Opbouw Zomerkermis Zwolle begonnen

Zwolle – De binnenstad maakt zich op voor de Zomerkermis in Zwolle. Rond de Melkmarkt en het Grote Kerkplein worden de attracties al in gereedheid gebracht. De Zwolse Zomerkermis, van 14 tot en met 23 augustus in de oude binnenstad, is een mix van moderne, spectaculaire en nostalgische attracties. In de aanloop naar de Zomerkermis was er protest van een aantal horecazaken rond de Grote Markt toen bleek dat ze van de gemeente Zwolle geen terras uit mochten zetten tijdens de kermis. Na overleg met de gemeente Zwolle vindt er nu maatwerk plaats.

11-08-2015_opbouw_zomerkermis_begonnen_03.jpg

Nieuw is spookhuis Das Omen. Dit twee etage hoge spookhuis is de grootste en enige spookhuis in Nederland met live actors. Tegenwoordig draait het vooral om de bewegende en hoog in de lucht gaande attracties en die zijn er ook dit jaar weer volop op de kermis. Maar ook de ‘good old’ grijpertjes, de poffertjeskraam en de draaimolen zijn van de partij. In tegenstelling tot eerdere berichten komt de Supermouse dit jaar niet naar Zwolle. Deze plek, op het Rodetorenplein, wordt opgevuld door Kids Play Ground. Een vrolijk luchtkastelenpark waarin kinderen zich 30 minuten lang kunnen vermaken. Ruim anderhalve week zwieren en zwaaien met als knaller het Stratenfestival op vrijdagavond.

11-08-2015_opbouw_zomerkermis_begonnen_01.jpg

11-08-2015_opbouw_zomerkermis_begonnen_02.jpg 

Artikel delen:
Reacties 14
 1. Wat een spectaculaire kermis heeft zwolle toch. Wat zijn we trots dat zwolle zoiets kan neerzetten…. bah wat een ouwe oibollige ellende weer. Waarom worden die ambtenaren die telkens dit soort bagger kermis regelen niet eens keer ontslagen? In omliggende dorpen is de kermis nog groter met meer actracties en meer verschillende eettenten dan enkel poffertjes en snackkraam.


  ⚠️ Meld

 2. ik gooi er altijd 50 eurocent in, is het een slappe grijper dan is vaak de hele kraam zo, blijft tie goed hangen dan een paar eurootjes erin en grijpen maar,heb al boodschappen tassen vol knuffels eruit gehaald voor de hele familie


  ⚠️ Meld

 3. En je vrouw mag zeker elke maand die ‘Made in China’ zooi weer afstoffen Koos. 😉
  Veel “grijpplezier” volgende week.
  Ben blij dat er nog een kermis is in Zwolle, vind het altijd wel gezellig om te zien.


  ⚠️ Meld

 4. Ben het gedeeltelijk wel eens met hansw28, vaak elk jaar terugkerende attracties. Mouse, Breakdance, Spookhuis. en dan ook nog op dezelfde plek. Gewoon te weinig attracties en teveel eet en gok gelegenheden. Daar moet men wat aan gaan doen. Is erg jammer. Misschien de Oude Vismarkt er ook bij betrekken en minder eet- en gokgelegenheden (daar hebben we er immers al genoeg van!)
  Maar ik ga er wel van genieten. Wie weet volgend jaar iets verrassends 😀


  ⚠️ Meld

 5. Kermis en carnaval in Zwolle is echt om je dood te lachen, simpel, lelijk, sfeerloos en met takkeherrie die alleen de simpele zielen die daarop afkomen leuk vinden.


  ⚠️ Meld

 6. Kermis in Zwolle valt gelijk met de kermis in Hoorn, en aangezien dat deze kermis veel groter is gaan daar de meeste attracties daar naar toe..


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.