Slinger helpt initiatieven uit samenleving te realiseren

Met het activeren van de website www.slinger.nu geven de wethouders H.J. Dannenberg en M. Knol dinsdag 23 oktober het officiële startsein voor de Slinger. De Stichting Slinger Zwolle is een keten van organisaties en personen die helpt initiatieven uit de samenleving te realiseren. Het gaat daarbij om (sociale) projecten die door afzonderlijke personen niet kunnen worden uitgevoerd, maar wél met behulp van ‘anderen’.

De website is het belangrijkste instrument om vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Er zijn enorm veel mensen, bedrijven en instellingen die het hunne willen bijdragen aan een hechtere samenleving . Maar vaak weten ze niet precies hoe dat moet. Alleen kunnen ze het niet. Of ze hebben er de middelen niet voor. De Slinger wil deze mensen bij elkaar brengen. Onder de vlag van de Slinger worden op deze manier vele kleine en grote initiatieven gesteund die blijk geven van maatschappelijke betrokkenheid. Een voorbeeld van een initiatief dat goed binnen het Slinger-concept past: vele honderden gezinnen in Zwolle leven rond het bestaansminimum. In zo’n gezin is er vaak geen geld om bij voorbeeld een trui of broek voor een van de kinderen te kopen, terwijl zoon- of dochterlief toch duidelijk uit de kleding is gegroeid. Een kledingruilwinkel kan dan uitkomst brengen. Om zo’n winkel te realiseren én in stand te houden, zijn diverse partijen nodig. De Zwolse Slinger kan dan uitkomst bieden.

Zo leven er in de Zwolse samenleving tal van hulpvragen die tot dusverre onbeantwoord zijn gebleven omdat niemand het bestaan er van kent. Via de website www.slinger.nu moeten deze ‘hulpvragen’ aan de oppervlakte komen, waarna niet alleen leden van de slinger, maar ook anderen hulp of ondersteuning kunnen aanbieden om de wensen te realiseren.

Organisaties die vanaf het begin bij de Zwolse Slinger zijn betrokken zijn: Kamer van Koophandel Oost-Nederland, Rabobank  IJsseldelta, Stichting Present, Stichting Vrijwilligerscentrale Zwolle, Frion Zorg, DeltaWonen (namens de gezamenlijke Zwolse woningbouw corporaties), Gereformeerde Hogeschool Zwolle, Omroep Zwolle en de Stentor.

Artikel delen:

Reageer