Feestelijke opening Sprankel locatie ‘Overtoom’

Zwolle – Dinsdagochtend gingen de deuren van de nieuwe Sprankel-school, voorlopig op de tijdelijke locatie ‘Overtoom’, voor het eerst open voor leerlingen. De tweede gereformeerde basisschool in Stadshagen is een feit en dat werd feestelijk gevierd.

Op het plein stonden enthousiaste kinderen, ouders en andere belangstellenden te wachten tot de deuren officieel werden geopend. Na een kort woord van welkom, door directeur Janne-Machteld Drijfhout, werden er een paar christelijke kinderliedjes gezongen. Daarna liep de directeur met de jongste groepen achter zich aan naar de deur en werd deze geopend door het lostrekken van een grote oranje strik. De leerlingen en ouders liepen vervolgens door een mooie versierde bogenhaag naar binnen om de nieuwe school en de nieuwe klas te bekijken.

Bouwplannen
Het schoolbestuur van basisschool de Sprankel, VGPO Accretio, en de gemeente Zwolle zijn al sinds een aantal jaar in gesprek over het sterk groeiend aantal leerlingen op de gereformeerde school in Stadshagen, waardoor een tweede schoolgebouw noodzakelijk is geworden. De gemeente heeft het bestuur toestemming verleend om op locatie ‘De Tippe’ in Stadshagen een nieuwe school te bouwen. Het bouwproces is in voorbereiding en Accretio hoopt in 2017 het nieuw schoolgebouw te kunnen openen. Tot die tijd zal deze tweede school gevestigd zijn aan de Overtoom, vlak bij het winkelcentrum.

Kindcentrum
De nieuwe school is een Integraal Kindcentrum (IKC), in samenwerking met Doomijn die christelijke kinderopvang biedt. De nieuwe school werkt nauw samen met de Sprankel, maar wordt (op termijn) een zelfstandige school en krijgt daarom ook nog een eigen naam. Net als de Sprankel is het gereformeerde school waar bijbelgetrouw onderwijs wordt gegeven.

Artikel delen: