Sloppenwijk Oeganda blij met Zwolse kleding

Zwolle – In de afgelopen twee weken ging de jonge Zwollenaar, Sonny Muilman (24), voor het derde jaar op rij op bezoek bij het zogeheten ‘One Love Project’ in de grootste sloppenwijk van Oeganda.

groepsfoto.jpg 

Sonny draagt al jaren een warm hart toe aan het project en heeft in maart 2014 het project hier in Nederland bekroont, tot officiele stichting. Bij het project in de sloppenwijk leert de jeugd o.a. hoe ze voor zichzelf moeten zorgen (zelfredzaamheid), de Engelse taal en het maken van diverse ‘art & craft’ (diverse sieraden, slippers, petten/mutsen, diverse kunst etc.) Sonny: “Ieder jaar proberen we vanuit de stichting nuttige dingen  mee te nemen voor het project, die de mensen daar maar al te goed kunnen gebruiken. Dit jaar werd er vanuit diverse hoeken kleding ingezameld, waaronder vanuit sportvereniging ZAC (Zwolse Atletische Club) en de voornamelijke Prins Willem-Alexander dansvereniging.

Ook vrienden en familie hielpen een handje mee met het inzamelen van kleding voor de ghetto jeugd in Bwaise (grootste sloppenwijk van Kampala, Oeganda). Hier in Nederland houdt ik mij voornamelijk bezig met het opnemen van bestellingen en het verkopen van onze handgemaakte producten”. Aldus de jonge Zwollenaar.

Het project is inmiddels flink gegroeid, met maar liefst 4 leer- en werkplekken voor de jeugd in de ghetto, een slaapruimte voor een aantal van de leden en straatjongeren, een klein klaslokaaltje waar de jeugd Engelse lessen volgen en een kleine kookruimte waar iedere dag maar liefst 3 maaltijden worden voorbereid. De jeugd werkt hand in hand met elkaar, aan een betere toekomst. “One Love is the way!”, is dan ook de vaste slogan van het project!

Artikel delen:
Reacties 3

Reacties zijn gesloten.