Bijeenkomst mantelzorgers over oedeem

Zwolle – Steunpunt Mantelzorg Zwolle organiseert dinsdag 22 september een bijeenkomst voor mantelzorgers, over oedeem. Deze middag is de eerste in een serie van 3 bijeenkomsten, met iedere keer een ander onderwerp.

De bijeenkomsten bieden zowel informatie als een beweeg-/ontspanningsprogramma. De bijeenkomsten zijn bedoeld om kennis te delen waaraan mantelzorgers iets hebben in de zorg voor de ander. Tegelijkertijd is het de bedoeling om mantelzorgers een moment voor zichzelf te bieden, vandaar dat beweging en ontspanning een onderdeel van het programma zijn. Op de eerste middag is Loes van de Port, oedeemtherapeut, spreker. Zij vertelt wat de signalen van oedeem zijn, wat de risico’s zijn, wat er aan te doen is en geeft tips voor het aantrekken van steunkousen. Het eerste deel van de bijeenkomst bestaat uit informatie en daarna is er koffie of thee, gevolgd door een les ontspanning en beweging.

De bijeenkomst voor mantelzorgers is op 22 september 2015, van 14.00 tot 16.00 uur aan de Forelkolk 43-45 in Zwolle. Deelname is gratis. U wordt vriendelijk verzocht zich vooraf aan te melden bij ZwolleDoet!, via mantelzorg@zwolledoet.nl.

De volgende bijeenkomsten in deze serie zijn op 27 oktober (rugscholing/til-techniek en ontspanning) en op 17 november (valpreventie en ontspanning).

Artikel delen: