Open dag Dahliavereniging Rondom de Peperbus

Zwolle – Op zaterdag 29 augustus en zaterdag 5 september 2015 stelt Dahliavereniging Rondom de Peperbus haar tuinen aan de Ruusbroecstraat ( 5 september) en aan de Leo Majorlaan (29 augustus) in Zwolle open voor publiek.

 

 dahlia_zwolle.jpg

 

Geïnteresseerden kunnen op die dagen van 10.00 tot 16.00 uur een kijkje komen nemen op de tuinen. Op het programma staat ondermeer een kalebassenmarkt en rondleidingen over de tuin met informatie over dahlia’s. De open dagen zijn een prima moment voor bezoekers om eens een kijkje te komen nemen op (één van) de tuinen waar de dahlia’s en andere zomerbloeiers momenteel in volle bloei staan. Hoewel de vereniging een groot aantal leden kent, zijn nieuwe leden nog steeds welkom! Tijdens de open dag kunnen belangstellenden hierover informatie inwinnen bij de bestuursleden.

Maatschappelijke betrokkenheid

Alle leden telen mooie dahlia’s op de eigen bedden. De vereniging, de gezamenlijke leden, telen allerlei soorten, ook heel bijzondere, dahlia’s op verenigingsbedden. De bloemen van de bedden van de vereniging worden in augustus gebruikt om mooie stukken voor- en met bewoners van bejaardenhuizen te maken. 

 

Vanzelfsprekend doen de bloemen van de verenigingsbedden ook mee met landelijke dahlia wedstrijden en landelijke dahlia exposities.

In het hoogseizoen bezorgt de Vereniging ook wekelijks boeketten dahlia’s bij verschillende maatschappelijke organisaties zoals het Leger des Heils, Brandweer, Ronald McDonald Huis en zorginstellingen.

 

Meer informatie

Belangstellenden die meer willen weten over Dahliavereniging Rondom de Peperbus

in het algemeen of de open dag in het bijzonder, kunnen contact opnemen met het secretariaat van de Vereniging, via dahlia-inge@hotmail.nl, of een kijkje nemen op de internetsite van de vereniging www.dahlia-zwolle.nl

Artikel delen: