Onderzoek naar toekomst van de zorg

Zwolle – Willemieke van den Brink en Anne Marth Kuilder, social designers uit Zwolle, ontwerpen nieuwe manieren om naar een vraagstuk te kijken. Ze willen samen met de mensen in de Heemskerckstraat de toekomst van de zorg vormgeven. "Hoe gaan we dat doen met elkaar en wat kunnen we wel en niet van buren verwachten? We denken dat dit onderzoek interessant is voor iedere buurt in Nederland, maar we moeten ergens beginnen en dat is in de Heemskerckstraat in Zwolle."

Er is minder geld voor professionele zorg en mensen moeten vaker een beroep doen op mantelzorgers. Maar niet iedereen heeft een goed netwerk en soms woont familie ver weg. De dames willen in de helft van de Heemskerckstraat (ongeveer 40 woningen) onderzoek doen of buren samen kunnen en willen zorgen voor mensen die (even) geen beroep kunnen doen op mantelzorgers, maar wel wat hulp nodig hebben. Wat doe jij voor de buren? Welke buren zouden er voor jou zorgen als dat nodig is? Zou je jouw eigen netwerk ook uit kunnen lenen aan een buurman of –vrouw die even hulp nodig heeft?

"Uiteraard betrekken we ook de gemeente, woningbouwstichting en welzijnsorganisaties bij ons onderzoek, maar we beginnen bij de bewoners zelf. In september zijn we veel in de wijk te vinden om gesprekken te houden en het netwerk van de wijk te onderzoeken. We hopen dat je het leuk vindt om hier aan mee te werken! Eind september organiseren we een bijeenkomst waarin we onze ideeën willen testen samen met de mensen uit de straat. Wil je op de hoogte gehouden worden of heb je iets te vertellen over de Heemskerckstraat?" Neem gerust contact met de initiatiefneemsters op! Anne Marth: a.m.kuilder@gmail.com of Willemieke: willemiekevandenbrink@gmail.com.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.