Ajax goalie Mickey van der Hart naar PEC Zwolle

Zwolle – Mickey van der Hart maakt per direct de overstap naar PEC Zwolle. De 21-jarige doelman komt over van Ajax en tekent een contract voor één seizoen, met daarbij een optie. Van der Hart kwam vorig seizoen uit voor Go Ahead Eagles. Voor het team uit Deventer speelde hij 22 duels in de Eredivisie. Het jaar daarvoor speelde hij 27 wedstrijden voor Jong Ajax in de Jupiler League.

Technisch directeur Gerard Nijkamp is te spreken over de komst van Van der Hart: ,,Mickey is een talentvolle, complete doelman, die afgelopen seizoen al ervaring in de Eredivisie heeft opgedaan. Daarnaast kwam hij in het verleden ook voor meerdere vertegenwoordigende jeugdelftallen van Oranje uit. We zijn content dat Mickey aansluit bij de hoofdselectie van PEC Zwolle.”

Artikel delen:
Reacties 26
 1. Wat een paniek bij de TD . Waren ze van mening dat Begois elk moment zou omvallen…? Mocht dat het geval zijn, dan staat er de 4 de keeper van Ajax hier de goal te verdedigen en is in de pikorde van de technische staf Boy de Jong nog een stapje daarachter …
  Lekker voor Boy trouwens !

  Had nou gewoon wat meer tijd genomen TD Nijkamp !  ⚠️ Meld

 2. Dit lijkt me bijna een politieke zet van Nijkamp. Een 4e keeper, en niet echt stabiele factor, van Ajax naar Zwolle halen?? Wat zit daar achter? Om Ajax een gunst te bewijzen door de Amsterdammers van de doelman te bevrijden, en op een later moment iets terugdoen? Rare move in ieder geval.


  ⚠️ Meld

 3. PEC betaald als ik het goed begrepen heb niks voor van der Hart. Zijn contract is ontbonden door ajax. Dus dat is wel weer meevaller. Dat geld kunnen ze weer steken in een andere speler?

  En wie zegt dat Begois geen eerste keeper blijft? Heb dat niemand horen zeggen. Probleem met Begois is, is dat hij nogal blessuregevoelig is.

  Van der Hart kan er vast wel wat van. Is nog jong. Boer was in zijn eerste jaren ook niet bepaald betrouwbaar.

  Tevens denk ik dat er heel veel supporters gaan zijn die een heel zwaar seizoen gaan hebben en het geklaag zal hier ook flink gaan toenemen. Zoveel verwend de laatste jaren en gaan nu weer eens een lastig seizoen meemaken. Al hoop ik dat het nu weer boven verwachting zal gaan.


  ⚠️ Meld

 4. Zwolle had maar 2 keepers in de selectie. Dat is gewoon te weinig.
  Jammer dat Colin Coosemans dus niet meer komt. We zullen zien wie uiteindelijk 1e 2e en 3e keeper zullen worden.

  Voordeel van Begios tov vd Hart en de Jong is leeftijd/ ervaring.  ⚠️ Meld

 5. Niet zo zielig doen Noord, als je al opgewonden raakt van een gebalde vuist en je jezelf daardoor gek laat maken hoor je dan wel op een tribune thuis?


  ⚠️ Meld

 6. Ik zie hem nog zo naast die terugspeel bal trappen. Als de dag van gisteren zie ook die huilende Go Ahead Eagles fans. Heerlijke beelden die ik nooit meer zal vergeten.

  Schlemiel in Deventer en dus held in Zwolle. Mickey welkom in Zwolle. Held !!! 😀


  ⚠️ Meld

 7. Voor het eerst in jaren van mij een kritische noot op het beleid…. sorry, maar dit is dus een 100% paniek aankoop. Vreemd, heel heel vreemd. Heeft nu niet echt een lekker seizoen gedraaid bij de zuiderburen. Paar dagen geleden wat het met die belg bijna rond en nu ineens met deze komen…. nee nee nee, hier heb je gewoon niks aan.


  ⚠️ Meld

 8. Alhoewel Van der Hart al wel bij de wedstrijdselectie zit voor het duel met De Graafschap, is Kevin Begois waarschijnlijk voorlopig de eerste keus. “Ik begin nu vanaf een tweede positie en zou gewoon keihard moeten knokken om m’n plek te verdienen, dat lijkt me ook niet meer dan logisch. Ik ben er net bij, Kevin heeft de hele voorbereiding gekeept en ik heb woensdag gekeken, toen speelde hij een prima wedstrijd. Dus ik ga gewoon m’n best doen om hem zo scherp mogelijk te houden en uiteindelijk hoop ik natuurlijk zelf onder de lat terecht te komen, dat lijkt me logisch”, aldus Van der Hart in gesprek met RTV Oost.

  Van der Hart werd vorig seizoen nog uitgeleend aan de rivaal van PEC Zwolle, Go Ahead Eagles. “Ik snap dat het waarschijnlijk wat emoties teweeg zal brengen. Ik heb natuurlijk vorig jaar meegemaakt wat er leeft tussen de twee clubs. Ik ga gewoon m’n best doen om zo snel mogelijk te laten zien dat ik bij Zwolle er klaar voor ben om te gaan presteren en dan ben ik ervan overtuigd dat het goed gaat komen.”


  ⚠️ Meld

 9. Ik denk dat er veel clubs zijn die zo’n tweede keeper als vd Hart willen hebben. Begois heeft het prima gedaan en verdient een basisplek, maar vd Hart als backup is prima!


  ⚠️ Meld

 10. Rudy br. hadden we de laatste jaren niet meer spelers waar een vraagteken bij werd gezet? Zo ook de afgelopen twee seizoenen maar ik moet zeggen dat het niet zo verkeerd heeft uitgepakt. Er is ook geen woord gerept dat v.d.Hart als eerste keeper is gehaald. Ik sluit me ook helemaal aan bij de mening van ed038.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.