PEC Zwolle – SC Cambuur voorbeschouwing

Zwolle – Woensdagavond start de nieuwe competitie voor PEC Zwolle met een thuiswedstrijd tegen SC Cambuur. In een nagenoeg uitverkocht IJsseldelta stadion trappen de ploegen om 19.45 uur af. De Blauwvingers bereiken met de eerste trap tegen de bal woensdag meteen een mooie mijlpaal. Het is namelijk voor de eerste keer sinds de periode 1978-1985 dat PEC Zwolle vier seizoenen op rij in de Eredivisie acteert.

pec_zwolle_-_cambuur.jpg

De statistieken zijn de Zwollenaren woensdag gunstig gezind. Zo werd de openingswedstrijd van het seizoen de afgelopen drie seizoenen niet verloren en leverde het tweemaal een winstpartij op. Ook wat betreft de onderlinge ontmoetingen zijn de statistieken positief. PEC Zwolle en SC Cambuur speelden viermaal tegen elkaar in de Eredivisie en telkens won de thuisspelende ploeg. Vorig seizoen eindigde de wedstrijd zelfs in een 6-1 overwinning voor de thuisploeg. Dit betekende een evenaring van de grootste Eredivisiezege ooit. Grote man die wedstrijd was invaller Stef Nijland, hij zette die avond een loepzuivere hattrick op zijn naam. Naast de wedstrijden in de Eredivisie kan PEC Zwolle sowieso op een positieve thuisreeks tegen SC Cambuur bouwen. Van de laatste elf ontmoetingen in Eredivisie, Jupiler League en nacompetitie, werden er elf gewonnen. Wel was dit eenmaal via strafschoppen in de play-offs van het seizoen 2010-2011. 

De wedstrijd van woensdag is een weerzien met oude bekenden. Zo staan bij SC Cambuur de voormalig Zwollenaren Etienne Reijnen, Erik Bakker en Furdjel Narsingh onder contract. Bij PEC Zwolle staan geen spelers onder contract met een verleden in Leeuwarden. Scheidsrechter Dennis Higler leidt het duel, hij wordt geassisteerd door de heren Hoekstra, Brondijk en Pérez. Het duel is op de publieke tribunes uitverkocht. Heb je geen entreebewijs, dan kan je de wedstrijd rechtstreeks volgen via FOX Sports of Twitter

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

51 gedachten over “PEC Zwolle – SC Cambuur voorbeschouwing”

  1. Stef Nijland en Bart Schenkeveld zijn voldoende fit om woensdag met PEC Zwolle tegen SC Cambuur uit te komen. Trainer Ron Jans heeft het duo opgenomen in zijn selectie, maar vindt het waarschijnlijk te vroeg voor een basisplaats.
    PEC Zwolle opent de eredivisie voor eigen publiek met veel nieuwe gezichten. De club nam afscheid van dragende spelers als Warner Hahn, Joost Broerse, Maikel van der Werff, Wout Brama, Jody Lukoki, Jesper Drost en Tomas Necid. Mustafa Saymak en Ryan Thomas zijn geblesseerd.

    Van de nieuwelingen starten Lars Veldwijk, Queensy Menig en Dirk Marcellis vermoedelijk tegen SC Cambuur.

  2. PEC-Cambuur

    2-1 dick
    3-1 (T)ja
    2-0 Joppuh
    1-0 Agusi
    4-0 René
    1-1 1stejohn
    5-4 br
    3-2 drama
    0-1 doohnibor
    Durf nog geen voorspelling te doen Mike70

  3. IN het elftal staan wel erg weinig spelers die er vorig seizoen in stonden. De kwaliteit in de basisploeg van vanavond is minder dan vorig jaar, er spelen een paar spelers in zoals Decker en Marinus die nauwelijks of zelfs geen ervaring hebben in het betaald voetbal. Bij Cambuur staat er een ploeg die veel meer op elkaar is ingespeeld. Daarom ben ik bang voor een 1-3 nederlaag.

