Toptoernooi voor vrouwenvoetbal bij SV HTC

Zwolle – A.s. zaterdag vindt voor de tweede keer de Hanzecup plaats bij SV HTC met wel 12 vrouwenteams! Topklassers, hoofdklassers, ze zitten er allemaal bij. De Hanzecup start om 09.00 uur en is afgelopen om 19.00 uur. 

vrouwenvoetbal.jpg 

De hanzecup is een voetbaltoernooi dat elke 3e zaterdag van augustus plaats vindt in Zwolle. Dit voetbaltoernooi is een toernooi voor de start het nieuwe seizoen. voetbalteams kunnen testen hoever het elftal is in de voorbereiding. Er worden poules van maximaal 8 teams gemaakt en gespeeld op één dag.

 

Geschiedenis: 

Van 1993 tot en met 2008 heeft sv HTC het Hanzestad Zwolle toernooi georganiseerd. Aan dit toernooi namen jaarlijks 15 teams uit binnen- en buitenland deel. Dit toernooi heeft bij velen goede herinneringen achter gelaten en nog heel vaak wordt hierover gesproken. Er was dan ook een grote wens om weer een internationaal toernooi te organiseren. Op initiatief van Annelies Martijn, speelster van het 1e dames elftal, wordt nu weer een internationaal toernooi georganiseerd, namelijk de Hanzecup.
 
Het “oude” toernooi had teams die vele jaren het toernooi bezochten, zoals Voorschoten, Ter Leede, UVS (Leiden), DIO (Oosterwolde) en SC Gronitas (Groningen). Ook waren er teams uit het buitenland als Pre Alpi (Italie), Alfortville (Frankrijk), Lünen (Duitsland), Auda FK (Letland) en FC Tonwell (Engeland) en Arklow Town FC (Ierland) die jarenlang het internationale toernooi bezochten en waarmee we in sommige gevallen een uitwisseling mee onderhielden. Bij deze toernooien was een belangrijke doelstelling om een kwalitatief goed toernooi aan te bieden, maar ook veel ruimte te bieden voor ontmoeting en gezelligheid. Dat wi HTC met de nieuwe opzet ook bereiken.
Artikel delen:
Reacties 3
  1. Wat betekend dit bedrijf dan voor het vrouwenvoetbal? Het lijkt of dit voor iedereen is en niet meer uitsluitend van FC Twente.
    Leuke meid trouwens Mary, was onze achterbuuf.
    Net als G.P. de Gunst (later), een opeens met de noorderzon vertrokken :o, achterbuurman en een beste kerel is.

    Succes met het toptournooi en damesvoetbal lijkt wel in de lift te zitten.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.