El Hasnaoui van Jong Ajax naar PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle heeft zich maandag versterkt met Abdel Malek El Hasnaoui. De aanvallende middenvelder komt over van Ajax en gaat op amateurbasis aan de slag bij de ploeg van trainer Ron Jans, meldt RTV Oost. De 21-jarige El Hasnaoui kan woensdagavond al zijn debuut maken voor PEC Zwolle in de seizoensopener tegen SC Cambuur. De club zit krap in de middenvelders na het vertrek van Jesper Drost en de zware knieblessure van Mustafa Saymak. Ook Ryan Thomas is geblesseerd.

Gerard Nijkamp, technisch directeur PEC Zwolle: ,,Met de komst van Abdel Malek El Hasnaoui verbreden we onze mogelijkheden op het middenveld. We volgen hem al een langere periode. El Hasnaoui is een dynamische middenvelder, met veel diepgang in zijn spel. Ik vind het een middenvelder die prima past, bij de manier zoals PEC Zwolle voetbalt. Het doet me dan ook goed, hem aan onze selectie toe te voegen.”

El Hasnaoui verscheen maandag op de training in het stadion. De Amsterdammer staat nog onder contract bij Ajax, waar hij over een klein jaar transfervrij is. De laatste twee jaar speelde hij voor Jong Ajax, maar afgelopen seizoen moest El Hasnaoui het doen met slechts zeven optredens in de Jupiler League. Het is niet de eerste keer deze zomer dat PEC Zwolle een kans geeft aan een (oud-)Ajacied. Met Sheraldo Becker en Queensy Menig worden op dit moment twee talenten van Ajax gehuurd, terwijl Boban Lazic in het verleden ook bij Ajax rondliep.
Artikel delen:
Reacties 40
 1. De pec-supporters met een Feijenoord hart worden hier niet vrolijk van. De zoveelste ‘versterking’ uit de hoofdstad deze kant op.


  ⚠️ Meld

 2. Bij Feyenoord kopen ze gewoon alles. Ajax heeft zo veel jong talent dat ze ze maar moeten verhuren/verkopen. Wat dacht je bijvoorbeeld van Lesly de Sa

  Weliswaar bij GA Eagles wat teruggeworpen vorig jaar. Heb vanzelfspreken niet alleen in deze “El Hasnaoui & Sheraldo Becker & Queensy Menig ” maar in het hele stel!

  Het wachten is op de Onvolprezen WeblogZwolle-Voorbeschouwing voor woensdag 😀


  ⚠️ Meld

 3. Na o.a. Mokotjo, doelmannen Hahn en De Jong, Rick Dekker en eigenlijk ook Bart Schenkeveld mogen de spelers ook eens uit de hoofdstad komen.


  ⚠️ Meld

 4. Ach Dick toch, bij Feyenoord kopen ze alles?? Tuurlijk….Clasie, Boëtius, Vilenha, Kongolo, van Beek, Nelom, Karsdorp. Allemaal gekocht zeker? Nee dan Ajax met zogenaamd “zelf-opgeleide” spelers als Andersen, Boilessen, Fischer en noem ze allemaal maar op. Oogkleppen af graag. En net of Ajax een garantie voor succes is, dat maken ze zichzelf wijs, maar iedere buitenstaander ziet dat Ajax, internationaal gezien gewoon middelmaat is hoor.


  ⚠️ Meld

 5. Hahaha Dick,

  “Bij Feyenoord kopen ze gewoon alles”????
  Onder welke steen heb jij gelegen in de afgelopen 5 jaar?!?!?!

  Het mag een wonder zijn dat ze in Rotterdam sinds jaren eindelijk weer eens een paar spelers kunnen aantrekken van buitenaf.

  Beetje opmerkelijk dat je daar meteen de conclusie aan verbindt dat ze “alles kopen bij Feyenoord”….


  ⚠️ Meld

 6. @ Leonardo…..geloof het of niet; op het Chatlog en hier heb ik Feyenoord als landskampioen getipt.

  Vooral door

  Kuyt
  Elia
  Michiel Kramer en vooral……..Ajax laat em gewoon lopen!
  Eric Botteghin dé ideale verdedigingsleider op het hoogste niveau in NL

  Dat allemaal met weinig geld in kas.
  En Ajax?
  Dat pot gewoon lekker op, tegen een % of één. Als Overmars, De Boer, Bergkamp, Sar er nou eens 5% van hun eigen vermogen in zouden stoppen…investeren natuurlijk?

  Wow….maar JC lijkt me ook een dikke pottert….Het wordt tijd dat de flamboyante TLL zijn invloed eens laat gelden bij mijn club?

  En de Boer als coach: verschrikkelijk goed werk geleverd maar moet plaats maken voor JAAP STAM, die zijn papiertje binnenkort mag ophalen.


  ⚠️ Meld

 7. Sorry dat ik je vergat te noemen @ Zwollenaar 01

  Je zult inmiddels begrepen hebben dat

  Beetje opmerkelijk dat je daar meteen de conclusie aan verbindt dat ze “alles kopen bij Feyenoord”….

  provocatief was…het miste zijn uitwerking niet 😉


  ⚠️ Meld

 8. Ter aanvulling het lijstje die ze in Amsterdam sinds 2012 binnen gehaald hebben:

  Sana, Moisander, Hoesen, Boccara, Poulsen, Babel, Andersen, Bazoer, Meleg, Cuenca, Leyder, El Ghazi, Honer, vd Hoorn, Karlsson, Bay, Duarte, Wang, Hendriks, Bojan, Lobotka, Cerny, Zivkovic, Viergever, Muric, Boer, Zimling, Dolberg, Milik, Sinkgraven, Onana, Dijks, Heitinga, Gudelj, Younes en Sanogo…

  36 aankopen in 3 jaar…en dan beweren dat ze in de hoofdstad zelf spelers opleiden haha.


  ⚠️ Meld

 9. Het gaat om dit seizoen Feyenoord. Mijn voorspelling is dus dat ze HELAAS kampioen worden door deze 4:
  Kuyt
  Elia
  Michiel Kramer en vooral……..Ajax laat em gewoon lopen!
  Eric Botteghin (moet dus nog gebeuren, maar is een kwestie van tijd)
  …..kom je ook geschikt van die overspannen Kazim af.

  En Ajax: dus surplus aan jonge honden….maar Frank heeft daar veel te lang alles aan opgehangen.

  Koop je Heitinga voor 3 wedstrijden 0 seconden speeltijd? O.k gister was Veldman gewooon goed, dus was een wissel niet logisch geweest.

  Maar in Europa, had hij echt een Ooijer-rol moeten hebben.

  ======

  Mijn vette kritiek op mijn eigen club is: Besteed je geld beter en maak duidelijke keuzes (er zullen ook daar wel weer teveel haantjes met elkaar in debat zijn)! Dan investeer je pas: Kijk eens wat je *&(%## laat lopen in de CL!  ⚠️ Meld

 10. Troost je Dick, geen enkele Nederlandse (top) club heeft nog maar iets in de Champions League te zoeken, zolang buitenlandse clubs maar schulden mogen blijven maken, zolang de televisiecontracten in het buitenland het meer dan tienvoudige van de Nederlandse televisiecontracten waard zijn, is het einde oefening voor Nederlandse clubs. Voorbeeld: De degraderende clubs uit de Premier League krijgen 100!!! miljoen Britse ponden mee!


  ⚠️ Meld

 11. Volgens mij gaat het bericht over PEC en niet over 010 of 020 >:( Laten we naar onze eigen club kijken en niet wat ze daar doen 😮


  ⚠️ Meld

 12. Klopt helaas Leonardo, ook vind ik dat geen enkele NL-club op niveau meer kan verdedigen. Vandaar (als ex-verdediger en al fan van verdedigers-leiders sinds Ruud Krol) dat ik zo’n Botteghin absoluut binnengetikt had.

  So, dat wist ik niet

  De degraderende clubs uit de Premier League krijgen 100!!! miljoen Britse ponden mee!

  Vermakelijk zeker, maar hij stond gister aan, bloed mooi weer….dacht: hier ga ik niet veel van zien….het tegendeel was waar, wat een mooi potje Leuk ook Erwin voor Ron…gewoon leuk potje Maar dat kan zéker ook in NL idd.


  ⚠️ Meld

 13. Bij Feyenoord kopen ze gewoon alles

  Haha Dick, wat ben je weer heerlijk objectief. Was jij het niet zelf die roeptoeterde dat Ajax maar heel snel Botthegin moest halen?


  ⚠️ Meld

 14. 😉 Had er al wat woorden aan besteed. Allereest dank voor alle happen.

  Prijs juist het beleid van Feyenoord….met weinig geld…..door de aankopen; alleen als Botteghin door gaat he!

  Geloof het of niet; op het Chatlog en hier heb ik Feyenoord als landskampioen getipt.

  Vooral dus door:

  Kuyt
  Elia
  Michiel Kramer en vooral……..Ajax laat em gewoon lopen!
  Eric Botteghin dé ideale verdedigingsleider op het hoogste niveau in NL
  —————————————
  Dat allemaal met weinig geld in kas.
  —————————————-
  En Ajax? véél heel véél geld op de spaarrekening tegen 1%.
  Routine op de bank terwijl het er écht om gaat >:(>:(>:(>:(

  Waarvoor koop je zo’n Heitinga dan, kun je um wel of niet goed vinden (zoals destijds met Andreas Ooyer)……

  Nee, dan Feyenoord of een andere club (zoals je weet hebben ik maanden geleden al gepleit voor Eric Botteghin als dé verdedigersleider naar Ajax….ow wat is daar veel behoefte aan! Ok, Joël Veltman speelde gister aardig maar is té druk met zijn eigen spel…..Nee, zéker na zo’n k*tseizoen moet je routine inbouwen….zéker als je (nota bene tegen Rapid Wien héél veel goodwill, rijpingsproces jonkies en geld kunt verdienen!

  Vrees dat J.C./Overmars/Sar en Frank (ziet niet eens de noodzaak) gewoon ook te zuunig zijn. Dag Frank….kom d’r maar in met die Zwollenaar: JAAP STAM…je zou verdorie toch zeggen dat Frank het nut van een verdedigingsleider wel zou inzien. Nu is gebleken dat ie dat niet ziet…………..Moet Jaap dat toch zeker zien! hoe lang loopt verdorie de transfermarkt nog: 31/8??? Haast geboden!!


  ⚠️ Meld

 15. 😮 Joppuh, overheen gelezen >:( Goed dat je get nog weet

  Was jij het niet zelf die roeptoeterde dat Ajax maar heel snel Botthegin moest halen?

  Maar uh….Eric kan dan wel duidelijk gezegd hebben dat ie Feyenoord een mooie club vindt…………1.000.000,00 meer bieden en hij is binnen. Waarmee je opeens kampioenkansen binnentikt!

  Sweetdreams >:(


  ⚠️ Meld

 16. Ajax trekt al jaren geen goede spellers aan maar laat ze ook niet gaan…
  Dat die van ajax naar PEC komt, is totaal geen versterking maar een gewone positie aanvulling wat dus bij elke club gebeurt..
  Nog mals zolang PEC niet in de goede spelers gaat investeren wordt het moeilijke jaar..
  WE zijn allemaal blij als we winnen van de top clubs maar ik vrees dat het dit jaar zeer moeilijk gaat worden..
  Tegen de clubs zoals Roda,Herenveen,Vitesse,FC Utrecht dat worden moeilijke uitwedstrijden…


  ⚠️ Meld

 17. Ik begreep echt niet dat Ajax tegen Rapid Wien geen routine opstelde. Was toch een CL kwalificatie wedstrijd dus er stond veel op het spel.

  De routine van Heitinga, Schoene (technische spelling) en in mindere mate Gudelj was tcoh wel redelijk bruikbaar geweest.


  ⚠️ Meld

 18. ONGELOOFLIJK idd, vriend en vijand vindt dat ook.
  Je hebt gelijk, het is niet alleen Heitinga…..

  Enorm veel respect voor wat ie 4 seizoenen achtereen gepresteerd heeft bij Ajax…Maar nu: zijn slappe dweilen-broertje valt um verdorie nog geen seconde af op tv, als zogenaamd objectief analyst:

  Dag Frank!

  Wat schrijft JC trouwens vandaag in de TeleTroepToeTerT?


  ⚠️ Meld

 19. Ronald moet Ajax ook helemaal niet analyseren, daar krijg je alleen maar slap ge l u l van omdat zijn broer trainerT is. Dat weten ze toch van tevoren. Laat Mario Been dan Ajax doen en Ronald Feyenoord, want hij kan het wel, al vond ik zijn uitspraken over Hiddink op de bbc onder de gordel.


  ⚠️ Meld

 20. Eens en ik vind Mooie Mario niet eens zo slecht. Oh :o:o:o:o Wat heb ik gemist (het is niet snel onder de gordel bij mij :))

  al vond ik zijn uitspraken over Hiddink op de bbc onder de gordel.

  Vind dat Perez het ook wel aardig doet. Toine van Peperstraten is een goede en sympathieke (zoals bijvoorbeeld zonnebankbruine Sjek NIET is) presentator. Lachen ook dat niemand over zijn Brabantse tongval valt. Hoop dat Thomas Egberts Sjek gaat opvolgen bij de NOS. Al is die Gert van ’t Hof ook wel goed en ze hebben er nog één.

  Gelukkig is routinier Dione er nog, anders was het net Ajax: allemaal relatief jonge honden (al is Tomas ook wel 52-54) voor de camera en de routiniers op de bank (thuis). Sjek is dus niet erg, maar ik mis Mart wel.


  ⚠️ Meld

 21. Nee maar Mario kan nog steeds niet van zich afzetten hoe hij bij Feyenoord is weg gegaan en laat dat nog steeds regelmatig merken. Het verdiende zeker niet de schoonheidsprijs, snap ik ook nog wel, maar daarom kan hij zich beter met andere ploegen bezig houden.


  ⚠️ Meld

 22. Thomas is gewoon al 57. Inderdaad, degene die een verleden bij een club hebben, die club niet laten analyseren. Maar aan dat Hiddink-uitstpraken-bbq-verhaal heb je nixxx toe te voegen?


  ⚠️ Meld

 23. Hmm merkwaardig idd….with all the respect for Hiddink …he has done.

  Wel van 13/10/14 anders zou je denken dat ie Blind ook nog afviel

  Dutch legend Ronald de Boer says Guus Hiddink is no longer the dominant force in management that he was and that the Netherlands job should have gone to Ronald Koeman.

  Verre van chique inderdaad!


  ⚠️ Meld

 24. Het meest vermakelijke is nog wel de omschrijving ‘Dutch legend’ Ronald de Boer. Was het zwakkere broertje van Frank dat meelifte bij ajax, toen terugezet werd naar Twente, een paar keer heeft mogen invallen bij Barcelona omdat hij een meeprater met Van Gaal was die daar trainer was, dan naar de Schotse nobody-competitie en tenslotte naar de Sahara. Modale voetballer, en ook als analist bepaald geen ‘legend’.


  ⚠️ Meld

 25. Sorry joppuh, maar ik ben uitgekeken op een slaande Jan, Johan-3 (nogmaals een oprechte “sorry”), En op de zichzelf schromelijk overschattende, commerciële r*kker, vermeend alleskunner de skijtlollige wilfred genee. Kieft vind ik te pruimen en Gijp is soms best goed….maar ook dat gevent met al die boekies en die VI-verslaggevers die ineens een veel te groot podium kregen.

  Helaas ben ik dus schijnbaar al te laat met het fragment, want dat zou ik dan weer ff wel willen zien. Dit blijft gewoon een hele sterke mening, geen spelt tussen te krijgen

  Ronald moet Ajax ook helemaal niet analyseren, daar krijg je alleen maar slap ge l u l van omdat zijn broer trainerT is. Dat weten ze toch van tevoren. Laat Mario Been dan Ajax doen en Ronald Feyenoord, want hij kan het wel,  ⚠️ Meld

 26. Hebben we nog genoten van de wanprestatie van GAE gisteravond.

  Bij Unibet ingezet dat D.D. de eerste trainer wordt die ontslagen wordt.

  Uitstraling van een vuilniszak.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.