  4. 0Bericht door Mike70, op 12 augustus 2015 9:10
    PEC-Cambuur

    2-1 dick
    3-1 (T)ja
    2-0 Joppuh
    1-0 Agusi
    4-0 René
    1-1 1stejohn
    5-4 br
    3-2 drama
    0-1 doohnibor
    Durf nog geen voorspelling te doen Mike70
    1-3 Trotse Zwollenaar
    3-0 Bernard

  5. @ Trotse, Marcellis heeft bijvoorbeeld dan weer veel ervaring:

    PSV
    Voordat Marcellis op tienjarige leeftijd naar PSV kwam, speelde hij voor amateurclub RKSV Wittenhorst en VVV-Venlo. Hij deed als PSV’er en aanvoerder mee aan het Europees kampioenschap voetbal onder 17 en het wereldkampioenschap voetbal onder 17. Op het EK werd zijn ploeg tweede, achter Turkije. Op het WK eindigde hij met zijn ploeg op een derde plaats, na een zege op de Turken. In 2005 werd Marcellis uitgeroepen tot Limburgs sporttalent van het jaar. Hij speelde in 2008 voor Jong Oranje.

    Op 11 april 2007 debuteerde Marcellis voor PSV tijdens de kwartfinale voor de UEFA Champions League tegen Liverpool FC op Anfield. Hij werd in deze wedstrijd met een rode kaart weggestuurd, maar kreeg bij het verlaten van het veld een staande ovatie van de aanhang van Liverpool. Op 6 oktober 2007 debuteerde hij in de competitie thuis tegen Willem II.

    In het seizoen 2007/2008 stond Marcellis steeds regelmatiger in de basis bij PSV. Met de komst tijdens de winterstop van Sef Vergoossen als trainer ad interim werd hij definitief basisspeler. Marcellis startte na de winterstop elke wedstrijd (23 wedstrijden in drie maanden) in de basisformatie van de Eindhovenaren, waarmee zijn positie onomstreden bleek. Op 28 februari tekende Marcellis via een contractverlenging bij PSV tot medio 2012.

    Tegen Tottenham Hotspur FC scoorde hij uit een strafschop in de penaltyreeks voor een plaats in de kwartfinale van de UEFA Cup. Wedstrijdcommentator Arno Vermeulen noemde hem op dat moment “het ijskonijn”.

    Op 20 april 2008 werd PSV nationaal kampioen in het voetbalseizoen 2007/2008. Voor PSV was het de vierde titel op rij, voor Marcellis was het het eerste kampioenschap. Een persoonlijk succes mocht Marcellis bijschrijven toen hij door supporters van het PSV-netwerk[1] werd gewaardeerd als derde beste PSV’er van het seizoen, na doelman Heurelho da Silva Gomes en de veldspeler Ibrahim Afellay. Zijn eerste officiële doelpunt voor PSV maakte hij in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal 2008. De tegenstander was Feyenoord (2??0 winst). Marcellis maakte het tweede doelpunt.

    AZ
    Onder trainer Fred Rutten kwam Marcellis echter steeds minder vaak aan spelen toe. Hij zat in het seizoen 2009/10 bij PSV vooral op de reservebank en wilde weer aan spelen toekomen. Op 4 juni 2010 werd Marcellis betrokken in een deal met Jeremain Lens. Na gesprekken met Gertjan Verbeek tekende Marcellis voor vier seizoenen voor de club uit Alkmaar.[2] Via een verslaggever van RTV Noord-Holland is er sinds 9 mei 2013 een officieuze fanclub voor hem, opgericht door supporters uit Vak S.[3] Marcellis was een vaste kracht in het elftal uit Alkmaar, tot hij in mei 2013 geblesseerd raakte aan zijn knie. Hierdoor kwam hij sindsdien niet meer in actie op het hoogste niveau, tot hij op 14 december 2014 zijn rentree maakte in het shirt van AZ.[4]

    NAC Breda
    Marcellis tekende op 31 december 2014 een contract voor de rest van het lopende seizoen bij NAC Breda, dat hem transfervrij overnam van AZ.[5] Daar was op dat moment ook net een nieuwe coach aangesteld, Robert Maaskant. Die maakte Marcellis nog voor zijn eerste wedstrijd bij zijn nieuwe club aanvoerder van het team. Hij speelde in een half jaar tijd zeventien competitiewedstrijden voor NAC, waarin hij met de club van de zeventiende naar de zestiende plek in de Eredivisie steeg. Dit was niet hoog genoeg om wedstrijden om promotie/degradatie te ontlopen. In deze play-offs ontdeden Marcellis en zijn teamgenoten zich nog wel van VVV-Venlo, maar volgde na een dubbele ontmoeting tegen Roda JC Kerkrade degradatie.

