Voetbaldagen bij SVI

Sinds mensenheugenis organiseert de v.v. SVI de voetbaldagen. Lange tijd gebeurde dit onder de vlag van de KNVB echter de laatste 2 jaar heeft de vereniging zelf alle touwtjes in handen. Goed gebruind, fit als een hoentje en met een gezonde honger naar de bal stonden maandagochtend 96 jongens en meisjes klaar om de Zwolse Voetbaldagen af te trappen.

voetbaldagen.jpg 

De Zwolse Voetbaldagen trekt jongens en meisjes in de leeftijd van 7 t/m 13 jaar vanuit heel Zwolle en omgeving naar sportpark ‘de Siggels’, de thuishaven van voetbalvereniging SVI. In samenwerking met de Voetbalschool Skills van SVI-trainer Matthias Odding is een aantrekkelijk en leerzaam programma samengesteld. Vanwege het overweldigende aantal aanmeldingen zat de reguliere Voetbaldagen snel vol en moest voor de wachtlijst een alternatief worden gevonden. Ruim 30 kinderen spelen donderdag en vrijdag daarom nog een Voetbal 2-daagse.  Ruim 125 kinderen hebben zo een mooie laatste vakantieweek voordat de scholen weer open gaan.

Met alle deelnemers in een supergaaf tenue werd maandagochtend het startsein gegeven voor drie dagen voetbalvermaak. En dit keer weer onder fantastische weersomstandigheden. Natuurlijk wordt er hard gewerkt aan de techniek, aanvallen en verdedigen en handelingssnelheid, maar is er vooral ruimte voor plezier. De kinderen én trainers genieten er zichtbaar van.  Dagelijks wordt er afgesloten met wedstrijden om de Champions League en de Europa League.

En tussen alle trainingen en wedstrijden laten de spelers van Chelsea, Real Madrid, Bayern München en al die andere topploegen zich de lunch goed smaken. Om 96 hongerige kinderen te voeden is voor de SVI-vrijwilligers in het clubhuis altijd een pittige maar dankbare klus.

De deelnemers worden beloond voor hun inzet en spelvreugde met een heus certificaat, het tenue en natuurlijk een fraaie bal. 

De reguliere 3-daagse duurt tot en met woensdag 12 augustus. De extra 2-daagse vind donderdag en vrijdag plaats. Kom gerust eens kijken!

Artikel delen: