Broerenkwartier vraagt om Stadsvisie

Zwolle – De Moderne Devotie Beweging voelt zich erg betrokken bij alle ontwikkelingen in het Broerenkwartier. Ook het Devotiekwartier is enige jaren geleden begonnen met een upgrading. In alle besprekingen over delen van de stad loop je tegen onuitgesproken en soms onbewuste stadsvisies aan. Vandaar dat de Moderne Devotie Beweging een oproep doet om eerst alle eigen belangen los te laten om beter te kunnen kijken naar de stad.

Komende dinsdag 18 augustus is er opnieuw een avond met stakeholders en direct betrokkenen over het Broerenkwartier. Het zal mooi zijn wanneer met de stad wordt begonnen, om vervolgens te kijken naar Broerenkwartier, Hanzekwartier en Devotiekwartier en hoe ze elkaar kunnen versterken in allerlei verbindingen. Voor mensen vanuit de stad en van buiten de stad wordt de identiteit, de ziel van de stad, daarmee blootgelegd. Daarmee kan de stad, in alle opzichten, een stuk aantrekkelijker worden vanwege het gezamenlijke draagvlak om samen de stad te gaan dragen, en niet alleen het eigen deel.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Een stadswijde visie wordt al jaren door de gemeente, die daar voor is, gebezigd. Om in leven te blijven zul je eerst moeten zorgen dat je zelf te eten hebt en dat ontbreekt er bij het Broerenkwartier op dit moment aan.
  Als de topstraten van de binnenstad gezamelijk een pot zouden maken waaruit ze activiteiten in de mindere en aanloopstraten zouden ondersteunen dan spreek je over solidariteit waar de gehele binnenstad profijt van zal trekken.  ⚠️ Meld

 2. Hoop dat ze dat xenos blok en het hele overdekte gebied (waar nu veel leegstandis) gaan slopen en er iets moois neerzetten waardoor zwolle nog aantrekkelijker wordt…


  ⚠️ Meld

 3. Het Broerenkwartier ken ik wel (bij de Broerenkerk)

  Maar het Hanzekwartier?
  En het Devotiekwartier?

  Waar is dat ergens?

  En… wie bedenkt die namen eigenlijk? #dtv


  ⚠️ Meld

 4. Het devotiekwartier, dat is denk ik ’t plekje waar die reli / sekte mensen vertoeven, ergens in Zwolle. Zitten ze hun plannetjes te smeden hoe ze ’t kunnen regelen dat de winkels echt dicht blijven
  op hun zondagje.  ⚠️ Meld

 5. Tja, met het verzinnen van sjiek klinkende namen kom je er niet!
  Ze blijven maar vergaderen, zet er een mega sportschool in al die lege panden samen en haal kleine ambachtelijke winkeltjes naar het plein, met iedere zaterdag of zondag een kunstmarkt of winkels op wielen.
  En hou op met dat Devotie – gedoe, dat heeft niks met de uitstraling van de stad te maken. En die mogen op zondag niks!


  ⚠️ Meld

 6. De gemeente moet met leegstaande winkelpanden gaan schuiven zodat er niet hier en daar een winkel zit maar dat er weer blokken komen waar meerder winkels zitten. Het leegstaande blok winkelpanden moeten dan omgebouwd worden naar woningen en liefst woningen voor zowel jonge maar ook voor senioren. Hierdoor komt er weer behoeftes aan meer dagwinkels voor dagelijkse boodschappen (bakker slager groenteman en misschien wel een kleinere formule van een supermarkt.)


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.