Herrie uit de Stad moet geluid festival slikken

Zwolle – Het geluidsniveau op het hoofdpodium van het Stratenfestival in het Ter Pelkwijkpark in Zwolle hoeft niet omlaag. Dat heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank Overijssel besloten. De rechter vindt dat het maximale geluidsniveau dat de gemeente heeft vastgesteld niet leidt tot ‘onduldbare hinder’ voor de omwonenden. Het festival vindt plaats op 21 augustus.

Een groep bewoners van de Zwolse binnenstad, verenigd in het comité ‘Herrie uit de Stad’ vindt dat zij te veel geluidsoverlast hebben van het hoofdpodium van het festival. Ook vinden zij dat er te veel evenementen plaatsvinden in het Ter Pelkwijkpark. Het comité vroeg de rechter daarom om de vergunning voor het festival te schorsen of om de gemeente te dwingen het maximale geluidsniveau naar beneden aan te passen.

Goede afweging

De rechter is van oordeel dat de gemeente een goede afweging heeft gemaakt tussen de belangen van de organisatoren van het festival enerzijds en de omwonenden anderzijds. Het maximale geluidsvolume is door de gemeente al verlaagd. Ook de duur van de optredens op het hoofdpodium is beperkt. Het Stratenfestival is daarnaast het enige grootschalige evenement dat dit jaar daadwerkelijk in het Ter Pelkwijkpark plaatsvindt. Er is dan ook geen aanleiding om de verleende vergunning te schorsen of om het maximale geluidsniveau verder te verlagen.

Artikel delen:
Reacties 84
 1. Het gaat bij die commissie dus alleen om het zeiken. Eerst het weezenlandenpark en nu het ter pelkwijkpark. Deze parken liggen zover uit elkaar dat de commissie leden niet twee keer als omwonende last kunnen hebben van lawaai. Wat is het volgende doel van deze commissie klagen als omwonende over de overlast die zij ervaren van het Stadshagenfestival?


  ⚠️ Meld

 2. Zou de stichting wat kunnen doen aan het lawaai van de peperbus en het kabaal van de bootjes vaarders in de grachten?
  Grappig detail dat blijkbaar de bekende krantenfotograaf een grote drijfveer achter de stichting Is….


  ⚠️ Meld

 3. Méén je niet? en Reinder Nummerdor (heeft hier eens gestaan; of het is een roddel?) wordt ook genoemd 😮

  In het kader van de WetOpenbaarheidBestuur, zijn de namen toch gewoon gratis op te vragen?


  ⚠️ Meld

 4. Yes !!!!!!!!
  Voor alle zeikerds( omwonenden) ::
  Optie 1— Stop oordopjes in je oren…
  Optie 2— Ga die avond ff weg…
  Optie 3—- Doe mee en geniet een beetje van het leven want je leeft maar 1


  ⚠️ Meld

 5. Mooi zo!

  Gaat een rechter ze nu ook vertellen dat ze hun eigen tijd en geld (en dat van anderen) beter aan iets nuttigs kunnen besteden?


  ⚠️ Meld

 6. @ Bericht door br, op 10 augustus 2015 14:50; Of ga helpen in een supermarkt (zeker als het op zondag is) zodat die jongens en meisjes wél kunnen genieten van FEEST in ZWOLLE :-*


  ⚠️ Meld

 7. Hahahaha Bernard, dat gun ik ook niemand, ik dacht in eerste instantie dat het doel van de rechtszaak was om die muziek bij wet te verbieden :D:D:D:D:D:D


  ⚠️ Meld

 8. 😀 goede zaak dit, roy donders en koos alberts vind ik echt heel erg slecht, maar ik gun iedereen die er wel van houd een mooi feestje!


  ⚠️ Meld

 9. Ik was het die Nummerdor benoemde, van de lijst die de gemeente Zwolle per ongeluk tijdelijk openbaar had staan was dat voor mij de meest in het oog springende naam, naast nog wel 100 sympathisanten en de kartrekkers Petiet en Kroeze (welke ook nog eens partners zijn).


