Veel vermaak op Zwolse Zomerkermis

Zwolle – De Zwolse Zomerkermis heeft ook dit jaar weer veel te bieden. Van 14 tot en met 23 augustus kunnen jong en oud in de binnenstad genieten van hun favoriete attracties. De kermis opent op vrijdag 14 augustus om 12.00 uur. Om 20.15 uur is er een verrassende openingsshow op het Rodetorenplein. Ook op andere dagen is er voor jong en oud genoeg te beleven. Zo zijn er bijzondere gasten en natuurlijk weer de traditionele dagen, zoals Eurodag en het Stratenfestival.

Naast tal van vertrouwde attracties zoals Break Dance en Polyp is er dit jaar een nieuwe attractie, spookhuis Das Omen. Dit twee etage hoge spookhuis is de grootste en enige spookhuis in Nederland met live actors. In tegenstelling tot eerdere berichten komt de Supermouse dit jaar niet naar Zwolle. Deze plek, op het Rodetorenplein, wordt opgevuld door Kids Play Ground. Een vrolijk luchtkastelenpark waarin kinderen zich 30 minuten lang kunnen vermaken.

Programma
Ook dit jaar is er weer een omlijstend programma voor de Zomerkermis dat de kermis een extra tintje geeft. Zo treedt zondag 16 augustus clown Desalles op en zijn Grote Smurf en Smurfin zondag 23 augustus van de partij. Een uitgebreid overzicht van het programma is te vinden op www.zwolle.nl/zomerkermis

PEC Zwolle on Tour
Op woensdag 18 augustus komt PEC naar de kermis. Omdat er op de middag nog een voetbaltraining gepland staat, zijn Wouter Marinus en Kingsley Ehizibue, twee selectiespelers, om 18.00 uur aanwezig bij de kermisattractie Booster op de Grote Markt. Daar delen ze voetballen met handtekeningen uit en is er ook gelegenheid om een handtekening op papier te bemachtigen.

Stratenfestival
Op vrijdag 21 augustus vind het jaarlijkse Stratenfestival plaats met maar liefst 27 podia met diverse artiesten en waar verschillende muziekstijlen te horen zijn. Op www.stratenfestivalzwolle.nl staat een uitgebreid programma.

Korting
Naast de eurodag, op maandag 17 augustus, is er voor kermisbezoekers een voordeeltje te behalen via de kortingsbonnen. Deze kermiskortingsbonnen zijn te downloaden op www.zwolle.nl/zomerkermis of verkrijgbaar via de in Zwolle verspreide kermiskrant.

Kleurwedstrijd
Gedurende de Zomerkermis kunnen kinderen t/m 12 jaar meedoen aan een kleurwedstrijd mede georganiseerd door het Stedelijk Museum. Op www.zwolle.nl/zomerkermis staat alle informatie over de voorwaarden en waar de kleurplaat te verkrijgen is en ingeleverd kan worden. Er zijn prijzen te winnen!

Selfie
Bezoekers die het geweldig vinden op de kermis kunnen een selfie maken en deze op Twitter @zwollekermis en/of op facebook www.facebook.com/Zwolsezomerkermis delen.

Planning op- en afbreken
Voorbereidingen voor van de komst van de kermis starten op maandag 10 augustus. Vanaf dinsdag 11 augustus komen de attracties naar de binnenstad. Verwachting is dat de alle attracties donderdag aanwezig zullen zijn. Op zondagnacht, 23 augustus en maandag 24 augustus vertrekken de attracties uit de binnenstad en wordt er dinsdag 24 augustus opgeruimd. Tijdens de zomerkermis verhuist de warenmarkt naar Oude Vismarkt, Gasthuisplein en omgeving.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Wat staat hier nou….?? Tal van nieuwe atracties zoals de breakdance?? Moet ook niet gekker worden.dat ding is al dik tien jaar oud. Of redactie van weblogzwolle loopt achter of zwolle heeft helaas weer saaiste kermis van nederland met een 2 etages hoge spookhuis en een breakdance. Oibolligheid troef weer.


    ⚠️ Meld

  2. zoals 2 schiettenten binnen een straal van 20 meter wat een geweldige invullen . De grootste attractie komt helaas niet zou wel teveel geluid produceren ach eigen schuld gemeente zwolle


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.