Kinderen goed bedeeld tijdens Zwolle Wereldstad

Tijdens het festival Zwolle Wereldstad op 15, 16 en 17 november komen kinderen ruimschoots aan hun trekken. In de exotisch ogende tenten die dan op de Grote Markt en de kop van de Melkmarkt neerstrijken, zijn tal van workshops voor kinderen van alle leeftijden. En als klap opde vuurpijl gedurende twee middagen optredens van Hakim.

De van oorsprong Algerijnse artiest, die vooral bekend is van zijn rol in Sesamstraat, zal wat het jonge publiek betreft de toon zetten op zowel de vrijdag- als de zaterdagmiddag. Met zijn optredens in een van de grote ronde Mongoolse nomadententen op de Grote Markt zal hij ongetwijfeld een belangrijke publiekstrekker zijn. Verder organiseert De Muzerie op donderdag en vrijdag een hele reeks aan workshops voor de schooljeugd. Muziek en dans van over de hele wereld voeren daar de hoofdtoon. Met de festivaltenten als lokatie wordt dat een bijzonder uitstapje voor leerlingen uit het basisonderwijs. De Muzerie benadert voor samenwerking hiertoe alle Zwolse scholen uit zijn netwerk. Tesamen met de intocht van Sinterklaas zijn 15, 16 en 17 november met recht een kinderfeest te noemen.

Informatie over Zwolle Wereldstad is te vinden op  www.zwollewereldstad.nl. Deze site wordt voortdurend geactualiseerd. Het festival is een initiatief van het COS Overijssel (centrum voor internationale samenwerking) in samenwerking met Nul38 Events en Azampanah management horecavoorziening.

Artikel delen:

Reageer