  ⚠️ Meld

 10. toevallig woon ik in de binnenstad, en een feestje in de binnenstad is helemaal niet erg! Maar de laatste jaren is het wel zo dat er steeds meer feestjes en herrie bijkomen, nu al bijna ieder weekend is er wat te doen!


  ⚠️ Meld

 11. Willem jansen…… overdrijven is ook een vak. Er zijn veeeel meer weekenden dat er niks te doen is en ga verhuizen naar buitenwijk ouwe zeur


  ⚠️ Meld

 12. Oja, voor iedereen die zit te zeiken over te vele evenementen….ga maar eens jaartje in amsterdam of een van de andere grote steden wonen dan pas zal iedereen opvallen wat een dooie rustige stad zwolle is.


  ⚠️ Meld

 13. Ik zou niet te vroeg juichen als ik jullie wasmachine!
  Huds heeft deze slag verloren, maar de herrie oorlog zullen ze uiteindelijk ruimschoots winnen 😀


  ⚠️ Meld

 14. Haha bernard, jij plugt die fascinerende zusjes met 17:42 ook goed 😉

  Bedankt dat je er nog weer ff mee komt:
  Bericht door arnovd, op 10 augustus 2015 18:21
  Ik was het die Nummerdor benoemde, van de lijst die de gemeente Zwolle per ongeluk tijdelijk openbaar had staan was dat voor mij de meest in het oog springende naam, naast nog wel 100 sympathisanten en de kartrekkers Petiet en Kroeze (welke ook nog eens partners zijn).

  Partners Petiet (dat dan ook weer gelijk met een extra e moet worden geschreven) en Kroeze voor al uw spelbederf gespecialiseerd in verzuurde en verbitterde mensen, die best wat tijd en geld in onze missie mogen steken! Opdat een ander ernstig gekweld wordt in het genieten van het leven, wellicht is het mogelijk stadsgenoten hun levenslust te ontnemen:

  “Waarom niet zoveel mogelijk gefrustreerden, als wij het ook al zijn?”


  ⚠️ Meld

 15. @ Admin, we blijven de laatste maanden wel heel erg in
  – koopzondag
  – lawaai(geluids)overlast hangen.

  Heb je nog wat anders?

  Wat dacht je van weer eens “een klein ongelukje/overtredinkje” waarbij er weer heerlijk ongenuanceerd, bevolkingsgroepen kunnen worden beschuldigd 😉


  ⚠️ Meld

 16. Laten we beginnen door eerst maar eens de club “Herrie uit de stad” te krijgen. Zonder die lui wordt Zwolle een bruisende en levendige stad i.p.v. een saaie Provinciestad waar niets te beleven valt. En op zondag de winkels gewoon open. Wie wil winkelen die winkelt en wie niet wil winkelen winkelt niet. Zo simpel kan het zijn.


  ⚠️ Meld

 17. Voor alle duidelijkheid: dat wil niet zeggen dat er geen rechtsmiddelen meer zijn. Een ‘voorlopige voorziening’ is een aparte procedure waarbij de rechter een soort quick scan doet en snel een uitspraak doet. Dit rechtsmiddel is speciaal bedoeld voor vragen waarbij haast geboden wordt en een gewone rechtsgang te lang gaat duren. In dit geval zou het straatfestival al geweest zijn voordat er een rechterlijke uitspraak ligt.
  HudS kan de gewone rechtsgang dus nog volgen. Dat wordt dan een bodemprocedure genoemd omdat het leidt tot een definitief gerechtelijk oordeel.


  ⚠️ Meld

 18. Nou Blauwe vinger en anderen: je hebt duidelijk geen enkel idee van de geluidsoverlast die zowel van beide parken kan komen; Je woont beslist heel ver weg. Wat mij ook zo ergert is het modewoord dit jaar: bruisend, bruisende. Ook de Stentor kan er wat van. Tjonge, tjonge, leve de hedendaagse journalistiek. Geen dag gaat er voorbij of er moet ergens weer gebruist worden of moet er weer iets smoel krijgen.
  En wat mij ook ergert zijn de clichés die natuurlijk steeds weer komen dat de binnenstadbewoners dan maar naar een hutje op de hei moeten. Heel weinig origineel dus ga zelf met al je herrie, rook en smook naar de hei. Waarom wij? Waarom jullie herriebeminners en zg. festival-podiumaanbidders niet? En wij straks maar jullie zorgkosten vanwege al jullie gehoorproblemen mede ophoesten. Zo doof als een kwartel zijn jullie na een paar jaar festivalbezoeken. Eigen schul, dikke bult dan maar. gaat er wel bij varen.
  En wat die rechterlijke uitspraak betreft: die rechter woont beslist niet in de buurt want anders was hij/zij wel wijzer geweest; alleen al denkend aan de herrie en de ongelooflijke rook en stank op de zaterdagavond b.v. van het . Wel degelijk is er dit jaar tot op heden van alles te doen geweest in en rond het Terpelkwijkpark. Jammer van het parkje.
  Nou, die verantwoordelijke stadsbestuurder(s) woont/wonen zeker ook heel ver weg?
  Het oorlogsmonument had beter verplaatst kunnen worden i.p.v een opknapbeurt; naar een plek waar het echt tot recht komt; niet in een plotseling tot luidruchtig-festival terreintje gebombardeerd.
  Maar wat ik het meest schunnig vind, zijn de steeds terugkerende onfatsoenlijke uitlatingen aan het adres van persoon/personen van het comité. Dat de webmaster van dit weblog dat tolereert. Dat geeft toch wel het niveau van het een en ander aan, sorry anders kan ik het niet zien.


  ⚠️ Meld

 19. Mag broez’n wel?

  broezen=besproeien met een broes

  😮

  Zo doof als een kwartel zijn jullie

  Allemaal?
  Dus we mogen geen kritiek hebben en al helemaal geen namen noemen?

  Hoe zie je jullie omgeving het liefst…met een denkbeeldig hek er omheen?

  Geef eerlijk toe, zijn er tussen je vrindjes 1 of meerder mensen die zich verheven voelen boven volksvermaak?


  ⚠️ Meld

 20. @binnenstadbewoner, om welke reden bent u gaan wonen in de binnenstad? En had u verwacht dat u daar een rustige oude dag zou hebben. En wat gebeurd er met het monument terwijl er voor op het gras feest gevierd wordt?


  ⚠️ Meld

 21. @binnenstadsbewoner Je woont in de binnenstad van een provincie-hoofdstad. Op het moment dat je in een dergelijke omgeving gaat wonen is het in mijn ogen bijzonder naïef om te denken dat je daar alleen maar stilte en rust gaat vinden. Je kiest er namelijk bewust voor om te gaan wonen in het stuk van een stad waar mensen van oudsher al heen komen om te winkelen, uit eten te gaan, uit te gaan en allerhande evenementen mee te maken. Als je van jezelf weet dat dit je irriteert, waarom ga je dan in een binnenstad wonen? Ik ga als ik me zou irriteren aan vliegtuigen ook niet in de omgeving van Schiphol wonen, kwestie van logisch nadenken.

  Dat je aangeeft dat de rechter vast niet in de buurt woont getuigd ook niet van de grootste realiteitszin. Sowieso is een rechter aangewezen om onafhankelijk en objectief naar de feiten te kijken, wat in deze zaak gelukkig ook is gebeurd. Rechters zoals jij en HudS deze graag zouden zien zijn nou eenmaal vooral aanwezig in dictaturen.

