Kamper Klokkenluidersgilde op bezoek in Zwolle

Zwolle – De luiders/gildeleden van het Kamper Klokkenluidersgilde Geert van Wou zullen op zaterdagmiddag 5 september hun eerste Jaarvergadering sinds de oprichting van het Gilde in Zwolle houden. Deze jaarvergadering zal worden gehouden in de koorzaal van de Onze Lieve Vrouwe Basiliek (Peperbus) aan de Ossenmarkt. Voorafgaand aan de vergadering krijgen de gildeleden een excursie naar de klokken/beiaard op de Onze Lieve Vrouwentoren (Peperbus) aangeboden.

meester_geert1.jpg 

Het gilde zal zich in optocht door de binnenstad van Zwolle naar de Basiliek begeven. Om de aandacht op het Klokkenluidersgilde en de traditie van het luiden van torenklokken in het algemeen te vestigen zal meester klokkengieter Geert van Wou zelf (zie foto) de stoet aanvoeren. Hij zal begeleid worden met trom en trompetgeschal en hij zal ontvangen worden door Zwolse Hanzekooplieden en figuranten van het Zwolse St Michaelsgilde. Tijdens de tocht (zie routekaart) naar de Basiliek zullen alle vier luidklokken van de Onze Lieve Vrouwebasiliek (Peperbus) worden geluid.

kaart_zwolle.jpg 

Programma:
 
A. 13.15 uur, alle gildeleden verzamelen zich op de parkeerplaats Burgemeester van Rooijensingel. (zie plattegrond bijlage)
 
B. 13.30 uur, vertrek in optocht naar de Basiliek.
 
C. 14.00 uur, ontvangst in de torenhal met een blauw handje
 
D. 14.15 uur, naar boven voor excursie luidklokken en beiaard (alternatief rondleiding Basiliek (kerk)
 
E. 15.15 uur, aanvang Jaarvergadering in de koorzaal. (alleen gildeleden)
 
F. 16.30 uur, afsluiting en vertrek.
Artikel delen:
Reacties 5

Reacties zijn gesloten.