Social Run zoekt Zwollenaren

Zwolle – Van vrijdag 18 tot zondag 20 september wordt voor de derde keer de landelijke estafetteloop Social Run gehouden. Een bijzondere duurloop met twintig deelnemende teams van acht lopers, die in 48 uur 555 kilometer afleggen. Elk team wordt begeleid door acht fietsers, twee bussen, een masseur en een kok. De Social Run vraagt aandacht voor een betere beeldvorming van mensen met psychische aandoeningen.

Op dit moment wordt er een Overijssels team gevormd. Vanuit de grote GGZ instellingen zoals Dimence en RIBW GO worden teamleden geworven om te lopen, fietsen, rijden, koken of masseren. Deelname staat ook open voor sportieve Zwollenaren die achter het doel van de Social Run staan.

De estafette start vrijdag 18 september om 12.00 uur in Utrecht en loopt via Zwolle, Assen, Harlingen en Amsterdam terug naar Bunnik (Utrecht). Daar vindt op 20 september een grote publieksmanifestatie plaats tegen stigma en is de feestelijke onthaal van de teams.

Heb jij belangstelling of wil je meer info? Laat dit dan zo spoedig mogelijk weten aan Sibrand Hofstra. Mailadres s.hofstra@ggzberaad.nl of 06-20160127.

Algemene info over de Social Run is te vinden op www.socialrun.eu

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Dit is off topic Dick, maar ik ben druk met andere dingen. Maar ik maak nog graag Nieuwbrieven, en schrijf zo nu een dan een artikel voor het Zwolse COC-magazine en de Peperbus. Ik blijf betrokken!


  ⚠️ Meld

 2. 🙂 Sibrand, o.k. dat kunnen ze idd wel aan jou overlaten. We waren ook wel een aardig (weliswaar kort en voor de afwisseling eens “skerp”) interview-duo.
  Twee dingetjes nog, met het gevaar dat ze weggegumd worden:
  – heb je geen heimwee naar die (toch ook wel goed beluisterde?) radio-show?
  – ben je nog van plan weer je nek uit te steken in de Zwolse politiek? Iets Lev-erigs, of iets totaal anders; de vele reageerders op het onvolprezen WeblogZwolle zouden je kunnen steunen?

  Maar inderdaad; wat een goed doel zeg!

  De Social Run vraagt aandacht voor een betere beeldvorming van mensen met psychische aandoeningen.

  …Een Overijssels team gevormd. Vanuit de grote GGZ instellingen zoals Dimence en RIBW GO

  In estafette-vorm; Lekker veel variatie: lopen, fietsen, rijden, koken of masseren
  Zijn er ook vrouwen te masseren 😉

  18/9 12:00 in Utrecht, in de loop van de middag in Zwollywood neem ik aan. Kijk wel uit waar je door Zwolle loopt, want je maakt al snel teveel lawaai!

  Grote publieksmanifestatie plaats tegen stigma en is de feestelijke onthaal is natuurlijk altijd goed!… misschien wel leuk om te kijken.

  Alle succes in elk geval en geweldig dat je elke keer weer met een ander idee komt!


  ⚠️ Meld

 3. Dank je, zo voel ik me wel eens. Een ontdekkend, proberend, grenzen zoekend, niet kieskeurig, grijpgraag, op de emotie-inspelend, voor het eerst naar de “school van het leven gaand”, de spil in het zich boeiend ontwikkelend leven, bewustwording ontplooit zich, realistischer en abstracter denken groeit als kool, eigen wil laten gelden door veel “nee” te zeggen, met het andere geslacht spelen, daardoor een rol in de poppenhoek krijgen.

  Best goed ingeschat Yvon…al voel ik me vaak meer een jaar of 18. Ach je kunt niet alles hebben.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.