  Dat je geen reacties wil zien van mensen die blij zijn dat een rechter eindelijk een keer nee heeft gezegd tegen HudS is naar mijn mening exemplarisch voor de manier van denken van HudS en zijn aanhang. We leven gelukkig in een land zonder klassenmaatschappij, waar vrijheid van meningsuiting een groot goed is. Dat je graag censuur wil zien op de reacties en uitingen van mensen die anders over zaken denken als jij, en je verwijt richting de redactie van deze website zegt genoeg over jou, en HudS in het bijzonder:

  – leeft nog in de 19e eeuw waar de notabelen het voor het zeggen hadden en heeft het bijzonder moeilijk met het accepteren van de samenleving anno 2015;
  – acht zichzelf beter dan wie dan ook (snobisme viert hoogtij);
  – woont in of in de directe omgeving van een binnenstad, maar accepteert de evenementen en uitgaansfunctie van een binnenstad niet;
  – heeft een in sommige gevallen vrij fascistoïde manier van denken en leven. Immers, de 120.000 inwoners van Zwolle en de inwoners van de randgemeenten hebben zich maar te schikken naar een kleine groep notoire klagers, waarmee (zo is gebleken) niet te overleggen valt (alleen de zelfbedachte oplossing is immers acceptabel).

  Ik ben dan ook blij dat de rechter in dit geval heeft laten zien onafhankelijk en objectief naar de vergunning, de bezwaren en de aard van het evenement heeft gekeken en heeft besloten dat de bezwaren ongegrond blijken te zijn. Ik zal persoonlijk niet komen kijken bij het Ter Pelkwijkpark tijdens het stratenfestival aangezien ik de geprogrammeerde muziek niet te harden vind, maar ik ben blij dat er voor liefhebbers van dergelijke muziek een mogelijkheid is om hiervan te genieten.


  ⚠️ Meld

 22. Eens met binnenstadbewoner dat het nergens voor nodig is om steeds de namen achter HudS te noemen. Die mensen, ook al ben je het er niet mee eens, maken gebruik van de rechten die ze hebben. Dat mag.
  Tweede punt is wat al vaker is aangehaald: waarom gaan wonen in de binnenstad wanneer je moeite hebt met de activiteiten die horen bij een binnenstad. De binnenstad is niet van de bewoners, maar van ons allemaal. Ik heb zelf een aantal jaren in een binnenstad gewoond met bijbehorend lawaai, maar heb daar nooit over geklaagd, omdat het erbij hoort. Wanneer je rust wilt, moet je een huis in een buitenwijk of op het platteland zoeken. Dat is een eigen keuze.


  ⚠️ Meld

 23. Of gewoon zoals ik lekker in Hanzeland gaan wonen. overal toch dichtbij met de rust van een buitenwijk. En de “muziek”- en kermisflarden van geluid neem ik dan maar voor lief.


  ⚠️ Meld

 24. Heel vaak lees ik hier : waarom bent u in de binnenstad gaan wonen als u last van de herrie heeft?
  Ooit de gedachte bij u op gekomen dat deze mensen al hun leven in de binnenstad wonen en vroeger nooit last van de huidige takke herrie hadden?

  Helaas het woord fatsoen komt niet voor in het woordenboek van een Zwollenaar. Daar komt alleen maar het word ikke, ikke en ikke voor!


  ⚠️ Meld

 25. in het woordenboek van een Zwollenaar.

  Dus ook niet van de zichzelf boven ons verheven voelenden in en rond het Ter Pelkwijkpark. Neem aan dat je zelf ook een Zwolse bent?

  Jeanine & Will de Bep & Toos[/url] van de Zwolsche-verhevenen….

  >:( Oh nee, daar zijn Bep & Toos veel te gezellig voor.


  ⚠️ Meld

 26. Ach, het loopt allemaal zo netjes en keurig hier. Beetje deinig, emoties als opwinding(?) en zelfs lichtelijk was chaos(?)….beetje trol is toch met 2 vingers in de neus te bestrijden. * Een trol (mv.: trollen) in een internetomgeving is een persoon die op Usenet, fora, websites of chatkanalen berichten plaatst met het doel voorspelbare emotionele reacties (bijvoorbeeld woede, irritatie, verdriet, of scheldpartijen – ook wel flames genoemd in internetjargon) van andere mensen uit te lokken,[1] opzettelijk verkeerde informatie (desinformatie) te geven of zichzelf expres anders voor te doen.[2] Het gebruik van het woord trol in deze zin, is afkomstig van de vroege uitsluitend Engelstalige internetgemeenschap. Ach, je hebt gelijk joppuh 😉


