Controle op afval naast ondergrondse containers

Medewerkers van de gemeente gaan in de komende maanden in heel Zwolle extra toezicht houden op het achterlaten van vuilniszakken en grof afval naast ondergrondse of grote verzamelcontainers. Afval dat niet in de containers gedeponeerd wordt vormt namelijk een bron van ergernis en van gevaar. In de huisvuilzakken kunnen bijvoorbeeld scherpe materialen zitten, de zakken kunnen stinken en ze gaan makkelijk kapot, waardoor het afval op de openbare weg terecht kan komen. Bovendien komt allerlei ongedierte af op het afval.

Het komt regelmatig voor dat bewoners vuilniszakken of grof afval naast de (ondergrondse) container zetten, omdat deze vol blijkt te zijn, een storing heeft  of omdat het afval er niet in past. Wanneer een container vol is of een storing heeft kunnen bewoners hiervan melding doen bij de klantenservice van ROVA, telefoonnummer (038) 427 37 77. Na de melding komen de medewerkers van ROVA zo snel mogelijk de container legen. Aan bewoners wordt gevraagd om de vuilniszakken in de tussentijd thuis te bewaren. Overigens krijgt ROVA automatisch een seintje wanneer een ondergrondse container bijna vol is.

Grof afval

Bewoners die hun grof afval kwijt willen kunnen hiervoor een afspraak maken met ROVA. Dit kan telefonisch via de klantenservice, telefoonnummer (038) 427 37 77 of sinds kort via de website van ROVA, www.rova.nl  Via een invulformulier op de website kunnen bewoners op elk gewenst moment van de dag een ophaaldatum uitkiezen. ROVA haalt het grof afval op de afgesproken datum gratis op.

Meer informatie over afvalinzameling is te vinden op de website van ROVA, www.rova.nl. Voor vragen kan ook contact opgenomen worden met de klantenservice, telefoonnummer (038) 427 37 77.

 

Artikel delen:
Reacties 9
 1. als ze weten dat de container byna vol zit waarom leegen ze hem dan niet hoef je toch ook niet te bellen
  ;D er zijn anders te weinig punten waar je afval kunt brengen
  laat ze maar meer afvalcontainers plaatsen is het probleem ook opgelost anders stinkt het zo in huis en kun je bezeren en de rommel komt anders in huis dan maar liever op straat 🙂


  Maak melding

 2. Afval dan maar in huis opslaan zodat het ongedierte daar heen gaat…jaja. Lekkere PUBLIEKE TAAK weer.

  Laat ze anders even het adres van de verantwoordelijke bij de gemeente/ rova geven; kunnen we het afval daar heen brengen als de bak in het weekend weer eens niet geleegd wordt!

  Leuke regels die verzonnen worden door mensen die zelf fijn een eigen container hebben…


  Maak melding

 3. Ik vind het ook maar wazig. ‘Heb je er last van, bel dan maar’, daar komt het dus in wezen op neer. Tja, als het een keertje gebeurt, ach, een belletje maakt weinig uit. Maar ik ken van die plekken waar veel vaker zakken naast die dingen staan en waar dus gewoon standaard te weinig geleegd wordt door de ROVA. Daar zouden ze zelf de planning dus voor moeten aanpassen lijkt me.
  Maar nog meer vraag ik me af waarom die dingen (die toch al voorzien zijn van elektronica) niet een ingebouwde functie kunnen krijgen dat ze doorgeven aan een centrale wanneer ze (bijna) vol zijn zodat tijdig de boel geleegd kan worden.


  Maak melding

 4. Maar nog meer vraag ik me af waarom die dingen (die toch al voorzien zijn van elektronica) niet een ingebouwde functie kunnen krijgen dat ze doorgeven aan een centrale wanneer ze (bijna) vol zijn

  Volgens mij zit het er ook in, zie

  Overigens krijgt ROVA automatisch een seintje wanneer een ondergrondse container bijna vol is.

  Daarom snap ik dit bericht niet: Rova laat duidelijk te wensen over en de klanten krijgen de schuld.
  Bizar, maar geheel volgens ambtenarenstijl.


  Maak melding

 5. dank; niet goed genoeg gelezen.
  Maar helemaal te zot voor woorden dan. Zeker omdat het op sommige plekken veel vaker gebeurt. Ik denk dan aan de containers bij ’t Ukkie bij dat oranje gebouwtje en bij Werkeren; beiden in Stadshagen.


  Maak melding

 6. Die krengen weigeren ook wel eens gewoon open te gaan. Ook al zit er niks in. Dan zet ik hem er ook gewoon naast. Zet anders die ouderwetse containers maar weer terug, die gingen altijd open en die waren ook altijd te snel vol. ;D


  Maak melding

 7. Maar daar kon je in ieder geval iets in kwijt als ze nog niet vol waren? ;D
  Knap waardeloos lijkt me dat…. je komt met je zakkie vuilnis aanlopen, wil hem in dat ding dumpen, wil hij niet open of zit hij vol >:(
  Ik kan me er wat bij indenken dat je dan je zakkie daar achterlaat als het vaker gebeurt.


  Maak melding

 8. geef rova maar boete 😀

  burgers betalen voor afval verwijdering

  rova is verantwoordelijk voor dat er geen rommel naast staat >:( >:( >:(


  Maak melding

Reageer