Deelnemerslimiet bereikt voor triatlon Zwolle

Zwolle – Net als de vier voorgaande jaren heeft triatlon Zwolle ook dit jaar weer de deelnemerslimiet bereikt op de 1/8ste en 1/4e afstand. Het is nog wel mogelijk in te schrijven voor de wachtlijst en er is nog ruimte bij de trio’s. Ook voor de paratriatleten is nog een aantal plekken beschikbaar. Op zaterdag 19 september zullen in totaal zo’n 600 atleten de uitdaging aangaan.

nieuw_fietsparcours.jpg
Nieuw fietsparcours

Ook dit jaar staan er weer zowel beginnende als ervaren triatleten aan de start. Voor de kwart afstand bij de heren hebben onder andere de nummers 1 en 2 van vorig jaar, Stefan Overmars en plaatselijk favoriet Klaas Jan Arkema, zich weer ingeschreven. Bij de dames kunnen Renate Post en Roelien de Wolf tot de favorieten gerekend worden. Ook voor de achtste afstand hebben diverse toppers zich aangemeld zoals Bart Veurink en Wilbert Broekhuizen, de nummers 2 en 4 van vorig jaar en bij de dames Marije Dankelman, die vorig jaar het zilver pakte. Al met al wordt er veel spektakel en een spannende strijd verwacht aan de Milligerplas.

nieuw_loopparcours.jpg
Nieuw loopparcours

De eerste serie gaat op zaterdag 19 september om 10:00 uur van start. Deze serie bestaat uit paratriatleten. De paratriatlon vindt opnieuw plaats in samenwerking met Vogellanden, centrum voor revalidatie. Om 10:30 gaat vervolgens de eerste serie van de kwart triatlon van start en om 13:15 klinkt het startschot voor de eerste serie van de achtste triatlon. Rond 15:00 uur worden de laatste atleten over de finish verwacht. Al met al is er de hele dag van alles te doen rondom het Strandhuis van de Milligerplas. Publiek is uiteraard van harte welkom om dit spektakel mee te maken en de deelnemers aan te moedigen.

Om minder de wijk te hoeven belasten, is het loop- en fietsparcours van de triatlon iets aangepast. De inschrijving van de deelnemers is verplaatst van de Milligerplas naar het winkelcentrum, zodat er ook minder parkeer- en verkeeroverlast zal zijn. Het fietsparcours van de triatlon gaat nu langs het water en dus over de Lisdodde en de Waterlelie, en via de Werkerlaan wordt de weg vervolgd richting de Ruimzichtweg en Hasselterdijk. Ook het loopparcours gaat over de Lisdodde, Waterlelie en Werkerlaan en eindigt met een rondje om de Milligerplas. Het parcours wordt op de dag zoveel mogelijk verkeersvrij gemaakt.

De organisatie van triatlon Zwolle is uiteraard volop in voorbereiding om opnieuw alles in goede banen te leiden. Daarbij zijn vrijwilligers onmisbaar. Er wordt nog druk gezocht naar vrijwilligers om te helpen als parcourswacht, bij het parc fermé of bij het op- en afbouwen. Alle hulp is welkom. Aanmelden als vrijwilliger kan door een e-mail te sturen naar vrijwilligers@triathlonzwolle.nl

Artikel delen: