Berkum ontnuchterd in Harkema

Zwolle – VV Berkum is, na enkele goede resultaten in de oefencampagne, door hoofdklasser Harkemase Boys weer met beide benen op de grond gezet. In Friesland was de thuisclub met 4-1 de sterkste, waarbij bijna alle goals in het laatste kwartier vielen.

Harkemase Boys zette vanaf de start flink druk en de Zwolse eersteklasser kwam er lange tijd in aanvallend opzicht nauwelijks aan te pas. Gebrek aan effectiviteit bij de thuisclub zorgde er echter voor dat de Friezen pas in de 20e minuut op voorsprong kwamen. Daarvoor was overigens wel een, ogenschijnlijk wat makkelijk gegeven, penalty nodig. De strafschop werd genomen door Robin Huisman de Jong, die Berkum-keeper Dominic van Hoof kansloos liet met een schuiver in de hoek: 1-0.

Afstandsschot
Doelman Van Hoof pakte kort daarop knap een vlammend afstandsschot van Huisman de Jong, maar de bezoekers kwamen even later goed weg. Aanvoerder Dirk Muis leek vallend hands te maken in het Zwolse strafschopgebied maar scheidsrechter Jeen Boringa liet doorspelen. Nadat Harkemase Boys nog enkele kansen om zeep had geholpen deed Berkum pas kort voor rust wat terug. Zo moest doelman Erick Jansema, die tot dan weinig te doen had gehad, in de 40e minuut nog in actie komen om een schot van Chris van der Meulen onschadelijk te maken.

Voortvarender
In de tweede helft ging Berkum wat voortvarender van start en na een uur spelen kwam Chris van der Meulen, aangespeeld door de goed doorzettende Jordi Lemmens, net te kort om doeltreffend te kunnen zijn. Na een aardige combinatie mikte Ruud Wellenberg over het Friese doel, maar daarna stelde de thuisclub orde op zaken. Een kwartier voor het slot werd de niet adequaat reagerende Zwolse defensie goed uitgespeeld en kon Robert Stelpstra voor 2-0 zorgen. Berkum-spits Youp Kok had direct daarna een uitgelezen kans om zijn club dichterbij te brengen, maar bijna vanaf de doellijn mikte hij op de paal en zag hij de bal naast dwarrelen.

Fraaie treffer
Even later werd de Zwolse verdediging opnieuw vakkundig aan repen gecombineerd en nu kon Henny Bouius met een fraaie treffer de 3-0 laten aantekenen. Drie minuten later gooide de sterk spelende Arton Musliu er nog een schepje bovenop. Zijn inzet kwam eerst nog boven keeper Van Hoof tegen de lat, maar uit de rebound tikte Musliu de 4-0 binnen. Pas vier minuten voor het einde redde Youp Kok de eer voor Berkum door een voorzet van Wellenberg, die balverlies knap had hersteld, hard achter keeper Jansema te schieten: 4-1.

Berkum kon het tegen de sterke Friese hoofdklasser lange tijd redelijk bijbenen, al ontbrak de slagkracht. De formatie van trainer Willem Brouwer was gehandicapt doordat het contingent geblesseerden na het vorige oefenduel verder was gegroeid, maar hun vervangers, waarbij drie spelers die vorig seizoen nog in Berkum 2 speelden, deden het goed en dat was een pluspunt voor de Zwollenaren.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.