Aanhouding Lassuslaan na achtervolging

Zwolle – Vrijdagavond rond de klok van 22.00 uur klonken er in de wijk Holtenbroek sirenes. Deze waren van de politie die twee auto’s achtervolgden.

150814_achtervolging_holtenbroek_zwolle_03.jpg

De achtervolging eindigde met een aanrijding op de Lassuslaan. Na de aanrijding zijn er vermoedelijk twee mensen gevlucht. Een persoon is aangehouden. Getuigen spraken ook nog over een Volkswagen Golf die erbij betrokken was. Deze zou met hoge snelheid zijn gevlucht. 

150814_achtervolging_holtenbroek_zwolle_02.jpg

150814_achtervolging_holtenbroek_zwolle_04.jpg

150814_achtervolging_holtenbroek_zwolle_01.jpg 

Artikel delen:
Reacties 15
 1. Deze achtervolging is al in stadshagen begonnen. (Of al eerder)
  Ik zag 1 polietauto een auto achtervolgen en enkele tellen later zag ik een blauwe golf hard voorbij rijden.


  ⚠️ Meld

 2. Ben benieuwd of we hier ooit verder nog wat van horen. Tijdje geleden zag ik ook overal door Wipstrik politie wagens jakkeren; duidelijk op zoek…. nooit wat van gelezen


  ⚠️ Meld

 3. Als ik lees wat “Plantje” schrijft zou dat betekenen dat alle “jakkerende politiewagens …..duidelijk op zoek…,krap ik mijzelf even achter het oortje. Eigenlijk geeft hij zelf het antwoord ook al met “nooit wat van gelezen” dus m.a.w er was niets aan de handje, vals alarm. Ik snap niet wat “Plantje” nu duidelijk probeert te maken? Misschien kan hij deze beantwoorden?


  ⚠️ Meld

 4. wat bedoel je daar mee, je kunt die persoon nauwelijks zien. Zoals jij het stelt is iedereen met een opgeschoren nek een crimineel? Als het voor jou geen verassing is..is het dan een kennis of zoiets. Er wordt maar geoordeeld over een paar foto’s en bestempeld als schorum of Holleerder’s inspee. alleen omdat je in een auto zit die is aangehouden maakt je echt nog geen crimneel…je kunt jezelf ook afvragen waarom is hij als enigste gearresteerd….misshien dacht hij wel “ik hoef niet te vluchten want ik heb niets gedaan”. Bernard, wat een stomzinnige vraag….ga ik verder niet op in


  ⚠️ Meld

 5. de man die aangehouden is zat achterin de 2 voorin konden makkelijk ontkomen maar omdat hij wat steviger was(is) en achterin zit kon hij dus niet weg komen !!Als je niks te verbergen hebt rij je niet hard weg en stop je bij een stop teken toch dus dat de mensen oordelen is wel logisch in mijn ogen .
  Zoals ik in de buurt heb gehoord moet het om een groep russen gaan die wel vaker met justitie in aanraking zijn geweest en die hier echt niet komen om de zomervakantie door te brengen hoor.
  Wat ik wel jammer vind dat het weer in holtenbroek moet eindigen terwijl deze lui niks met onze wijk te maken hebben .

  Plantje ik merk dat ook vaak op .Loeiende sirenes van politie brandweer of meerdere ambulances .Regelmatig komt het dan idd voor dat je er niks over leest .Ik vraag me dan ook af of het niet belangrijk genoeg was voor de krant of vals alarm of …misschien ben ik ook wel te nieuwsgierig haha  ⚠️ Meld

 6. Nu is het weer een Antiliaan uit een bekende bende….Dit is nu wat ik wil zeggen het is zo vooroordelend als het maar kan. Waarom zijn het niet gewoon Nederlanders? kan net zo goed per slot er wonen in dit land meer Nederlanders dan buitenlanders dus de kans dat het een Nederlander is toch net zo goed aanwezig. Ik ben een Nederlander geen Zwollenaar van geboorte maar woon hier sinds ’89 mijn wieg stond in Twente. OORDEEL NIET VOOR JE DE FEITEN KENT


  ⚠️ Meld

 7. dick tator: kijk je wel eens opsporing verzocht? Of vermist? Meer dan de helft van de mensen heeft een dubbel paspoort of is allochtoon. In ieder geval slecht geintegreerd.

  En ik woon in Dieze, vorig jaar twee schietpartijen van Antillianen gehad. Staat NIET in de krant zoals zo vaak bepaald nieuws de krant simpelweg niet haalt.


  ⚠️ Meld

 8. @ed038
  Het is maar net waar het onderzoek zich op richt, belastingontduiking, milieudelicten, bouwfraude en allerlei andere vormen van fraude door de midden- en hogere klasse worden niet in zo’n onderzoek meegenomen. In die vormen van criminaliteit zijn ⤽autochtonen⤝ zeer sterk oververtegenwoordigd. Dit vinden we vaak minder erg omdat dit soort criminaliteit ons niet direct raakt.  ⚠️ Meld

 9. Bericht door Dick Tator, op 15 augustus 2015 16:51

  Als ik lees wat “Plantje” schrijft zou dat betekenen dat alle “jakkerende politiewagens …..duidelijk op zoek…,krap ik mijzelf even achter het oortje. Eigenlijk geeft hij zelf het antwoord ook al met “nooit wat van gelezen” dus m.a.w er was niets aan de handje, vals alarm. Ik snap niet wat “Plantje” nu duidelijk probeert te maken?

  Inderdaad.


  ⚠️ Meld

 10. Bericht door buurtbewoonster , op 16 augustus 2015 13:31
  Plantje ik merk dat ook vaak op .Loeiende sirenes van politie brandweer of meerdere ambulances .Regelmatig komt het dan idd voor dat je er niks over leest .Ik vraag me dan ook af of het niet belangrijk genoeg was voor de krant of vals alarm of …misschien ben ik ook wel te nieuwsgierig haha

  Het geval waar ik het over had zag ik ook mensen die een politiewagen aanhielden om de agenten informatie te kunnen geven.
  Ik kwam er toevallig langs en ben uiteraard niet gestopt, want daar wordt het niets beter van als je toch niets te melden hebt.
  En dan ben ik inderdaad daarna benieuwd of ik op Weblog Zwolle of een ander medium nog iets terugvind van wat er nu aan de hand was.

  We zullen inderdaad te nieuwsgierig zijn 😀


  ⚠️ Meld

 11. Wil alleen even melden dat niet ELKE politie actie leidt tot tips.

  Deze aanhouding kreeg ik door als tip.. en ben dus gaan rijden. Daarom lees je er iets over. 🙂

  Ik ben erg actief op twitter en daar haal ik veel info vandaan.
  Dus willen jullie meer politie nieuws lezen wat nieuwswaardig KAN zijn.. vergeet mij dan niet te tippen via het nummer van Weblog of via twitter op @zwollerob 😉  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.