De Buitenpianist: ‘365 dagen in 365 minuten’

Zwolle – Op zondagmiddag 23 augustus viert de Zwolse Buitenpianist van Cultuurschip Thor het feit dat hij een volledig jaar aaneengesloten buiten gespeeld heeft op zijn afgedankte Hofmann vleugel. Deze opmerkelijke prestatie wil hij vieren door 365 minuten onafgebroken piano te spelen, ondersteund door de gasten uit de afgelopen 365 dagen die graag hun nummer nog eens ten gehore willen brengen. Geïnteresseerd publiek is van harte welkom om gedurende deze ruim 6 (!) uren met hun eigen meegenomen hapjes en drankjes op het grasveld naast Cultuurschip Thor bij de vleugel te komen picknicken. 

buitenpianist_zwolle.jpg 

Rik Elings, alias de Buitenpianist (en eigenaar) van Cultuurschip Thor, is min of meer toevallig en destijds zonder duidelijk vooropgezet plan op 24 augustus 2014 begonnen met het dagelijks buiten spelen. Zijn vrouw maakte elke dag sfeervolle opnames en zette die op YouTube. Er kwamen talloze collega muzikanten meedoen, waaronder bekende Nederlanders als Typhoon, Cor Bakker, Mathilde Santing en Bertolf. Maar ook bandjes, complete koren en orkesten namen plaats naast de vleugel, inmiddels zijn ruim 150 artiesten aangeschoven. Het YouTubekanaal ‘de Buitenpianist’ is op dit moment bijna 200.000 keer bekeken en heeft ruim 450 abonnees. Niemand zag aankomen dat de vleugel, die altijd buiten staat en nooit gestemd wordt, het zo lang zou volhouden.

 Na deze eerste 365 dagen komt een einde aan de dagelijkse opnames maar de Buitenpianist zal zeker zorgen voor een regelmatige update. Want niet alleen hij zelf maar ook de trouwe volgers blijven natuurlijk nieuwsgierig hoelang deze vleugel zo mooi bespeelbaar blijft. Hoe gaat de Hofmann een tweede winter in?

 ‘365 dagen in 365 minuten’ vindt plaats op zondag 23 augustus. Start om precies 11.52 en einde 365 minuten later om klokslag 18.00 uur. Selfsupporting picknickend publiek is van harte welkom op het grasveld naast Cultuurschip Thor. Ook van deze bijzondere marathon wordt een filmpje gemaakt. Alle filmpjes zijn en blijven te zien op het YouTube kanaal ‘de Buitenpianist’.

De Hofmann Buitenvleugel staat naast Cultuurschip Thor. Cultuurschip Thor ligt in de Thorbeckegracht. Adres: Pletterstraat 24, 8011 VG Zwolle, www.cultuurschipthor.nl.

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.