KV Oranje Zwart viert 100-jarig bestaan

Zwolle – KV Oranje Zwart is aankomend seizoen 2015-2016 jarig en wordt 100 jaar. Meer dan een korfbalclub én klaar voor de toekomst. Officieel op 28 november 2015 maar dit hele seizoen gaat OZ dit fantastische feest sportief, fanatiek, terugkijkend, trots, en uitbundig vieren. 

De geschiedenis van Oranje Zwart in het kort; In 1915 de buitensport die gymnastiek vereniging Sint Sebastiaan koos om aan te bieden onder de naam Excelsior maar het werd al snel Oranje Zwart omdat er meerdere sportverenigingen Excelsior heetten. Oranje Zwart speelde in 1941 in de hoogste klasse van de korfbalbond dat was niet al te lang maar tijdens het 75 jarig promoveerde Oranje Zwart voor het eerst naar de overgangsklasse. Daar acteerde het een aantal jaren. De historie van de eerste 75 jaar is beschreven in een jubileumboek dat digitaal te raadplegen is op de website www.oranje-zwart.nl. Op de 100e verjaardag zelf, 28 november, zal ook een jubileumboek uitkomen van de laatste 25 jaar korfbal, wat op de website is te bestellen.

Terugkijkend op afgelopen seizoen 2014-2015, werd het oogstjaar voor het bestuur van inmiddels voormalig voorzitter Rob van Nieuw Amerongen. De verhuizing naar sportpark de Marslanden is een feit dankzij de inzet van vele vrijwilligers en sponsoren. ‘Het clubhuis is fantastisch geworden, trots zijn alle leden.’ aldus Rob. Er is ingezet op verhuizen om te zorgen voor groei van het ledenaantal en meer zichtbaar te zijn. De nieuwe website is daarvan een mooi voorbeeld. Ook sportief gezien ging het afgelopen jaar goed met de vereniging, het eerste team promoveerde naar de 1e klasse in de zaal.

Het jubileumseizoen zal laten zien dat KV Oranje Zwart klaar is voor de toekomst. Linda de Leeuw is sinds 18 juni 2015 voorzitter. Zij geeft aan: ‘Dat wij 100 jaar bestaan willen we vieren, maar tevens ook laten zien dat wij er zijn.Wij zijn er klaar voor om ook de komende 100 jaar korfbal te bieden op elk niveau. Ik merk dat mijn betrokkenheid als ouder een fantastische motivatie is om bij te dragen aan deze korfbalvereniging. De toekomst voor KV Oranje Zwart  schat ik dan ook positief in aan de Marsweg 2, waarmee we dichter bij onze leden zitten. Iedereen is van harte welkom.’

De activiteit die het jubileumseizoen opens is de open dag op 3 of 10 oktober voor de Zwolse jeugd en volwassenen die willen zien wat korfbal is en hoe levendig de korfbalvereniging is. De datum van de open dag is afhankelijk van het wedstrijdprogramma, welke het KNKV nog niet heeft gepubliceerd. Zodra de datum bekend is zal dit op beide facebookpagina’s, KV Oranje Zwart en Oranje Zwart 100 jaar, en op de website www.oranje-zwart.nl of per uitnodiging worden aangekondigd. De officiële receptie op 28 november 2015 zal een begin zijn. De reünie tijdens het slotfeest op 18 juni 2016 en het zeer bijzondere jeugdkamp moeten het seizoen groots eindigen. Iedereen is van harte welkom om dit uitbundig komen vieren, 100 jaar is meer dan feest.

Artikel delen: