Prachtige muziek op het zonnige Assendorperplein

Zwolle – Het Assendorper wijkevenement Muziek in de Tent had op zondag een speciale editie gepland. Waar er gewoonlijk één artiest of band in de muziektent staat, vonden er nu twee optredens plaats. Het was weer gezellig, maar niet heel druk op het plein!

9_aug_2015-17.jpg

Arthur Adam en Lea Kliphuis zorgden dat het zonovergoten Assendorperplein gevuld werd met prachtige singer-songwritermuziek. De nuchtere Arthur Adam is muzikaal niet te stoppen. Af en toe maakt hij een liedje dat in de buurt komt van pop, soms hoor je hem a capella, maar een mini-rockopera is hem ook niet vreemd. Toch is de grote lijn in zijn nummers wel de melancholische ondertoon die je tussen de instrumenten door hoort. Hij begeleidt zichzelf op gitaar, bas of toetsen. Zijn talent is goed te horen op zijn laatste album ‘Magic, Light’.

9_aug_2015-8.jpg 

9_aug_2015-2.jpg  

9_aug_2015-13.jpg 

Lea Kliphuis, Zangeres, gitariste en liedjesschrijfster, is te herkennen aan haar volwassen stemgeluid. De invloeden van Bruce Springsteen, Johnny Cash, Bob Dylan en Fiona Apple zijn goed te horen in haar nummers, maar toch heeft ze een geheel eigen stijl. Het album ‘Can I Come By’ karakteriseert zich door melancholieke en evenwichtige songs. Het vele reizen van Lea in de VS klinkt door in de liedjes. Als je naar haar album luistert hoor je vlagen van folkrock en Americana.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Kort samenvattend….klagerige zeikmuziek met weinig afwisseling. De nummers beklijfden niet. Voor wat betreft de dame kan ik geen oordeel vellen want dat optreden hebben we niet afgewacht.


  ⚠️ Meld

 2. 13/9 ziet er goed uit…als alle de meeste externe factoren meezitten. Ook de factoren die je niet in de hand hebt….als toevallig TOCH een heel mooi Engels potje op tv en best heet weer. Wellicht eens kijken
  http://www.theclashofthecoverbands.com/show/bands/item,1272,Thats-What-She-Said.php

  En…11 oktober….ok misschien wat meer kans op regen (en niemand laat zich graag nat regenen, zeker als je van aardig ver moet komen)
  Stevie Wonder tribute ft Airto :D:D:D

  Misschien kan de organisatie (ook aankondiging hier) wat meer reclame maken met de muziek die ze aanbieden?


  ⚠️ Meld

 3. Ach kijk toch eens wat een publiek! 20 man, waarvan de helft toevallige passanten. Stop toch eens met dat linkse gedoe op het assendorperplein, met al deze subsidieslurpende nietszeggende rommel.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.