Wijkvernieuwing Kamperpoort in volle gang

Op dit moment worden in de Kamperpoort 39 duplexwoningen aan de Kleine Voort, de Hoogstraat en de Lijnbaan gesloopt in het kader van de wijkvernieuwing.

Gelet op de locatie en rekening houdend met de wens van veel bewoners van te slopen woningen om weer terug te willen keren naar de Kamperpoort is het de bedoeling om op deze plaats circa 20 goedkope, grondgebonden, woningen te realiseren.  Een alternatief is dat enkele grondgebonden woningen worden ‘ingewisseld’ voor een combinatie van benedenwoning (met het gehele woonprogramma op de begane grond, geschikt voor onder meer ouderen) en een bovenwoning.


Foto’s : Egon Hultink

De vernieuwde Kamperpoort is meer dan de huidige Kamperpoort in een nieuw jasje. Expliciet doel is de differentiatie van leefstijlen te vergroten. De wijk nieuwe wijk wordt een aantrekkelijke locatie voor huishoudens die een uitgesproken voorkeur hebben voor wonen nabij het centrum. Daarbij zal de aandacht zich, gelet op de locatie en de hoge te realiseren dichtheid, vooral richten op leefstijlen die een voorkeur hebben voor de nabijheid van de voorzieningen van de Binnenstad, waarvoor de kwaliteit van woning (comfort) centraal staat en/of die minder behoefte hebben aan privé-buitenruimte.

Artikel delen:

Reageer