Wethouder opent Anglia Summer School

Zwolle – Wethouder van onderwijs Jan Brink heeft vanochtend de Anglia Summer School-week geopend op het Thomas a Kempis College. Scholieren uit de Hanzestad en omgeving kunnen zich hier vijf dagen lang in Britse sferen wanen door zich helemaal in de Engelse taal en cultuur te dompelen.  

anglia_summerschool.jpg 

Deze week gaan 30 leerlingen aan de slag met de Engelse taal. In de ochtend gaan ze serieus de boeken in en in de middag doen ze buiten allerlei Engelse spelletjes. De hele week wordt er alleen Engels gesproken. Anglia Summer School bestaat al meer dan 10 jaar in Nederland en krijgt nu ook in Zwolle voet aan de grond. Door de samenwerking met het Thomas a Kempis College kunnen kinderen tussen de 10 en 18 jaar van alle scholen uit de regio hun Engels verbeteren middels de succesvolle Anglia methode. Hierin krijgen de deelnemers ‘s ochtends les in kleine groepjes. Met leerlingen van ongeveer gelijke leeftijd en niveau Engels wordt gewerkt aan grammatica en vocabulaire.

In de middag is het tijd voor “English in Action!”. In dit dynamische middagprogramma wordt gewerkt aan taalontwikkeling tijdens allerlei activiteiten op het gebied van sport, spel, toneel en muziek. Leerlingen die goed zijn in Engels kunnen tijdens de Summer Schools extra uitgedaagd worden terwijl anderen die moeite hebben met de taal kunnen werken aan hun taalontwikkeling, allemaal op hun eigen niveau. Anglia Summer School is een dagprogramma, eind van de middag gaan de deelnemers naar huis.

Anglia
Anglia Network Europe is een actief internationaal netwerk van 350 scholen. De Anglia-scholen besteden extra aandacht aan het leren van Engels met behulp van het Anglia stap voor stap systeem. De laatste jaren is het animo voor het Anglia concept flink gestegen, mede door de veranderde eisen voor het eindexamen. Engels is een kernvak geworden, waardoor leerlingen een 5 moeten halen voor hun centraal schriftelijk examen.

Thomas a Kempis College
Het Thomas a Kempis College staat bekend als de sportieve school. Wie dat wil, kan er veel sporten. Maar dat is niet wat de school bijzonder maakt. Op deze school leren de scholieren op een sportieve manier met elkaar omgaan, rekening houden met elkaar, samen werken aan een doel, omgaan met winnen en verliezen en genieten van een mooi resultaat. Er is veel ruimte om te ontdekken wat de leerlingen leuk vinden en waar ze goed in zijn. Zo kunnen ze in de onderbouw vier uur per week besteden aan een class naar keuze: Art, Science & Health en Sports & Health. Wie meer uitdaging nodig heeft, kan meedoen aan het High-Potential traject of het Anglia-programma (Engels op een hoger niveau). Ook is het mogelijk vakken op een hoger niveau te volgen en met een examen af te ronden.

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.