    PEC Zwolle
    Marcellis daalde niet met NAC af naar de Eerste divisie. Hij tekende in juli 2015 na een stageperiode een contract tot medio 2016 bij PEC Zwolle, de nummer zes van de Eredivisie in het voorgaande seizoen. In zijn verbintenis werd een optie voor nog een seizoen opgenomen.

    (van Wiki)

  6. Welkom bij de openingswedstrijd van PEC Zwolle in het seizoen 2015-2016, tevens ook de 1e thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen.

    Opstelling PEC Zwolle:
    16. Kevin Begois (Keeper)
    4. Dirk Marcellis
    28. Thomas Lam
    2. Bram van Polen (Aanvoerder)
    5. Bart van Hintum
    23. Ben Rienstra
    19. Rick Dekker
    18. Wouter Marinus
    7. Sheraldo Becker
    21. Queensy Menig
    9. Lars Veldwijk

    Opstelling SC Cambuur Leeuwarden:
    Leonard Nienhuis (K), Vytautas Andriuskevicius, Marlon Pereira, Etienne Reijnen, Heerings, Overgoor, Sander van de Streek, Erik Bakker, Bartholomew Ogbeche, Rosheuvel, Xander Houtkoop

  7. 9′ Kans voor PEC via rechts geen goal
    10′ Vrijetrap Cambuur
    10′ Corner Cambuur PEC werkt weg
    12′ Vrijetrap voor PEC Zwolle overtreding Cambuur

  8. 13′ Beide clubs gaan over en weer, het wordt beiden gevaarlijk met kansen
    15′ Blessure voor Becker PEC wedstrijd stil door tik Cambuurspeler
    16′ Wedstrijd hervat
    18′ Corner Cambuur Zwolle werkt weg

  9. 19′ Kans voor PEC via links snelle Menig geen goal
    20′ Ingooi Zwolle via Bram van Polen
    21′ Ingooi Cambuur
    21′ Kans schot van Houtkoop Cambuur knappe redding Begois
    22′ Cambuur wordt gevaarlijk Zwolle nog niet echt

  10. 27′ Vrijetrap voor PEC richting doel door van Hintum Nienhuis pakt bal
    28′ Menig wordt gewaarschuwd door scheids moet niet zo kinderachtig doen
    28′ Wedstrijd stil Marinus PEC krijgt bal hard in gezicht
    30′ Wed. hervat door Cambuur

  11. 31′ Vrijetrap komt bij Veldwijk geeft voor Marcellis hard in bovenkant doel
    32′ PEC fans zijn blij en juichen en zingen
    33′ Corner Cambuur
    33′ Doeltrap Zwolle

  12. 34′ Sheraldo Becker PEC Zwolle krijgt bal rond middenveld en gaat richting doel hard schot in de rechter kruising
    35′ Grote kans Veldwijk via rechts knappe redding Nienhuis bijna 3-0 voor PEC Zwolle
    36′ Zwolse publiek juicht en zingt niet normaal zeer grote vreugde met Sta op als je voor Zwolle bent!
    37′ Corner Cambuur Zwolle werkt weg richting doel Cambuur
    38′ Cambuur heeft de bal

  13. 41′ Kans voor PEC voor Marinus Buitenspel uit beelden blijkt geen buitenspel fout lijnrechter
    42′ Het is weer beetje rustig geworden in Zwolle
    43′ Buitenspel voor Becker PEC deze keer wel
    43′ EINDE: FC Groningen 1-1 FC Twente Enschede, Michael de Leeuw en Renato Tapia
    45′ Corner Cambuur Zwolle werkt weg
    45′ Doeltrap Zwolle
    45′ Bord geeft weer 1 min. extra tot pauze

  14. HT’ we gaan straks over 15 min. weer verder vanaf 20.47 uur. Veel plezier en geniet van de pauze met of zonder snacks, frisdrank of bier etc.

  15. 46′ SC Cambuur Leeuwarden hervat 2e helft van de wedstrijd met 2-0 achterstand. Scheids fluit
    46′ Wissel bij SC Cambuur. UIT: Kai Heerings IN: Marvin Peersman

  16. 46′ Mooi schot Menig PEC buitenkant paal
    47′ Doeltrap Cambuur
    47′ Kans Cambuur via rechts Zwolle werkt weg
    48′ Overtreding Lam PEC vrijetrap Cambuur net buiten 16
    49′ Overgoor geeft voor en Zwolle werkt weg via Veldwijk tot Corner
    50′ Corner Cambuur buitenspel Cambuur
    51′ Vrijetrap voor Zwolle dus
    51′ Gele kaart voor Rienstra PEC Zwolle voor overtreding op Overgoor Cambuur

  17. 52′ Doeltrap Zwolle
    52′ Overtreding Peersman Cambuur vrijetrap Zwolle via van Hintum
    53′ Kansje voor PEC doeltrap Cambuur
    54′ Ingooi Cambuur wedstrijd in balans
    55′ Ingooi Zwolle
    56′ Mooi pass van Polen richting doel Rienstra geen controle

  18. 58′ Kans voor PEC Marinus op 3-0 maar knappe redding Nienhuis
    59′ Wed. stil blessure Dirk Marcellis PEC
    59′ Wissel Cambuur. UIT: Xander Houtkoop IN: Valmir Berisha
    60′ Wed. hervat

  19. 61′ Vrijetrap PEC via Dekker maar helemaal mislukte voorzet
    61′ Doeltrap Cambuur
    62′ Vrijetrap Zwolle
    62′ Voorzet PEC kans Marinus voorlangs geen goal
    62′ Doeltrap Cambuur
    64′ Corner voor Cambuur via Zwollespeler

  20. 64′ Schot Cambuur mooie redding Begois PEC
    64′ Corner Cambuur Begois werkt weg
    65′ Zwolle weg via links Becker mooie kans PEC Becker voorzet maar geen goal
    66′ Overtreding Dekker PEC vrijetrap Cambuur snel genomen geen kans
    67′ Schot Rosheuvel Cambuur naast doel Zwolle Begois
    67′ Voorzet Zwolle wordt Corner PEC via Cambuurspeler
    69′ Snelle aanvallende diepgang voor PEC Zwolle van nieuwe spelers en SC Cambuur Leeuwarden heeft moeite met dat spel
    69′ WISSEL voor PEC Zwolle. UIT: Dirk Marcellis IN: Bart Schenkeveld

  21. 69′ Schot Cambuur naast doel
    69′ Doeltrap Zwolle Begois
    70′ Voorzet via rechts Cambuur komt met gerommel bij Erik Bakker links terecht en schiet raak! Cambuur komt terug tot 2-1
    74′ Schot Peersman Cambuur redding Begois PEC
    75′ Kans Cambuur verprutst en doeltrap Zwolle

  22. 77′ Overgoor pass middenveld op Cambuurspeler en krijgt bal terug en schiet langs Begois
    78′ WISSEL Cambuur UIT: ….. IN: Furdjel Narsingh
    78′ WISSEL PEC Zwolle UIT: Rick Dekker IN: Abdel Malek El-Hasnaoui
    81′ Corner PEC Zwolle Cambuur werkt weg
    84′ Corner Cambuur Zwolle werkt weg
    84′ WISSEL Zwolle UIT: Lars Veldwijk IN: Stefan Nijland

  23. 82′ Vrijetrap voor Cambuur geen gevaar
    86′ Vrijetrap Cambuur richting doel
    86′ Corner voor Cambuur via Begois
    87′ Vrijetrap Zwolle overtreding Cambuur
    88′ Vrijetrap Zwolle richting doel van Cambuur via van Hintum Nienhuis pakt bal
    88′ Berisha Cambuur schiet in zijnet doel PEC
    88′ Doeltrap Zwolle
    89′ Overtreding van de Streek Cambuur in doel gebied vrijetrap Zwolle

  24. 91′ Wed. ligt stil blessure Erik Bakker Cambuur krampgeval
    92′ Wed. hervat doeltrap Cambuur Nienhuis
    93′ Wat een kans voor Berisha Cambuur hele knappe redding Begois via aanval rechts Cambuur bijna 2-3 helaas niet
    95′ Ruzie op het veld. Gele kaarten voor Bram van Polen en Valmir Berisha

  25. 95′ Vrijetrap Cambuur gaat voor langs geen gevaar meer. Scheids fluit af in Zwolle
    EINDE Wedstrijd in Zwolle. PEC Zwolle 2-2 SC Cambuur Leeuwarden

Reacties zijn gesloten.