Bruisweken: introducties groeien explosief

Zwolle – Vanaf deze week loopt Zwolle weer vol met nieuwe studenten die middels de Bruisweken kennis maken met de stad, hun opleiding en medestudenten. De introductie voor zowel hbo- als mbo studenten is dit jaar explosief gegroeid en daarmee landelijk één van de grotere studentenintroducties geworden. Reden voor de groei is de samenwerking met Zwolse hbo opleidingen en het succes van de eendaagse MBO Bruisdag. Verwachting is dat 3.200 mbo studenten en ruim 2.500 hbo studenten deelnemen aan de Bruisweken.

Donderdag 20 augustus is de Zwolse binnenstad het toneel voor de MBO Bruisdag. De dag bestaat uit twee delen: ‘Zwolle Rond' en ‘Relax in the City'. Tijdens Zwolle Rond leren de eerstejaars MBO studenten Zwolle kennen. Ze komen langs alle historische en interessante plekken in de stad die ze gezien en ervaren moeten hebben. Met Relax in the City sluiten de eerstejaars de Bruisdag feestelijk af: ze kunnen naar de kermis of op diverse locaties lekker ontspannen. De HBO Bruisweek nieuwe stijl wordt georganiseerd door Buro Ruis, in samenwerking met diverse Zwolse hbo opleidingen en studentenverenigingen. Het driedaagse programma vindt plaats van maandag 31 augustus tot en met woensdag 2 september.

Maandagmiddag brengt een interactieve Citytour de studenten langs alle highlights van Zwolle om daarna gezellig aan te schuiven bij het avondeten op de speciaal ingerichte slaaplocatie. Het programma wordt vervolgd met het avondfestival in de binnenstad. De stad ontploft met feesten, comedyacts in het theater, film, live muziek, dance in Hedon en gezelligheid in de Zwolse horeca en een nachtcollege met bijzondere sprekers.

Op dinsdag krijgen de studenten een programma van de opleidingen en na het avondeten staat de binnenstad in het teken van het Bruisconcert. Het grootse openluchtconcert biedt met Kenny B, Will and the People en The Cool Quest een bruisende line up en is toegankelijk voor iedereen. Woensdag sluit de HBO Bruisweek af met een sportieve finaledag, met zeskamp en een rijk scala aan bekende en minder bekende sportieve activiteiten.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Meer studenten in de stad brengt meer reuring en meer naamsbekendheid voor Zwolle.

    Hier in Assendorp zie ik er deze week veel nieuwe studenten al zingend fietsen met hoedjes op en kartonnen naambordjes, ik vind het helemaal mooi!

  2. Ontgroenings perikelen van de diverse hogescholen loopt dermate uit de hand dat studenten het leven laten.
    Oudejaars syudenten die van mening zijn dat alles maar kan en liters drank het voortouw moet zijn van deze ontgroeningen.
    Door losbandige opvoedingen wten de leiders van deze onbezonnen feestweken totaal niet wat ze aanrichten .
    Men heeft maar een g3zondheid!,,

Reageer