Succes voor dames TV Triade

Zwolle – De eerste wedstrijd na de korte zomerstop is voor de triatleten van TV Triade zeer succesvol verlopen. De dames eindigden in de stayer sprint triatlon in Leiderdorp op een uitstekende 8e plaats. Met die klassering stijgen ze van een 14e naar een 13e plek in de tussenstand van de op een na hoogste Nederlandse triatloncompetitie. De 13e plek wordt gedeeld met het team uit Oss.

 

Met nog 1 wedstrijd te gaan, kunnen de dames weer omhoog kijken, want ook de 12e plek is nog in zicht. Het team uit Leiden staat nog slechts één punt voor op de Zwolse dames. Met de goede klassering van afgelopen weekend hebben de dames van Triade het team uit Pijnacker, die ze op de hielen zat, op grote afstand gelaten. De wedstrijd in Leiderdorp ging over een afstand van 750 meter zwemmen, 23 km fietsen en 5 km hardlopen. In tegenstelling tot veel andere triatlonwedstrijden mocht bij deze wedstrijd gestayerd worden tijdens het fietsonderdeel. De achtste plek is een zeer goede uitslag, gezien het feit dat het Zwolse team de hoogste gemiddelde leeftijd van alle teams heeft in deze sprintwedstrijd.

De ervaren Saskia Bekhuis kwam als 18e uit het water, net onder de 12 minuten. Bekhuis kon mooi aansluiting vinden bij een groepje fietsers en ze finishte uiteindelijk op een knappe 20ste plek in het zeer sterke deelnemersveld. Esmeralda Spek-Hovestad kwam als 37ste uit het water en kon ook aanhaken bij een groep fietsers. Dat scheelt veel tijd en kracht, omdat het fietsparcours heen en weer liep over een Provinciale weg. Saskia Berris en Olga Appelo kwamen iets later uit het water dan de andere Triade dames, maar konden samen het gat dichtfietsen naar hetzelfde groepje als Spek. Door een goed looponderdeel finishte Berris uiteindelijk als 32ste, op de voet gevolgd door Spek op een 33ste plek en Appelo op een prima 40ste plaats van de in totaal 62 dames. 

 

De vijfde en laatste wedstrijd in de 1eDivisie competitie is de relay (estafette) triatlon op de Bosbaan in Amsterdam. In deze wedstrijd moeten alle atleten van het team om de beurt een mini triatlon afleggen. De wedstrijd gaat over 250 meter zwemmen, 5 km fietsen en 1 km lopen. In Amsterdam staan Saskia Bekhuis, Francis van der Schoot, Arlana van Ommen en Esmeralda Spek-Hovestad aan de start.

 

Vooraf was de doelstelling van het team een plek in de top 10 in de eindklassering. Met nog slechts één wedstrijd op het programma is dat waarschijnlijk niet meer haalbaar. Vorig jaar eindigde het triatlonteam van TV Triade op een 8e plaats van de 29 teams. Het team heeft te maken met sterk toegenomen concurrentie doordat de nationale triatloncompetitie er sinds dit jaar een tweede divisie bij heeft. 

 

Naast bovengenoemde atleten bestaat het team verder uit Patricia Seinen, Carina Slingerland en Rolien Duiven. 

Artikel delen: