Drukke editie Stratenfestival Zwolle

Zwolle – Vrijdagavond vond al weer de 36e editie van het Stratenfestival in Zwolle plaats. De organisatie is er weer in geslaagd een mooi programma samen te stellen over de gehele binnenstad om de ongeveer 65.000 bezoekers een gratis toegankelijke muzikale avond te bieden. Het prachtige zomerweer was daar mede debet aan.

img_3671.jpg

Het was gezellig druk in de Zwolse binnenstad. Op sommige plaatsen was het extra druk en waren er kleine opstoppingen. Dat was op aan het einde van de Melkmark, twee locaties aan de Kamperstraat, bij het plein aan de Nieuwe Markt en aan het begin van het Gasthuisplein. De feestlocatie op de Nieuwe Markt scoorde goed! Op het Ter Pelkwijkpark waren tal van Nederlandstalige artiesten te bewonderen bij de Zomertoer van Radio NL. Wat daar opviel was dat, in vergelijking met de podia de binnenstad, de muziek relatief zacht afgesteld stond. Op meer dan 20 podia in de binnenstad werd een breed scala aan muzikaal entertainment gepresenteerd. Daarnaast was er ook nog de Zomerkermis. Het Stratenfestival is traditioneel ook een feest van herkenning. Een soort megareünie na de zomervakanties van Zwollenaren die elkaar juist op dit evenement weer zien.

img_3602.jpg

img_3685.jpg

img_3609.jpg

Meer foto’s via Lees verder… 

img_3596.jpg
 
img_3612.jpg
 
img_3634.jpg 
 
img_3644.jpg
 
img_3660.jpg
 
img_3679.jpg
 
img_3691.jpg
 
img_3694.jpg
 
img_3703.jpg 
Artikel delen:
Reacties 12
 1. Man man, wat druk. Voetje voor voetje het festival over. De muziek op het Ter Pelkwijkpark was inderdaad belachelijk zacht. Op 50 m afstand kon je de teksten al niet meer goed horen. Toch nog de invloed van Herrie uit de Stad?


  ⚠️ Meld

 2. radio n.l. jammer dat het zo moest

  volgend jaar maar in de binnenstad en niet meer op een grasveldje
  (park) ?

  en de volume op 10 zo als het hoort 😉


  ⚠️ Meld

 3. Jammer dat de MC bij las Rosas Blijkbaar niet begreep dat een microfoon dient om de stem te versterken en niet om te dempen. Of moest het dancevolk steeds wakker geschreeuwd worden? Zo geestdodend was het toch ook weer niet?


  ⚠️ Meld

 4. @ Jappie. Wat kwam die witte tent, die elke keer in verschillende kleuren belicht werd, van de overburen van Las Rosas overigens goed uit he? Of is je dat niet opgevallen?

  In de omgeving van die nieuwe, zeer nuttige brug en aan de overkant van de weg kon je overigens prima je fiets kwijt.


  ⚠️ Meld

 5. Frans Bauer niet op stratenfestival wegens laag decibelniveau (Stentor).
  Parapluvergunning telt decibelovertredingen van diverse podia bij elkaar.

  “- De verscherpte geluidsnorm bij het Stratenfestival schrikt artiesten af. Dat zeggen de organisatoren. John van Dinther van de HESZ zegt dat Frans Bauer was benaderd voor een optreden in het Ter Pelkwijkpark, maar dat hij afhaakte vanwege de geluidsbeperking tot 76 Db.
  “Dat hebben wij via zijn management vernomen. Het is natuurlijk zijn goed recht, maar het is wel een teken aan de wand.”

  Ook diverse artiesten die vrijdagavond optraden vonden het lastig om met de geluidsbeperking een goede sfeer te creëren, zegt Alfred Voogd van RadioNL. Deze zender was verantwoordelijk voor het podium in het Ter Pelkwijkpark. “Vorig jaar was 85 Db het maximum en dit jaar 76Db. Dan is het heel moeilijk voor een artiest om een feestje te bouwen. Als je wat verder weg stond van het podium kon je het eigenlijk nauwelijks meer horen. Dan komt zo’n optreden niet goed meer tot z’n recht. We gaan nog evalueren met de artiesten. Als die aangeven dat het niet beviel, moeten we de discussie over volgend jaar maar eens aangaan.” Volgens Voogd dreigden controleurs van de gemeente na enkele overschrijdingen van de norm met een boete. “Toen heb ik gezegd:moet ik dan het publiek pleisters op de mond plakken? De mensen van het geluid deden hun uiterste best, maar we hebben geen invloed op het volume van het publiek dat meezingt.”


  ⚠️ Meld

 6. Veelzeggen idd drama!

  Dan is het heel moeilijk voor een artiest om een feestje te bouwen. Als je wat verder weg stond van het podium kon je het eigenlijk nauwelijks meer horen. Dan komt zo’n optreden niet goed meer tot z’n recht. We gaan nog evalueren met de artiesten. Als die aangeven dat het niet beviel, moeten we de discussie over volgend jaar maar eens aangaan.” Volgens Voogd dreigden controleurs van de gemeente na enkele overschrijdingen van de norm met een boete. “Toen heb ik gezegd:moet ik dan het publiek pleisters op de mond plakken? De mensen van het geluid deden hun uiterste best, maar we hebben geen invloed op het volume van het publiek dat meezingt.”

  Die kermis zit trouwens, zéker niet alleen mij in de weg. Een mooi plekkie als voor Het Wijnhuis werd “weggetokkied” Bij De Belg ook.
  Kermis in onze mooie stad is geweldig!
  Maar kunnen ze niet een dag eerder beginnen of zo en afgebroken zijn als Hét Stratenfestival begint?

  Of hebben ze een soort voorkeursbehandeling, dat dit spul nooit tegen de kermis optreedt:

  dreigden controleurs van de gemeente na enkele overschrijdingen van de norm

  Wat is de norm (bij overschrijding) eigenlijk voor de kermis?
  OF??? Genereert de Kermis jaarlijks zoveel geld en goodwill voor de gemeente? Gewoon een andere periode voor of na het Stratenfestival dan? Waarom is dat geen optie?


  ⚠️ Meld

 7. Frans Bauer was benaderd voor een optreden in het Ter Pelkwijkpark, maar dat hij afhaakte vanwege de geluidsbeperking tot 76 Db.

  Zo, komen we goed weg.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.