  ⚠️ Meld

 27. Joppuh en dick bevestigen gelijk mijn stelling, beiden hebben geen fatsoen en bij beiden geldt: ikke, ikke en ikke en de rest kan stikke. Bedankt voor jullie bevestiging van mijn stelling 😀


  ⚠️ Meld

 28. En jij bedankt voor het bevestigen van mijn mening over jou Jeanine 😀

  Ik zie echt niet waar Joppuh en Dick onfatsoenlijk zouden zijn. Daar komt nog bij dat als er ergens enkel aan zichzelf gedacht wordt het wel is bij de mensen die klagen over wat muziek (en dat dan maar herrie noemen) waar duizenden van genieten!


  ⚠️ Meld

 29. Als iemand aangeeft problemen te hebben met de frequentie en/of het geluidsniveau van festivals valt er weinig empathie te verwachten. En steek je daarvoor ook nog je nek uit dan valt je een genadeloos hakblok ten deel. Het is onmiddellijk hoon, wrevel, en soms ook agressie die de “klager” mag ondervinden. Waarom is het dat zo werkt? Iedereen produceert namelijk geluiden, dus daarin zouden we elkaar dan toch juist moeten her- en erkennen? Is het de angst voor een mogelijke inperking van de individuele vrijheid als er (teveel) rekening gehouden moet worden met een ander?
  Het lijkt onmogelijk om door die muur van weerstand heen te kunnen breken, onmiddellijk wordt men weggezet in de hoek van ongewenst slachtofferschap. Zeikers, ga toch weg, rot op, doe lekker oordoppen in, of verhuis alsjeblieft! Het aantal “hutjes op de hei” is onderhand niet meer te tellen. Zelfs Papje, toch een “respectabel” gemeenteraadslid, laat zich hiertoe in de Swollenaer, al dan niet uit opportunistische overwegingen, verleiden.
  In dit licht is het extra wrang te vernemen dat uit recent onderzoek is gebleken dat 1 op de 5 jongeren ondertussen een gehoorbeschadiging heeft opgelopen en de oordoppenindustrie gouden tijden beleeft. Oordoppen dragen is tegenwoordig niet meer suf maar trendy. Sommigen zijn bereid om er honderden euro’s voor neer te tellen om toch maar met het laatste model gezien te kunnen worden!  ⚠️ Meld

 30. Meneer Toon Verberg, u scheert de voorstanders van evenementen in de binnenstad over een kam! En de gemeente Zwolle doet al zo haar best om het aantal decibellen binnen de perken te houden.


  ⚠️ Meld

 31. Jeanine laat ook zijn geweldige ik vorm zien.. Ik heb er last van dus het moet verboden worden.. Over fatsoenlijk gesproken.. Man man man wat een kansloos persoon!


  ⚠️ Meld

 32. Het is heel simpel Toon…

  Al sinds jaar en dag wordt er bij ieder evenement in Zwolle op Weblog Zwolle door enkele individuen geklaagd. Dat gaat eigenlijk nooit in normale bewoording noch op een constructieve manier. Het is altijd “takke herrie”, “kopjes trillen uit de kast”, “mijn kinderen kunnen niet slapen”, “er wordt nooit rekening met ons gehouden” enz enz.
  En ja, telkens wordt daarop gereageerd.
  Pas daarná is de organisatie Herrie uit de stad ontstaan. En ook daar schort het weer aan realiteitsbesef. Prima dat we rekening met elkaar houden. Prima, dat het geluidsniveau naar beneden bijgesteld moet worden. Prima, dat een evenement wat eerder afgelopen moet zijn.
  Maaaaaar…. dan wordt er een geluidsnorm van 63dB voorgesteld…zoek maar eens op wat er allemaal 63dB produceert. Dat is gewoonweg NIET realistisch!
  Probeer mee te denken in toekomstige evenementen waar nog een vergunning voor afgegeven moet worden en ga dan het gesprek aan en probeer te zorgen dat die vergunning afgegeven wordt voor kortere duur. Ga niet reeds geplande evenementen inperken.

