Echtpaar Kuijer-Lemstra 70 jaar getrouwd

Zwolle – De heer en mevrouw Kuijer-Lemstra waren zondag 16 augustus 70-jaar getrouwd. Wethouder Nelleke Vedelaar bracht het echtpaar een bezoek in hun woning aan de Buitenkant om hen persoonlijk te feliciteren. He tstel kreeg een aantal Iris-cheques cadeau. ‘Hee moeder, wil je jouw dochter verkopen?’ Dit riep Jan Kuijer tijdens de oorlog toen hij Annie Lemstra zag lopen met nog een vrouw. Hij sloeg de plank finaal mis, die andere vrouw was een oudere zuster! Die kon dat niet waarderen en heeft dat ook duidelijk laten weten.

 

Mevrouw Annie Kuijer-Lemstra is geboren op 3 december 1924 als jongste kind van een gezin van 11 kinderen. Haar vader en moeder kwamen uit Friesland, vader was bruggenwachter. Haar moeder huisvrouw. Het gezin woonde aan het Molenpad te Zwolle. Dat is er nu niet meer. Haar moeder is relatief jong overleden, haar vader is 100 jaar geworden. Mevrouw Kuijer was modelnaaister bij atelier Tepe in de Kamperstraat, later werd zij huisvrouw. Zij is te typeren als gastvrij, zorgzaam, maar ook met een sterke mening en wil, het Friese bloed zullen we maar zeggen.

Meneer Jan Kuijer is geboren op 26 februari 1920 te Den Haag, heeft een aantal jaren in Utrecht gewoond en op 6 jarige leeftijd is het gezin naar Zwolle verhuisd. Zijn vader had een verhuisbedrijf. Het gezin bestond uit vier kinderen, drie jongens en een meisje. Het bedrijf is onder de naam van de man van zijn zuster doorgegaan, Ter Haar. Dit bestaat nog steeds en wordt gerund door een kleinzoon van Ter Haar , Robert van Rooijen. Meneer Kuijer is tijdens de oorlog gaan werken bij het spoor en is daar machinist geworden. Hij heeft daar gewerkt tot 1980, toen is hij afgekeurd wegens diabetes. Meneer Kuijer is een vriendelijke man, houdt van een praatje en maakt graag geintjes en woordgrapjes.

Ze zijn op 16 augustus 1945 getrouwd en hebben eerst nog even bij familie in gewoond. Daarna hebben ze gewoond in de Groenestraat, Mimosastraat, Vivaldistraat, Mombaerstraat en vanaf 2009 in De Keersluis. Ze hebben een zoon, John, geboren op 26 januari 1954. John is  getrouwd met Lynn van der Zwan en ze hebben 2 zonen, Sander van 1983  en Ralph van 1991. Het gezin is hecht en er wordt goed naar ze omgekeken. Zoals meneer Kuijer altijd zegt; we hebben een klein, maar wel een fijn gezin. Ook de neven en nichten van beide kanten houden goed contact met ze.

Een belangrijk gegeven in het leven van de heer en mevrouw Kuijer is het zomerhuisje bij de familie Sandink in het bos in Oudleusen. Dat was hun tweede huis. Ze hebben daar meer dan dertig jaar hun uitvalsbasis gehad. Met de kinderen van de familie Sandink is nog steeds contact en daar gaan ze nog jaarlijks naar toe.

Qua politiek zijn beiden echte socialisten, al  70 jaar lang lid van de PvdA. Ze zijn het lang niet altijd met de partij eens, vooral deze coalitie kunnen ze niet waarderen, maar ze laten hun partij niet in de steek. Ze slaan geen verkiezing over, kiezen is een voorrecht vinden zij.

Meneer en mevrouw Kuijer zijn actief geweest bij de personeelsvereniging van de NS in Zwolle en later bij de gepensioneerden vereniging. Ze organiseerden daar reisjes en kaart- en bingomiddagen. Nog steeds gaan ze vanaf september tot en met mei naar de maandelijkse kaart- en bingosessies voor de gepensioneerden.

Meneer Kuijer is een echte voetballiefhebber en PEC Zwolle is zijn club. Hij heeft in de amateurtijd ook in het eerste gespeeld. De successen van de afgelopen 2  jaar hebben hem ook erg goed gedaan.

Samenvattend kun je zeggen dat meneer en mevrouw Kuijer een gelukkig leven hebben in een relatief goede gezondheid of zoals meneer altijd zegt: “Het is fijn dat je het zo met elkaar mag beleven”.

Artikel delen:
Reacties 7

Reacties zijn gesloten.