Berkum simpel langs FC Meppel

Zwolle – VV Berkum heeft het oefenduel tegen tweedeklasser FC Meppel met 3-0 gewonnen, waarbij de bezoekers zowel voor als na rust weinig in hadden te brengen.

Hoewel Berkum vanaf de aftrap de bovenliggende partij was duurde het tot de 25e minuut voordat het overwicht werd verzilverd. Nadat de thuisclub al een aantal mogelijkheden had laten liggen werd Frank Hoolsema toen in het 16-metergebied in positie gebracht en de goed spelende Berkum-middenvelder maakte dat beheerst af: 1-0. Berkum bleef daarna dominant maar leed te vaak, en te slordig, balverlies. De Zwollenaren mochten zelfs niet mopperen toen doelman Mathijs Bouwhuis na een half uur nog nét een voet tegen de bal kreeg bij één van de schaarse Meppeler aanvallen en zo een tegengoal voorkwam.

Eénrichtingsverkeer
In de tweede helft bood Meppel nog minder tegenstand en was er drie kwartier sprake van éénrichtingsverkeer naar het Meppeler doel. Keeper Bjarn Onderstal, na rust in het Berkum-doel, kreeg zodoende nauwelijks nog wat te doen. Het was jammer dat een enkele Meppel-speler de tekortkomingen trachtte te compenseren door een surplus aan fysieke inzet, waardoor Frank Hoolsema met een ogenschijnlijk flinke blessure in de tweede helft letterlijk uit de wedstrijd werd geschopt.

Fraaie solo
Marc van der Meulen zag kort na rust een schot via de paal naast gaan maar direct daarna bekroonde Ruud Wellenberg een fraaie solo door de verdiende 2-0 op het scorebord te brengen. Nadat ook Chris van der Meulen namens de Zwolse eersteklasser de paal nog had geraakt maakte William Potkamp, op aangeven van de opgekomen back Jason Huisman, een kwartiertje voor het slot nog 3-0. Potkamp zag even later nog een kopbal op de lat eindigen en ook een schot van Johnsen Bacuna eindigde op het aluminium. Keeper Stijn Koch van FC Meppel behoedde zijn club in de slotfase met enkele knappe reddingen voor een grotere nederlaag.

Berkum blijft zo goed op dreef in de oefencampagne, waarin de ploeg van trainer Willem Brouwer aanstaande zaterdag naar Friesland reist voor een wedstrijd tegen de sterke hoofdklasser Harkemase Boys.

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.