  En ja, bij wonen in een stad hoort naar mijn idee ook acceptatie van het feit dat daar evenementen plaatsvinden.

  Waarom mensen zo pittig reageren? Omdat het gewoon ontzettend moeilijk te geloven is dat mensen er echt hinder van ondervinden. Je kunt het misschien horen, misschien vind je het wat vervelend. Maar echt hinder? Echt klachten? Nee, dat kan ik me in ieder geval niet voorstellen.


  ⚠️ Meld

 33. We hebben al heel veel ingeleverd toon! Vroeger waren de tijden van evenementen veel langer.. Nu is het voor 12 uur al stil buiten.. Nu zijn de decibellen aan de beurt.. Ook deze zijn naar beneden gegaan. Wat wil je nu nog meer toon? Het is toch geven en nemen? Zoals wij hebben gedaan.. Nu zijn jullie aan de beurt om te nemen!


  ⚠️ Meld

 34. De binnenstad is nooit een oase van rust geweest. Vroeger reden de bussen er dwars doorheen en was er ook altijd drukte van ondermeer kermis en carnaval. In Zwolle was het wellicht rustiger dan elders omdat het lange tijd meer een uit zijn gegroeid dorp was dan een stad. Dat is het laatste decennium flink veranderd met bijbehorend vertier. Binnen bepaalde perken (en die worden in mijn ogen goed bewaakt) hoort dat inderdaad bij het wonen in het centrum.


  ⚠️ Meld

 35. @Plantje en Davy
  Jammer dat de essentie van mijn betoog niet is overgekomen.
  Wellicht zoals Plantje zelf al aangeeft, dat je je de overlast zelf niet kunt voorstellen. Maar dat is nu juist het punt. Het gaat hier niet zozeer om het gelijk hebben, hoe men het zelf ervaart, wie hoeveel water bij welke wijn heeft gedaan, noch wat mensen die in de buurt van festivalterreinen wel of niet dienen te accepteren, dat is namelijk in het kader van mijn betoog niet relevant. Het gaat mij om de wijze waarop velen menen te moeten reageren op hen die die overlast blijkbaar wel ervaren en daarvoor hun nek uitsteken.
  Voor de goede orde. Ik ben geen lid van HUDS en ook geen tegenstander van evenementen in het algemeen en het stratenfestival in het bijzonder en woon al vele jaren met veel plezier in de binnenstad. Het gaat mij vooral om de vaak hufterige wijze waarop velen op deze topics menen te moeten reageren.
  HUDS bewandelt voor hun doelstelling (en of je dat nu leuk vindt of niet, soms met succes) de juridische weg en daar is niets mis mee. In onze rechtstaat staat deze weg voor een ieder die zich benadeeld voelt open. In dit geval dus met negatief resultaat, jammer voor hen, leuk voor de feestgangers. We kunnen gewoon weer over tot de orde van de dag. Het is volstrekt onnodig om deze mensen alsnog te schofferen en te beledigen.


  ⚠️ Meld

 36. Ik begrijp heel goed wat “takkeherrie” is. Ik heb ook wel eens de minuten af zitten te tellen tot het twaalf uur werd als er een feetje was op het Rodetorenplein en het geluid deze kant op waaide. Het meest storende was dan niet eens de muziek maar het gelal van de man die de boel aan elkaar praatte. Het heeft ook te maken met in wat voor gemoedstoestand jezelf bent. De ene keer kun je meer hebben dan de andere. Toch zul je mij daar nooit over horen klagen. Als ik alles dichttrek en de TV wat harder zet hoor ik het bijna niet meer. Een enkele keer moet dat kunnen. En ik kan me niet voorstellen dat er op het Terpelkwijkpark vaker wat te doen is. En aangezien ik blij ben dat de stad wat dynamischer geworden is, vind ik dat men dit moet accepteren. Tijden veranderen nou eenmaal. Misschien is er iets te doen aan de isolatie van de woningen daar?


