Excelsior kwam goed weg toen Johnsen Bacuna zich uit een onmogelijk ogende situatie handig vrij speelde en zijn schot via de lat over ging.

Weer shoot-out
Zodoende was opnieuw een shoot-out nodig om een winnaar aan te wijzen. Excelsior én Berkum zagen hun eerste poging mislukken maar de twee volgende inzetten gingen er wél in. Toen Berkum-keeper Van Hoof vervolgens werd omspeeld door Joran Pot leek die makkelijk te kunnen scoren maar de Excelsior-aanvoerder schoot hoog over. Zodoende kon Chris van der Meulen de beslissing brengen en de Berkum-spits maakte geen fout.

Met een derde plek in het eindklassement, een plaats hoger dan een jaar eerder, en goed spel tegen sterke regionale ploegen heeft Berkum goed gepresteerd. De nieuwe spelers in de Zwolse selectie lieten daarbij bovendien zien prima in het team van coach Willem Brouwer te passen.

Door: Th. Kölker

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Was best een interessant onderhoud nadien. En het gaat best goedkomen als het er echt om gaat. Vanzelfsprekend gun ik de rood/zwarten ook veel. zeker met zo’n topper op het tweede.

  Ben “eerst”….bijzonder benieuwd of de onderlinge derby’s in Zwolle idd op vrijdagavond gaan worden gespeeld….Mischien kan Fred E. hier al wel wat over zeggen?

  en eigenlijk ook wel een beetje “eerst” benieuwd naar de eindrangscbikking van de Zwolsche clubs. Heb natuurlijk alle vertrouwen in WVF.

  We hebben trouwens weer een mooi lesje gekregen daar bij die 3e Klassers:
  – Die reclame! Altijd al, maar het lijkt elk jaar wel meer te worden
  – De hoorbare muziek in de kantine, de gezellige bakjes chips en de vriendelijkheid maar toch alles voor elkaar krijgend met een man als Nanne, de burgemeester van Oosterwolde. Jazeker….wij worden soms door die “boertjes” wel eens terecht voor verwaande stadsen aangezien 🙁


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.