  ⚠️ Meld

 37. namen achter HudS

  Die mensen wisten waar ze aan begonnen, glimlachten toen ze de dancefestivals op de knie kregen, stonden voor de camera’s van TV Twente en waren te beluisteren op NPO 1. En nu het tegenzit anoniem wille zijn? Koekoek!!


  ⚠️ Meld

 38. Beste klagers over het geluidsniveau in de binnenstad van Zwolle. Zelf heb ik als geboren Zwollenaar op diverse locaties gewoond in de binnenstad en ken bijna iedere stoeptegel. De reden waarom mensen in de binnenstad gaan wonen is, omdat het daar naar hun gevoel leeft. M.a.w. er zijn daar menselijke activiteiten. Af en toe dat er een feest wordt gehouden in de binnenstad hoort er dus bij. Beste klagers jullie wisten van te voren waaraan jullie begonnen, voordat jullie in de binnenstad zouden gaan wonen. Ga nu dan niet achteraf klagen, wanneer jullie tere zieltjes wordt geraakt.


  ⚠️ Meld

 39. En nog even dit beste vriend Henk Kroeze als hoofdklager; Je hebt te danken aan de Gemeente Zwolle dat destijds het Gouverneurshuis helaas onterecht is gesloopt, zodat jij nu in een appartement op dezelfde plek daar kan wonen en dat totaal niet in het kader van de binnenstad past. Een beetje meer respect naar de Zwolse burger toe die tegen dit slopen was en is. Dit is meer op zijn plek i.p.v. te zeuren over geluidsoverlast.


  ⚠️ Meld

 40. Dat maakt dus niet uit Plantje, levendig is het daar altijd al geweest, in allerlei vormen. Dan kun je niet zeggen: en nu zetten we de tijd stil.


  ⚠️ Meld

 41. Allen,

  Het valt mij op dat Herrie uit de Stad zich positioneert als vertegenwoordiging voor alle binnenstadbewoners. Dit is niet het geval. Ze vertegenwoordigen alleen een aantal bewoners die aan het Ter Pelkwijkpark of de directe omgeving wonen.

  Ben zelf een binnenstadbewoner en besef mij dat de binnenstad de huiskamer van de stad is. Daar hoort reuring te zijn, in een huis moet geleefd worden.

  Daarnaast wordt er ook gesuggereerd dat er iedere week een groot festival is dat voor overlast zorgt. Dat is kolder. Er zijn regelmatig activiteiten, dat is zeker. Maar deze zijn zo kleinschalig dat, kan geen overlast geven.

  Juist door de acties die Herrie uit de stad onderneemt plaatsen zichzelf in een kwaad daglicht. Een rechtszaak tegen bfo? Dat heeft een regiofunctie. Klagen over het stadfestival? Dat is voor de stad bedoelt en naast sinterklaasfeest is dat 1 van de weinige activiteiten vanuit de ondernemers in de binnenstad.

  Als de stichting op deze manier doorgaat maken zichzelf belachelijk. (als ze dat al niet hebben gedaan)Ze pakken juist de activiteiten aan waar de stad zichzelf mee kan profileren.

  Begrijp best dat je voor je eigenbelang wilt opkomen, maar als je daarbij anderen schaadt. In dit geval de reputatie van de stad en leefbaarheid. Dan woon je op de verkeerde plaats.


  ⚠️ Meld

 42. Misschien is dit wat voor de klagers; ieder nadeel heP zijn voordeel:

  Het komt van een Thermen, niet heel ver hier vandaan ook nog:

  Geachte….,
  Kom naar de Klank en relaxweek van 7 t/m 13 september en ontdek de ontspannende werking van klank op uw lichaam en geest. Maak kennis met de Aqua sound healing en boek het speciale Klank en relax arrangement!

  Dat kregen ze (in dit topic) in het Ter Pelkwijkpark gewoon GRATIS he; dan nog procederen 😮


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.